Znam te twoje graby, przyglądałam im się. Nie wiem czemu takie mikre, zwłaszcza że wszystko inne rośnie świetnie. Ja swoje ściółkuję obornikiem, podsypuję im skorupki jajek, bo u mnie kwaśno. To samo będę musiała robić z bukami. Ale to nic, jemy dużo jajek
Noooo czeeeść
Znalazłaś mnie jednak. Fajnie. Choć raczej nie będę często na forum jak się sezon zacznie. Teraz też trudno ale się staram. Mam bałagan w zdjęciach archiwalnych. Tu przynajmniej jest fajnie bo nie trzeba ich obrabiać i zmniejszać. Zawsze miałam z tym problem.
To teraz trzeba się umówić na wiosnę, zresztą Isia musi zabrać różę. Muszę do niej zadzwonić...
Tajemnice będą się wyjaśniać na bieżąco, jak będzie co pokazać
No właśnie to podlewanie z węża. Lancę mam ale to i tak nic nie daje. U mnie stawia się polewaczkę i leje po wszystkim. Mam węże kroplujące w ogrodzie ale przy tej suszy i upałach, nie zawsze wystarcza.
A Trzcinniki rosną pod domem, nie w lesie, więc może brak przewiewu. Choć planuję je też na nowej rabacie w lesie, będzie można porównać.
Zmotywowana przez pewne pracowite dziewczyny, idę zobaczyć jakie mam jeszcze nasiona i coś wysieję.
Na początek lwie paszcze Sentinel White Spiere. Wysokie, choć dałabym sobie głowę uciąć, że klikałam na niskie....
na to jakie ptaki u nas w ogrodzie sie pokaza ma duze znaczenie czym je karmimy i gdzie. Ja dlugo myslalam, ze u nas nie ma wrobli. Az zaczelam wieszac knedel w krzykach. Na en sam knedel do karmika nie przychodzily.
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"