Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 05:59, 30 sie 2021

Gosiek33 napisał(a)

Jak będę w centrum i nie zapomnę, to fotkę cyknę

April 06:02, 30 sie 2021

Alija napisał(a)

Rabata pod górką prezentuje się bardzo ładnie. Ławeczka super.

Dzięki
Emuś dostawił obok drugą, taką samą ławeczkę. Zastanawiam się czy dobrze wygląda. Niestety zdjęć nie robiłam bo tyram nad sadzeniem żywopłotu cisowo-grabowego na tyłach tej rabaty, żeby stworzył fajne tło dla nasadzeń.
April 06:04, 30 sie 2021

UrsaMaior napisał(a)
Ktoś o mnie wspominał?

Tak, nieustannie wspominamy twoje zakupy serkowe
Ja dopiero niedawno posadziłam te hortki które przez ciebie/dzięki tobie kupiłam
April 06:06, 30 sie 2021

basia3012 napisał(a)
Rabata pod górką piękna. Już teraz, a jak rośliny się rozrosną to będzie jeszcze piękniej. Gratuluję.

Basiu, dziękuję, obyś się nie myliła. Łatwo to niestety schrzanić. Nie chcę przedobrzyć. Chcę zachować przytulność lasu a zarazem trudno mi to pogodzić z moją manierą symetrycznych nasadzeń

April 06:07, 30 sie 2021

Sorki, fotek nie ma. Ciągle pada, mży lub leje. Pracuję w okienkach pogodowych ale na zdjęcia ani aury, ani ochoty już nie ma, jak człowiek ubłocony po sam nos.
Johanka77 06:32, 30 sie 2021

April napisał(a)

Dyplomatycznie napisałaś że jeszcze mnóstwo pola do obsadzenia
No zgadza się, jeszcze się w życiu nakopię
Cieszę się, że ci się podoba.
Przyjeżdżaj Choć jeszcze wszystko w powijakach a pozostałe rabaty zachwaszczone, ale co tam, towarzystwo najważniejsze

Chodzi o to, że wciąż pokazujesz nowe połacie, o których do tej pory nie miałam świadomości.
A że masz w planach okiełznać cały las… No cóż. My będziemy patrzeć i kibicować
daredevil 08:40, 30 sie 2021

Nie ogarniam Twojego ogrodu, co chwil e nowy kawałek i to ogarnięty, dużo masz jeszcze tego lasu? Bajecznie tu Usiadłabym na tej ławeczce. Ale pracy nie zazdroszczę... no i jak z podlewaniem, musisz mieć sucho większą część roku??
mrokasia 10:42, 30 sie 2021

Chciałam powiedzieć, że Jolce naprawdę należy się ten klaps! Byłam u niej w sobotę i widziałam na własne oczy te nowe rabaty. Taka byłam zaaferowana oglądaniem a i deszcz trochę mżył, że zapomniałam jej tego klapsa dać .

W każdym razie efekt powala, mimo tego że oczywiście wszystko jest in progress. Mimo tego, że jest bardzo dużo drzew to Joli udało się stworzyć piękny, pełen przestrzeni i oddechu ogród. Rabaty, które raczkowały wiosną pięknie się rozrosły. Normalnie wzdychałam z zazdrością.
SlonecznyOgrod 16:11, 30 sie 2021

Nieustannie działasz z nowymi rabatami, poszerzasz ogród ozdobny. Pracowita jesteś, ciekawa jestem ile ziemi przerzuciłaś, ile taczek piasku musiałaś wywieźć...
Drzewa już są, to tylko dolne piętro wypełnić i efekt będzie raz -dwa Brawo
Margerytka40 07:41, 31 sie 2021

Podglądam cały czas zmagania w tworzeniu. Fajnie Ci to wychodzi. Śliczne naturalne zakątki powstają. Tak sobie nawet o Tobie myślałam w weekend bo oczyszczałam kawałek pod brzozami i dalej wśród sosen i klęłam na korzeniska. Jak Ty to robisz, że tak szast prast i jest