Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 08:11, 26 sie 2021

antracyt napisał(a)
Bardzo dobrze się to miejsce zapowiada. To proso za ławką szczególnie mi się podoba. Ja sobie przysiądziesz to jaki masz z niej widok?Zazdroszczę mobilizacji.

Dzięki Zuza
Ciekawa jestem czy proso sobie poradzi bo tam słońce rozproszone. Ale trzeba próbować. Z ławki mam widok prosto na misę
Ty już straciłaś wigor w tym sezonie? Kurcze, chyba dawno u ciebie nie byłam, muszę nadrobić.
Ja mam jeszcze jakieś nieoczekiwane zrywy, bo na początku sierpnia już myślałam że mi się akumulatorki wyczerpały
Kasya 08:14, 26 sie 2021

Oglądam i oglądam codziennie
Co tu pisać … z wrażenia aż nie wiem
Tak szybko powstają niezwykle krajobrazy i wyglądają zupełnie naturalnie
Pracy nie zazdroszczę ale efektów owszem
April 08:16, 26 sie 2021

Gosiek33 napisał(a)
Powiem, że szczękę zbieram z podłogi! Co za efekt

Co posadziłaś pod ławką? Właśnie widziałam, jak w zieleni miejskiej ławki podsadzono irgą płożącą - w pełnym słońcu

Gosiu, bo się zaczerwienię
pod ławką jeszcze wyrywam konwalie. Ale będzie chyba przetacznik siwy albo stychas cotton Ball. Bo tam jest różowo, szaro.
Na irgę to tam za mało miejsca, nie będzie mi się chciało walczyć. Poza tym irga drewnieje. Nie wyobrażam sobie jakoś żebym nogami ocierała się o ostro przycięte końcówki pędów. Masz jakieś zdjęcie z tego miejsca o którym piszesz? Ciekawe jak to rozwiązali.
April 08:17, 26 sie 2021

UlaB napisał(a)
April, pewnie pisałas a ja przeoczyłam - gdzie kupilas ławeczkę?

Ula, ławki to jakiś przypadek, eMuś kupił w Auchan przy okazji zakupów spożywczych Była wyprzedaż.
April 08:20, 26 sie 2021

Johanka77 napisał(a)

Ojej, Jola! Teraz to oniemiałam! Ty masz taki potencjał w tym ogrodzie!!!
CUDNIE!!!
Muszę przyjechać w końcu!

Dyplomatycznie napisałaś że jeszcze mnóstwo pola do obsadzenia
No zgadza się, jeszcze się w życiu nakopię
Cieszę się, że ci się podoba.
Przyjeżdżaj Choć jeszcze wszystko w powijakach a pozostałe rabaty zachwaszczone, ale co tam, towarzystwo najważniejsze
April 08:23, 26 sie 2021

Agatorek napisał(a)
Ale się narobiłaś… efekt MEGA
Nowa rabatka z ławką już wygląda super. A co będzie, jak roślinki podrosną?

Liczę na busz, jak najmniej wymagający
To tak trochę z musu zaczęłam w tym roku, bo kupiłam przypadkiem hortensje dzięki Ursie która eksplorowała moje okoliczne sklepy A wiecie że ona ma dar kupowania tych "serków"
No i trzeba było posadzić. A jak już robić to z sensem... i tak poszło.
April 08:25, 26 sie 2021

AnnaCh napisał(a)
Ano lekko mnie wcięło Mam nadzieję, że teraz już trochę będę częściej.
Bomby skuteczne, niestety drastyczne, ale ja już się poddałam... i mój humanitaryzm się skończył.

No to trzymam za słowo że już nie znikasz na dłużej, chociaż sama też miewam tygodnie odcięcia
Z kretem wolę po dobroci ale jak mnie nerw weźmie....
April 08:28, 26 sie 2021

Kasya napisał(a)
Oglądam i oglądam codziennie
Co tu pisać … z wrażenia aż nie wiem
Tak szybko powstają niezwykle krajobrazy i wyglądają zupełnie naturalnie
Pracy nie zazdroszczę ale efektów owszem

Kasya, im bardziej nerwowo w pracy, tym ogród bardziej na tym zyskuje Poza tym musiałam doniczki w końcu zlikwidować, bo taka pogoda że boję się żeby mnie zima z łopatą nie zastała.
Dzięki za komplementy Weź ty się w końcu z kimś umów i przyjedź
malgol 08:47, 26 sie 2021

April napisał(a)

Tarcia, mam do do ścieżek pewne plany, jeszcze ciut mętne. Myślę o płytach ale już symbolicznie, żeby zaznaczyć spójność ogrodu, przy ławkach itp.
Ścieżka jest ubita, bo to ściółka leśna, wystarczy przegrabić. Na ścieżki ma się wylewać z rabat np tojeść, rozchodniki, ułudka, dąbrówka na obrzeżach. Ale to już plan wieloletni chyba Zobaczymy co sobie dobrze poradzi.

Mnie te ścieżki ogromnie się podobają takie No tak urokliwie to tylko jest u Ciebie Te ławeczki są super, gdzie nabyłaś?
W ogóle to masz niespożyte siły ...i tyle samo potencjału w tym ogrodzie.Cudnie jest!
mrokasia 08:57, 26 sie 2021

Powaliły mnie te widoczki z ławką...