Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Anda 08:49, 19 lut 2021

April napisał(a)

Pędzi? Ja myślałam że nudno wiec podgrzałam atmosferę zdjęciami archiwalnymi
U mnie KF też łapie rdzę, moja wina bo źle podlewam, po liściach, jeszcze nie ma tam podlewania kroplującego. A faktycznie, są podatne. Natomiast brachytricha u mnie zawsze zdrowe. Pod koniec sezonu przysychają ale to uroki moich piasków. Niestety zastąpić wzajemnie się nie dadzą bo to zupełnie inny pokrój. Ale jeżeli na tym ci nie zależy to brachytrichę polecam.

Overdam jest mniej podatny
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
BKosimkArt 08:52, 19 lut 2021

Fajne zdjęcia przed i po... faktycznie trudno uwierzyć że można tak fantastycznie okiełznać las, który jest niesłychanie trudny ze względu na podłoże, korzenie i drzewa.
Pięknie Jolu Ci się to udaje.
April 08:55, 19 lut 2021

Anda napisał(a)
Buki, super. Bardzo lubię i świetnie można je formować. I ta ich rudość w zimie bardzo ładnie wygląda.
Gimnastyka ogrodowa bardzo wskazana. Ja zaczynam już w ten weekend i mam nadzieję, że zrzucę parę nadprogramowych kilogramów lockdownowych

Ja też mam nadprogramowe kilogramy, niesamowicie mi ciążą. Nie wiem czy w weekend się uda bo śniegu jeszcze sporo. No i ziemia pewnie nie do ruszenia. Może zacznę rozrzucać mączkę bazaltową. Zmiesza się ze śniegiem i tak mniej zapyli. Nie wiem.
PrawieBory 08:56, 19 lut 2021

April, dziękuję za odpowiedź. Zatem w kolejce do zakupu czeka brachytricha
April 08:57, 19 lut 2021

Anda napisał(a)

Overdam jest mniej podatny

Niestety u mnie Overdam też choruje i Avalanche...
April 09:02, 19 lut 2021

BKosimkArt napisał(a)
Fajne zdjęcia przed i po... faktycznie trudno uwierzyć że można tak fantastycznie okiełznać las, który jest niesłychanie trudny ze względu na podłoże, korzenie i drzewa.
Pięknie Jolu Ci się to udaje.

Cieszę się że tak myślisz To duża frajda coś tworzyć, a jak jeszcze inni podzielają to wrażenie. Zresztą ja tak odpoczywam. Nikt mi nie pyskuje, nikt nie krytykuje. Nawet jak myśli że źle robię, niezgodnie z zasadami to nie wtrąca się. Każdy urządza ogród jak mu w duszy gra i to jest największa nagroda
Anda 09:03, 19 lut 2021

April napisał(a)

Niestety u mnie Overdam też choruje i Avalanche...

O, dobrze wiedzieć. Jak myślisz, wynika to z podlewania po liściach, czy z tego, że rosną w jakby w lesie? Bo gleby tak do końca nie da się wymienić. Sprawdzalaś kiedyś pH ?
U nas przeważa gleba gliniasta, ale mamy w okolicy nie tylko lasy bukowe i dębowe, ale też lasy sosnowo-brzozowe, gdzie rosną w sumie najlepiej wrzosy i molinie. Pytam z ciekawości, żeby móc to zastosować w praktyce
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 09:04, 19 lut 2021

O nie, przez Ciebie nagle zaczęłam chcieć buki. Nie wiem jeszcze w jakiej formie ale je chcem. Teraz będę znowu myśleć
April 09:06, 19 lut 2021

PrawieBory napisał(a)
April, dziękuję za odpowiedź. Zatem w kolejce do zakupu czeka brachytricha

Zdecydowanie warto

popcorn 09:18, 19 lut 2021

Cudnie!!!! Wow zachwycająco masz