Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Catalinasdiary 10:34, 17 maj 2021

Wow! Te płyty robią robotę. Jestem pod wrażeniem jak wiele ich ułożyłam, super definiują cały ogród, masz tak spójnie. Jestem ciekawa tego zakątka z misą.
Catalinasdiary 11:18, 17 maj 2021

Jolu, co to za trawka za guacamole? Też lubię ją, ma mega świecący kolor. Idealna w zacienione miejsca.
April napisał(a)

Johanka77 11:19, 17 maj 2021

Bardzo fajnie z tymi płytami przez las! super!
SlonecznyOgrod 17:34, 17 maj 2021

April napisał(a)

Różaneczniki dopiero teraz rozkwitają, tamte zdjęcia to zeszły sezon. Bardzo trudno im zrobić zdjęcie bo w tym miejscu słońce jest tylko w samo południe. Wtedy zupełnie nie widać koloru bo jest za jasno.
A do tego wszystkiego, ich kwitnienie przypada na zimnych ogrodników i bardzo często po kilku dniach tracę kwiaty. Tak więc lata w których uda się uchwycić ich piękno, są dość rzadkie. Tym bardziej cieszą każdym kwiatkiem

Ach no to rozumiem teraz A ja myślałam, że Ci kwitną już i myślę sobie ale nadgoniło u Ciebie wszystko, a tak długo się utrzymywał u Ciebie śnieg i cienia sporo...
A na tych fotkach widać sporo słońca, no to dobrze ... trochę słoneczka służy kwiatom
Monia81 18:42, 17 maj 2021

Ten Jordanik boski chłopaczyna jest też poluję, ale jakoś jeszcze nie upolowałam, może kiedyś bardzo fajnie ci ta ścieżka wychodzi, choć od samego patrzenia to plecy bolą, zuch dziewczyna jesteś pozdrawiam
Margo2 22:11, 17 maj 2021

Mój Jordan od Kwartecika też przetrwał zimę.
Nawet nie zabezpieczyłam jego, ani żadnego innego klona.
Padł tylko w donicy.
Ścieżki robią coraz większe wrażenie.
Wymyślaj termin szybko, bo mi brakuje już miejsca w kalendarzu
April 07:18, 19 maj 2021

Ania111 napisał(a)

cudo
inaczej nie mogę nazwać

mrokasia napisał(a)

Wbiło mnie w krzesło...
Cudownie!

Wreszcie coś u mnie może się podobać Fajnie
Ale nieskromnie powiem, że mnie efekt też bardzo zadowala, choć jeszcze nie skończone.
April 07:21, 19 maj 2021

Kasia_CS napisał(a)
No te ścieżki z płyt genialnie u Ciebie wyglądają! Czapki z głów za ich układanie, tym bardziej, że długie masz te płyty, to ciężkie cholery... I jak tu samodzielny w każdej sferze ogrodnik ma mieć zdrowe kończyny Misa jest ekstra - chyba pierwszy raz ją u Ciebie zobaczyłam na zdjęciu (cóż, długo mnie nie było na forum, ciąża ma teraz swoje plusy )

Kasiu, wytłumaczenie przyjęte i zaakceptowane
Misy często nie pokazywałam bo jeszcze nie ma oprawy, jeszcze się przemieszcza. Najpierw musiałam dociągnąć w to miejsce ścieżkę bo tam bardzo różnią się poziomy gruntu. A wiesz że u mnie wszystko pod linijkę
April 07:23, 19 maj 2021

antracyt napisał(a)
Pięknie masz w tym swoim lesie

Gosiek33 napisał(a)
Znowu szalejesz. Efekty znakomite

Warto było się napracować, jeżeli to przynosi zadowolenie. Zapraszam do oglądania na żywo
April 07:27, 19 maj 2021

Kasya napisał(a)

U mnie tez tak wszystko późno, bo zimniej niż u innych
A dzisiaj chodziłam i zbierałam ślimaki
Rzuciły mi się juz na posadzona wczoraj paprykę, nie wiem czy łodyg nie nadgryzły bo klapnely

A z 8 sadzonek ostrozek zostały mi 2, zjadły do zera, młode sadzonki z p9 nie odbija juz, nie mogę kupować takich małych
Wykończyły mi tez kokorycz, wyszły juz małe listeczki i tylko śluz na ziemi został, wiele roślinek w tej fazie mi wykończyły
Rozpisałam się bo wkurzają mnie bardziej niż nornice...

Wiesz co, u mnie też masakra ze ślimakami. Nigdy, odkąd mam ogród, nie widziałam takiej plagi. Dzisiaj znów pada, więc znów będę musiała zbierać. Nie stosuję żadnych innych środków.
A na nornice kupiłam taki odstraszacz dźwiękowy na baterie. Powiesiłam na drzewie, na rabacie która jest najbardziej przeryta. I odpukać, choć nie jestem przesądna, chyba przynosi efekt. Nie widzę nowych korytarzy i dziur.