Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 12:28, 08 maj 2023

Agi2006 napisał(a)
Aprilku nie jestem w stanie nic sensownego,właściwego napisać.....Przepadłam na dobre w Twoich leśnych magicznych otchłaniach....

Cześć Aga, fajnie że zajrzałaś bo cię gdzieś zgubiłam. Widziałam cudne ujęcia z okien domu
April 12:29, 08 maj 2023

Alija napisał(a)
Aprilku, zdjęcia z Twojego ogrodu można oglądać i oglądać, a widoczki nigdy się nie nudzą.

I vice versa Alicjo Tak jak ja u ciebie
TAR 15:03, 08 maj 2023

April napisał(a)

To już zaplanuj miejsce. Bo poustawiasz te co już masz a potem stwierdzisz że robisz rewolucję

Te akurat sa malenstwa mozna przestawic i duza w ich miejsce dac.

Wiesz, ze kupilam okazyjnie Geishe sprzedawana jako JH? Jak szukalam to nigdzie nie mieli a tu taki strzal. Szczepionka na jakies 160 cm. Troche niska ale byla najrowniejsza ze wszystkich jakie mieli.
sylwia_slomc... 21:06, 08 maj 2023

Co ja Ci mogę napisać jeszcze, że pięknie wszyscy piszą.... A to ja napiszę, że godny naśladowania, a gdybyś go miała chęć pokazać w tv to mogę zgłosić, z przyjemnością obejrzała bym na filmie
April 10:15, 09 maj 2023

TAR napisał(a)

Te akurat sa malenstwa mozna przestawic i duza w ich miejsce dac.

Wiesz, ze kupilam okazyjnie Geishe sprzedawana jako JH? Jak szukalam to nigdzie nie mieli a tu taki strzal. Szczepionka na jakies 160 cm. Troche niska ale byla najrowniejsza ze wszystkich jakie mieli.

Fajnie ci się trafiło z Geishą. Ja też kupiłam okazjonalnie koło siebie, w takiej byle jakiej szkółce a trafiają się perełki. Od razu nabyłam kilka dla dziewczyn
Muszę zajrzeć czy jeszcze w tym roku są.
160 to wcale nie tak źle. Ja o takim niższym myślałam na taras do donicy. Jak te kupione dla dziewczyn postały trochę na tarasie, to mi się ta wizja spodobała bardzo
April 10:16, 09 maj 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Co ja Ci mogę napisać jeszcze, że pięknie wszyscy piszą.... A to ja napiszę, że godny naśladowania, a gdybyś go miała chęć pokazać w tv to mogę zgłosić, z przyjemnością obejrzała bym na filmie

Sylwia, bardzo dziękuję
Nie mam parcia na szkło A jak mnie najdzie to przejdę się parę pokoi dalej i sobie to załatwię
Ale dzięki za dobre chęci
Agania 10:18, 09 maj 2023

Misy wyglądają jak źródła z nieskazitelnie czystą wodą, widzę że masz już drugą misę chyba że od początku miałaś
Uwielbiam w Twoim lesie ten światłocień i świecące drzewa są magiczne, a foty piękne, widać że rudego futra nigdy nie brakuje, mój też zawsze mi towarzyszy
Pozdrawiam
TAR 12:16, 09 maj 2023

April napisał(a)

Fajnie ci się trafiło z Geishą. Ja też kupiłam okazjonalnie koło siebie, w takiej byle jakiej szkółce a trafiają się perełki. Od razu nabyłam kilka dla dziewczyn
160 to wcale nie tak źle. Ja o takim niższym myślałam na taras do donicy. Jak te kupione dla dziewczyn postały trochę na tarasie, to mi się ta wizja spodobała bardzo

no wlasnie ja mam taka tajemnicza miejscowke gdzie staram sie zjrzec kilka razy w roku, trafiam tam na perelki, bardzo tanio kupilam swierka Formanka takiego solidnego, Acrocona i Rydala. Jak ktos lubi iglaki to dosć tanie sa tam Bialoboki i Glauca Globosy i Inversy (tej zapomnialam wziac). Dokupilam tam modrzewia pendula w cenie jakiej mialam nadzieje kupic a nie x 4 jak widzialam ostatnio. I byly ładnie szczepione Brilliantisimum na 2-3 metry w cenie ok. 70 zł.Chyba sie tam jeszcze raz wybiore po cisy Hicksi, kilka jodelek balsamicznych i wlasnie moze cos jeszcze dobiore ze sredniego pietra.
Agatorek 21:41, 09 maj 2023

April napisał(a)

Jakbyś zajrzała i byłyby, to daj mi proszę znać

Pytałaś mnie kiedyś o przezimowanie szałwii Hot Lips. Przy wiosennym cięciu zauważyłam zielone obwódki na przyciętych pędach. Później te obwódki zniknęły. Chodziłam, patrzyłam i widziałam tylko suche badyle. Dziś w końcu postanowiłam je wykopać, bo chciałam coś na ich miejsce posadzić. No i pierwsza kępa „suchych badyli” (strasznie zdrewniałe pędy zostały) była baaardzo mocno ukorzeniona, ale dałam radę i wyciągnęłam suche badyle z ładną bryła korzeniową i malutkimi listeczkami, których nie zauważyłam. Popatrzyłam na inne kępki i większość puszcza malutkie listki. Wsadziłam z powrotem tą zmasakrowaną szpadlem kępkę i postanowiłam nie wykopywać pozostałych. Jest szansa, że jednak przezimowały
April 10:58, 10 maj 2023

Agania napisał(a)
Misy wyglądają jak źródła z nieskazitelnie czystą wodą, widzę że masz już drugą misę chyba że od początku miałaś
Uwielbiam w Twoim lesie ten światłocień i świecące drzewa są magiczne, a foty piękne, widać że rudego futra nigdy nie brakuje, mój też zawsze mi towarzyszy
Pozdrawiam

Cześć Aganiu, misy mam już trzy. Jedną wielką, 150 cm, często pokazywaną.
I dwie malutkie wokół których dopiero trwają prace. Nie ma co na razie pokazywać.
Kocur zawsze ze mną, kotka woli odosobnienie.