Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 07:33, 19 maj 2021

TAR napisał(a)

hehe mam to samo, u wiekszosci juz po magnoliach a moje dopiero z pąków wyłażą. Ale najważniejsze, ze nas cieszy. Mnie zachwyca kazda nowa roslinka, ktora wychodzi i nieważne, ze juz u innych bylo i przekwitlo. tzn, ze moj czas wolniej leci i nie starzeje sie tak predko

nadrobilam i sie zmeczylam tymi plytami a nawet ich nie ukladalam

Przyznam, na ucho żeby nikt nie słyszał, trochę już jestem zmęczona układaniem tych płyt. Coraz trudniej mi się zmotywować. Kombinuję jak to robić, żeby nie dokładać już obrzeży tylko same płyty na ścieżce. Jak to połączyć. Bo w niektórych miejscach mam ścieżkę plus obrzeże a w innych miejscach, z przyczyn technicznych, obrzeży nie dało się zrobić. I to też wygląda świetnie. I teraz muszę te dwa obrazki jakoś ze sobą skleić. To jak układanie skomplikowanych puzzli...

Podoba mi się teoria że starzeję się wolniej
April 07:37, 19 maj 2021

Agatorek napisał(a)

Rewelacyjnie wygląda ta ścieżka z płyt.
Naprawdę super

Catalinasdiary napisał(a)
Wow! Te płyty robią robotę. Jestem pod wrażeniem jak wiele ich ułożyłam, super definiują cały ogród, masz tak spójnie. Jestem ciekawa tego zakątka z misą.

Jestem z natury niezwykle poukładana. I choć fale i zawijasy podobają mi się w ogrodzie, to w moim własnym mnie po prostu męczyły. Wiem, bo kiedyś miałam i przerabiałam cały ogród na kąty proste
Ścieżka daje mi dodatkowe uporządkowanie, co działa na mnie kojąco
April 07:40, 19 maj 2021

Catalinasdiary napisał(a)

Jolu, co to za trawka za guacamole? Też lubię ją, ma mega świecący kolor. Idealna w zacienione miejsca.

To turzyca palmowa. Fantastycznie się rozrasta, co przy dużej przestrzeni jest na plus. I dobrze radzi sobie w suchym półcieniu. Czyli idealna do moich warunków. I jeszcze to co zauważyłaś, jest fajnie rozjaśniająca. Skarb w lesie
April 07:41, 19 maj 2021

Johanka77 napisał(a)
Bardzo fajnie z tymi płytami przez las! super!

Ty rozumiesz moją potrzebę prostych rabat i uporządkowania, nawet w lesie
April 07:43, 19 maj 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)

Ach no to rozumiem teraz A ja myślałam, że Ci kwitną już i myślę sobie ale nadgoniło u Ciebie wszystko, a tak długo się utrzymywał u Ciebie śnieg i cienia sporo...
A na tych fotkach widać sporo słońca, no to dobrze ... trochę słoneczka służy kwiatom

Teraz mogę już powiedzieć że fotki aktualne Rozkwitło wszystko ale... no właśnie, drugi dzień leje, nie wiem czy coś z tych kwiatów ocaleje.
Słońce na rabatach, jest zjawiskiem chwilowym, muszę dobrze pilnować żeby się na nie załapać
April 07:48, 19 maj 2021

Monia81 napisał(a)
Ten Jordanik boski chłopaczyna jest też poluję, ale jakoś jeszcze nie upolowałam, może kiedyś bardzo fajnie ci ta ścieżka wychodzi, choć od samego patrzenia to plecy bolą, zuch dziewczyna jesteś pozdrawiam

Jordana teraz będę karmić, podlewać i gadać z nim żeby ładnie przyrastał
Mnie plecy bolą jak myślę, ile jeszcze zostało mi tej ścieżki do ułożenia. A jak skończę, usiądę w bujanym fotelu i będę odpoczywać
April 07:52, 19 maj 2021

Margo2 napisał(a)
Mój Jordan od Kwartecika też przetrwał zimę.
Nawet nie zabezpieczyłam jego, ani żadnego innego klona.
Padł tylko w donicy.
Ścieżki robią coraz większe wrażenie.
Wymyślaj termin szybko, bo mi brakuje już miejsca w kalendarzu

Ja jednak się bałam o klony i zabezpieczałam. U ciebie Gosiu chyba cieplej.
Właśnie tak sobie myślę, że na dobrą sprawę to możecie przyjechać nawet w kolejny weekend. Nie musicie czekać do Zlotu jak Isi nie bardzo pasuje. W ten weekend mam jeszcze gości ale następny jest wolny. Podumajcie nad tym.
Brzozowadzie... 10:34, 21 maj 2021

April napisał(a)

Przyznam, na ucho żeby nikt nie słyszał, trochę już jestem zmęczona układaniem tych płyt. Coraz trudniej mi się zmotywować. Kombinuję jak to robić, żeby nie dokładać już obrzeży tylko same płyty na ścieżce. Jak to połączyć. Bo w niektórych miejscach mam ścieżkę plus obrzeże a w innych miejscach, z przyczyn technicznych, obrzeży nie dało się zrobić. I to też wygląda świetnie. I teraz muszę te dwa obrazki jakoś ze sobą skleić. To jak układanie skomplikowanych puzzli...

Ja to mam ciarki, (z natury dość empatyczna jestem), więc wyobrażam sobie Ciebie przy tej robocie i podziwiam z całego serca! Efekt świetny. I tak myśląc o tych obrzeżach, to można by "zgubić" przejście od krawężników do miejsca bez nich jakimiś trawami i paprociami (ładnie rozkłada się czerwonozawijkowa) wylewającymi się na krawężnik, a potem te same lub podobne niech się wylewają spoza płyt w miejscach gdzie już krawężnika nie ma. Nie wiem, czy zrozumiale napisałam
mrokasia 11:16, 21 maj 2021

April napisał(a)

Jordana teraz będę karmić, podlewać i gadać z nim żeby ładnie przyrastał

To tak jak ja swojego upitolonego Sangokaku. Codzienne chodzę go odwiedzać i sprawdzić ile urósł .

April napisał(a)

Mnie plecy bolą jak myślę, ile jeszcze zostało mi tej ścieżki do ułożenia. A jak skończę, usiądę w bujanym fotelu i będę odpoczywać

He he he, chciałabym to zobaczyć . Zaraz sobie znajdziesz nową robótkę.
Alija 17:05, 21 maj 2021

A ja wrócę jeszcze do Twojej ścieżki w lesie, bardzo, bardzo mi się podoba.
Myślałam o czymś podobnym u mnie pod sosnami, tylko nie tak od linijki, bo u mnie bardziej dziko i bez kancików. Jakby co to trochę zgapię, mogę?
Pozdrawiam!