Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 06:25, 22 maj 2021

Kasia_CS napisał(a)
Boskie rudaski we wspaniałych okolicznościach przyrody jest cudownie!!!

He, he, Kasiu, u ciebie tulipany, u mnie koty...

No nie, czasem zdarzy się uległy, skromny piesek

Generalnie nie mam spokoju przy robieniu zdjęć, zawsze jakieś futro się nawinie. No bo skoro pani "w parterze" to znaczy "chciała" pogłaskać.... trzeba jej to ułatwić i być jak najbliżej i na linii wzroku, czyli... przed obiektywem

I nowy obiekt w ogrodzie, na razie szukam dla niego miejsca

Mój mąż się pyta, czemu ten facet siedzi kobiecie na kolanach...
Kasya 06:29, 22 maj 2021

Bo taki obiekt to tylko w krzaki
April 06:39, 22 maj 2021

Kasya napisał(a)

No właśnie !
Nie mogłam uwierzyć jak mówiłaś ze same liście, te paki były dla mnie kwiatowe
Super !
Niech ładnie rosnie

No wiesz, jak się nie znam. Od góry, co się pąk rozwinął, to liść i liść. Straciłam nadzieję. Aż tu w weekend, przyglądam się i wydają mi się trochę inne te pąki na samym dole. No i wreszcie, wyczekiwana nagroda za cierpliwość. Jestem pewna odmiany a kwiat podoba mi się szalenie
Trzy już rozwinięte, czwarty w natarciu.
Postaram się w ten weekend ją posadzić. Plan robót jest tak długi, że już czuję się zmęczona
A jeszcze Wildcat czeka na posadzenie, nie licząc grujeczników, glediczji, cercisa, buków...... Co mnie opętało w tym roku

cercis Golden Fall

Kasya 06:53, 22 maj 2021

Mnie tak opętało z dereniami... 4 kupiłam ... tylko ze ty masz miejsce...
A przepraszam... i magnolie jeszcze...
April 07:04, 22 maj 2021

Gosiek33 napisał(a)

Niezwykły widok w lesie

genialne zdjęcia z rudymi albo rudym

Jeszcze namawiałabym Cię na taką niby żurawkę - tolmiea się nazywa. Do cienia znakomita. Wstawiłam aktualne zdjęcie

Gosiu, ale co? że Ivory Hallo nie pasują? Bardzo mi rozjaśniają ten brązowy od pni sosen, las.
Znam tolmieę, chciałam kupić ale w mojej szkółce nie ma a ja właściwie nie chodzę na zakupy, więc trudno mi na nią "wpaść".
Za to ostatnio wycyganiłam od Kwarteta czworolist pospolity i będzie zadarniacz pod jaśminowcami

No i mam jeszcze piękną jasnotę żółtą

Posadziłam w zeszłym roku pod brzozą więc dopiero zaczyna zdobywać teren.

Muszę jej zrobić lepsze zdjęcia
April 07:10, 22 maj 2021

Kasya napisał(a)
Taki masz sielankowy, wakacyjny klimat w ogrodzie, aż się prosi o hamaczek i „nicnierobienie „
Te inne kwiatki bardzo lubie
Wielisila znowu mam bo juz mi 2 x zginął, nie wiem co mu nie pasuje...a ja tak lubie te niebieskie kwiatki
Czy ten twój taki fioletowy czy tak wyszło ?

Hamaczek był ale "niezasiedlony" więc zlikwidowaliśmy. Przez trzy lata nikt z niego nie korzystał
Ja na "nicnierobienie" pozwalam sobie tylko w trakcie sesji ze słoneczkiem, to moje uzależnienie. Ale do tego celu mam wygodne leżaki
Wielosiły dopiero kupione. Ten fioletowy to Lambrook Mauve i jest faktycznie taki fioletowy. Mam jeszcze polemonium reptans i on jest niebieski, i zdecydowanie bardziej mi się podoba od tego fioletowego. Szkoda że kupiłam tylko jedną sadzonkę. Za to fioletowego chyba ze cztery. Tak jest jak kupuje się nie kwitnące sadzonki.
April 07:11, 22 maj 2021

Kasya napisał(a)
Bo taki obiekt to tylko w krzaki

he, he, no właśnie
April 07:13, 22 maj 2021

Kasya napisał(a)
Mnie tak opętało z dereniami... 4 kupiłam ... tylko ze ty masz miejsce...
A przepraszam... i magnolie jeszcze...

Derenie widziałam, ale magnolię? Jaką?
Pora kupić nową działkę
Kasya 07:23, 22 maj 2021

April napisał(a)

Derenie widziałam, ale magnolię? Jaką?
Pora kupić nową działkę

No przecież zamiast Elizabeth kupiłam 2 sunsation, ogromne... chociaż docelowo maja być mniejsze od Eli ...
April 07:25, 22 maj 2021

Kasya napisał(a)

No przecież zamiast Elizabeth kupiłam 2 sunsation, ogromne... chociaż docelowo maja być mniejsze od Eli ...

A, myślałam że jakieś kolejne nabyłaś. Bo Sunsation to już chyba obydwie posadziłaś.