Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 20:01, 27 lut 2021

Anda napisał(a)

Epimedium u Ciebie nie rosnie?

No właśnie słabiuteńko. Wycinałam wczoraj suche liście Lilafee, Niveum i jakiejś różowej pomyłki... to nic zimozielonego, a najbardziej rozrosła się ta pomyłka. Czy odbije? No mam nadzieję ale szału to raczej nie doświadczę z nimi.
April 20:04, 27 lut 2021

MiluniaB napisał(a)

Aprilku - to zdjęcie najbardziej mi się podoba
Widać, że była u Ciebie piękna pogoda. Jak mi się podobają leśne działki

Słoneczko faktycznie po południu było fajne, ale wiatr smagał po nerkach niesamowicie. Cięłam trzcinniki i skubałam żurawki z kwiatków. Długo nie wytrzymałam. Wróciłam i miałam na twarzy wypieki od wiatru.
April 20:04, 27 lut 2021

PrawieBory napisał(a)

Miluniu- u April w każdym zakątku ładnie Nie wiem jak ona to robi ale jej ogród ma w sobie czar

Kasiu
April 20:06, 27 lut 2021

Agatorek napisał(a)

Oczar przepiękny
A na reszcie zdjęć cudowna gra światła.
Działka w lesie jest magiczna

Jeszcze mi sporo brakuje do ogrodu takiej np Ursy, ale pracuję nad tym. Ciężko złapać dobre światło. To trwało jakieś 5 minut i było po imprezie.
April 20:16, 27 lut 2021

UrsaMaior napisał(a)

Zrób hosty i gilenie i cebulowe. Przylaszczki może.

Przylaszczki za sucho, wszystkie zdechły. Gilenie piszesz... dadzą radę? Ciekawa jestem, bo posadziłam na zachodniej rabacie i nic ciekawego nie pokazały. Fakt że przeżyły fartem bo pies wykopał i pewnie minęły ze dwa dni zanim znalazłam i posadziłam, potem przygłuszone były przez trzcinniki. A kiedy u ciebie gilenia rusza? Wiesz? czy raczej nie miałaś okazji zaobserwować?
BKosimkArt 20:37, 27 lut 2021

Piękny oczar, u mnie pękły pączki w moim czerwonym, w tym roku wyjątkowo dużo ma kwiatów, w zeszlym tylko kilka... nie wiem czy one robią sobie przerwy jak owocowe??
April 21:02, 27 lut 2021

BKosimkArt napisał(a)
Piękny oczar, u mnie pękły pączki w moim czerwonym, w tym roku wyjątkowo dużo ma kwiatów, w zeszlym tylko kilka... nie wiem czy one robią sobie przerwy jak owocowe??

Niestety nie odpowiem ci na to pytanie, kupiłam w zeszłym roku. Jestem zadziwiona że tak obficie kwitnie. Super wygląda. Myślałam że zgra się z ciemiernikami Niger pod nim ale chyba niestety ta sztuczka się nie uda. Ciemiernik ciągle w pączkach. Fakt że zapowiada się sporo kwiatów

No i oczywiście trzymam kciuki za dzidzię, już się pewnie nie możesz doczekać

Alija 21:40, 27 lut 2021

April napisał(a)
Najpierw fotki, bo zakwitł dłuto oczekiwany oczar Westerstede

Piękny ten oczar. Żółty chyba jest najbardziej spektakularny.

Anda 21:44, 27 lut 2021

April napisał(a)

No właśnie słabiuteńko. Wycinałam wczoraj suche liście Lilafee, Niveum i jakiejś różowej pomyłki... to nic zimozielonego, a najbardziej rozrosła się ta pomyłka. Czy odbije? No mam nadzieję ale szału to raczej nie doświadczę z nimi.

Powinny odbić.
A Waldstenia ternata też nie daje rady? Ona rozrasta się rozłogami i przeważnie w „normalnych” warunkach rozrasta się dość mocno.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agatorek 21:52, 27 lut 2021

April napisał(a)

Jeszcze mi sporo brakuje do ogrodu takiej np Ursy, ale pracuję nad tym. Ciężko złapać dobre światło. To trwało jakieś 5 minut i było po imprezie.

Nie bądź taka skromna . Zarówno Twój ogród, jak i ogród Ursy, są piękne. I jednocześnie inne. Twój jest bardziej leśny, a Izy bardziej brzozowy .