Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 07:42, 30 kwi 2022

Martka napisał(a)

Biała bylinowa rabata - brzmi bardzo intrygująco. Ciekawa jestem, w jakim składzie wystąpią. Prawda, że dobrze tak sobie pokopać? Wszak nie samymi zakupami żyje ogrodnik ZP też planuję, masz rację, jeśli bankrutować - to zdecydowanie tam Spotkanie będzie z pewnością świetne!

Lubię pokopać, to fakt. Lubię pracę fizyczną, mózg odpoczywa. No chyba że jest zajęty planowaniem kolejnych tetrisów.
Tak jak Ewie pisałam, mam białe naparstnice, jeżówki, może przesadzę rutewki orlikolistne, irysy syberyjskie, dzwonek poszarskiego, walerianę. To nie będzie całą biała rabata, tylko prawa strona wielkiej rabaty. Taki kawałek pod brzozami. Dalej przechodzić będzie w hakone i bodziszki Rozanne.
Na spotkanie namawiam. Masz czas do Skubianki, znajdziesz czas na ploty w ogrodzie Zapraszam.
April 07:48, 30 kwi 2022

ewsyg napisał(a)

Duża ta jaszczurka. Jeszcze takiej nie widziałam, tylko same małe.

Taka z 10 cm bez ogona. Sporo ich u mnie. To moje własne ogrodowe smoki Na zbliżeniu wyglądają groźnie
April 07:50, 30 kwi 2022

tulucy napisał(a)
brachytricha się sieje??? A ja się zastanawiam, skąd mam na tej rabacie takie pole mini trawki....

Lucy, sieje się i to dość mocno. Początkowo wygląda to jak zwykła trawa. Ja te siewki przesadzam bo wtedy szybkiej nabierają fajnych kształtów. Zwłaszcza że brachytricha kiepsko się dzieli.
April 07:55, 30 kwi 2022

mrokasia napisał(a)
Śliczną, białą rabatę ma Tamaryszek, pewnie widziałaś .
Heufleriany od Ciebie rosną jak na drożdżach i sieją się . Bardzo się cieszę bo podoba mi się ta trawka .

Widziałam rabatę Tamaryszka, wielokrotnie. Moja będzie mniejsza. Ona ma cały "pokój ogrodowy" wokół okrągłego trawniczka, zaplanowany w bieli. Biel nie jest łatwa, masa odcieni. Ciągle coś przesadzała bo się okazywało że jest zbyt kremowe. Mam od Izy nasiona dzwonka z tej rabaty ale nie wiem czemu nie chcą wzejść. Chyba znów będę musiała ją ograbić. Może powinnam od razu wysiać a nie na wiosnę. Może nasiona nie są żywotne.
Jak jeszcze chcesz Heufleriany to mam. Przypomnij się w poniedziałek to wykopiemy
April 07:56, 30 kwi 2022

A teraz pora do łopaty
Miłej majówki Wszystkim
Wiolka5_7 08:34, 30 kwi 2022

Miłej pracy i majówki
tulucy 08:57, 30 kwi 2022

April napisał(a)

Lucy, sieje się i to dość mocno. Początkowo wygląda to jak zwykła trawa. Ja te siewki przesadzam bo wtedy szybkiej nabierają fajnych kształtów. Zwłaszcza że brachytricha kiepsko się dzieli.

Cholibka, nie wiem, czy potrzebuję aż tyle tej trawy...
Gosiek33 10:43, 30 kwi 2022

April napisał(a)

Dobrze wiedzieć, zamiast wyrywać poczekam i zobaczę co z trawy wyrośnie
AnnaCh 12:01, 01 maj 2022

Heufleriany się sieją??? I te siewki są takie jak roślinka matka???
Kurczę muszę w takim razie u siebie popatrzeć co gdzie mi rośnie, bo uwielbiam tę trawkę
Pięknie Jola u Ciebie, zazdroszczę dużych drzew, wiem, że to ciężkie towarzystwo do pracy, ale za to jaki efekt...
Alija 12:45, 01 maj 2022

Miłego majówkowo-ogrodowego świętowania. .