u mnie raczej za mokro, za ciezko i ziemia za zimna tak mysle. ale mam plan na sucha rabatke jeszcze raz sprobowac.
lubie u Kalisiaka robic zakupy, porzadna szkolka. raz reklamowalam krzaczek, przyszedl i nie ruszyl po zimie, wymienili mi go bez problemu. poza tym wszystkie rosliny od nich ladnie rosna. swego czasu ceny w porownaniu z innymi byly przyzwoite na interesujace mnie roslinki.
kupilam u nich super hortki, derenia Marginata Nord i skretolistnego Argentea. Plus wiele innych, rosliny rosna bezproblemowo.
Ja mam ten komfort że u nich kupuję stacjonarnie. Lubię sobie do nich podjechać i po prostu pochodzić, popatrzeć co nowego. Mają sporo ciekawostek.
W zeszłym roku kupiłam derenia Cappuccino. Bardzo jestem ciekawa jak przetrwał zimę. Skrętnolistnego też mam na celowniku
ale masz fajnie, ja odkrylam w ub. sezonie fajna szkolke blisko mnie, potrafia miec ciekawe rosliny choc z cenami roznie. cos co u innych jest drozsze u nich potrafi duzo mniej kosztowac a z kolei cos co wydawaloby sie tanie u nich kosztuje wiecej. jedno co maja zarabiste to hortensje. nigdzie takich nie widzialam a szkolek troche zwiedzilam. jesienia widzialam tam ladnie rozrosniete buki w przyzwoitej cenie. mysle czy by nie kupic, sprzedalam 3 brzozki LT i mam miejsce na 3 nowe drzewa
ja też kiedyś za brunnerami nie przepadałam- dopóki ich nie zobaczyłam w Ogrodzie Holenderskim w Łazienkach. Wtedy wpadłam po uszy. Staram sie sprawdzać tamtejsze nasadzenia kilka razy w roku, dla takiego laika jak ja, to jest super lekcja.