Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 10:55, 04 sie 2022

Monia81 napisał(a)
O ja cię jak pięknie posiedzę i powzdycham raz jeszcze do fotek

Ależ zapraszam, mogę poduszeczkę na ławkę położyć dla wygody
April 10:57, 04 sie 2022

mrokasia napisał(a)
Ooooo, ile koleżanka fotek napstrykała! Mniam!!! Należało się tym pięknym rabatom!
Eh, uwielbiam Twój ogród!

Bo wiesz, ja na wszystko muszę mieć wenę. Nie wyjdę jak ty, cyknę parę fotek i klękajcie narody. U mnie trudniejsze tereny. Musi być światło, chęć i czas bo inaczej do bani, nie ma co pokazać.
A ja uwielbiam Twój
April 11:03, 04 sie 2022

Mgduska napisał(a)
CUDOWNIE
Sweet bardziej mi się podoba niż Pink, tą drugą mam i z daleka wygląda na buraczkową, czego nie lubię, a Sweet jest po prostu różowa. Szkoda, że ona u mnie mdleje, bo miałabym ochotę na tą S. Póki co nie widziałam jej w sprzedaży, więc nie ma się co zamartwiać
U mnie Polestar też już zaczęła się przebarwiać, a szkoda, lubię ją w tej wczesnej fazie.

Myślę że Pink wymaga odpowiedniej oprawy, żeby wydobyć jej urok. Świetnie u mnie komponuje się z bardzo ciemnymi żurawkami. Ten róż nie jest wtedy taki nachalny. Do tego sporo niebiesko-fioletowego w okolicy i kompozycję można uznać za udaną
U mnie też Polestary różowieją. Na szczęście robią to dyskretnie, takim brudnym różem, taki lubię. Najbardziej lubię jednak Polar Bear bo one są niemal do końca białe. Albo takie hortki co robią się zielone. Też nie lubię ostrych wybarwień hortensji.
Mam masę główek makowych u siebie. Liczę na przyszły rok na efekt łał. Bo w tym bardzo szybko przekwitały. Makówki też są piękne. A liście tych maków od ciebie to już mistrzostwo za kształt i kolor
malgol 11:17, 04 sie 2022

O!! Dalie! Ciekawostka. Ale jaka piękna Cała reszta równie piękna jak zwykle więc nie będę sie powtarzać bo przewróci Ci sie w głowie

Aprilku, chowasz swoje ławki gdzieś na zimę czy zostawiasz pod chmurką?
UrsaMaior 11:36, 04 sie 2022

Aprilu, kupiłam penstemon Goldfinger, fajne złote listki. Masz go?
April 12:15, 04 sie 2022

malgol napisał(a)
O!! Dalie! Ciekawostka. Ale jaka piękna Cała reszta równie piękna jak zwykle więc nie będę sie powtarzać bo przewróci Ci sie w głowie

Aprilku, chowasz swoje ławki gdzieś na zimę czy zostawiasz pod chmurką?

Też masz dalię, bardzo ładną I całą resztę u ciebie też właśnie lajkowałam
Nie przewróci się, ja z tych co to zawsze niezadowolona Ciągle coś poprawiam i ciągle narzekam Tak więc śmiało
Ławki na zimę lądują na taras ze sporym podcieniem. Mają sucho.
April 12:17, 04 sie 2022

UrsaMaior napisał(a)
Aprilu, kupiłam penstemon Goldfinger, fajne złote listki. Masz go?

Ty to jesteś niepoprawna z tymi zakupami (sama wczoraj dokupiłam perovskię a przedwczoraj pieciorniki nepalskie...)
Nie, nie mam takiego, nigdzie nie widziałam. Wstawiłaś fotki? Lecę oglądać.
Agatorek 12:21, 04 sie 2022

April napisał(a)

Uważam że to świetna decyzja Kupuj.
Ja chciałam dokupić wczoraj Pink w moim okolicznym ogrodniczym i zaliczyłam porażkę. Wykupili, jak mogli. Muszę czekać do przyszłego roku niestety.
Żeby bez sensu nie odwiedzać ogrodniczego, kupiłam perowskie Mam taki trudny kawałek, suchy niemiłosiernie mimo podlewania. Ciągle nowe rośliny na nim testuję. Efekt ciągle mizerny

Dodałam jeszcze bubblegum candybelle i marshmallow
Masakra, jak coś mi wyjdzie w głowę, to nie ma opcji, muszę kupić .

mrokasia 13:03, 04 sie 2022

April napisał(a)

Ty to jesteś niepoprawna z tymi zakupami (sama wczoraj dokupiłam perovskię a przedwczoraj pieciorniki nepalskie...)
Nie, nie mam takiego, nigdzie nie widziałam. Wstawiłaś fotki? Lecę oglądać.

Pięciorniki to te Miss Wilmot czy jakieś inne kupiłaś? Bo tych Miss Wilmot to mam sporo, mogłam Ci ukopać siewek .
mirkaka 13:23, 04 sie 2022

April napisał(a)

Takiego pająka chciałam mieć, ale mam innego, też piękny