Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 11:00, 10 maj 2023

TAR napisał(a)

no wlasnie ja mam taka tajemnicza miejscowke gdzie staram sie zjrzec kilka razy w roku, trafiam tam na perelki, bardzo tanio kupilam swierka Formanka takiego solidnego, Acrocona i Rydala. Jak ktos lubi iglaki to dosć tanie sa tam Bialoboki i Glauca Globosy i Inversy (tej zapomnialam wziac). Dokupilam tam modrzewia pendula w cenie jakiej mialam nadzieje kupic a nie x 4 jak widzialam ostatnio. I byly ładnie szczepione Brilliantisimum na 2-3 metry w cenie ok. 70 zł.Chyba sie tam jeszcze raz wybiore po cisy Hicksi, kilka jodelek balsamicznych i wlasnie moze cos jeszcze dobiore ze sredniego pietra.

Tarcia, ja żadnych iglaków już nie kupuję, nie dają rady w moim lesie, za ciemno. Szkoda kasy.
April 11:05, 10 maj 2023

Agatorek napisał(a)

Jakbyś zajrzała i byłyby, to daj mi proszę znać

Pytałaś mnie kiedyś o przezimowanie szałwii Hot Lips. Przy wiosennym cięciu zauważyłam zielone obwódki na przyciętych pędach. Później te obwódki zniknęły. Chodziłam, patrzyłam i widziałam tylko suche badyle. Dziś w końcu postanowiłam je wykopać, bo chciałam coś na ich miejsce posadzić. No i pierwsza kępa „suchych badyli” (strasznie zdrewniałe pędy zostały) była baaardzo mocno ukorzeniona, ale dałam radę i wyciągnęłam suche badyle z ładną bryła korzeniową i malutkimi listeczkami, których nie zauważyłam. Popatrzyłam na inne kępki i większość puszcza malutkie listki. Wsadziłam z powrotem tą zmasakrowaną szpadlem kępkę i postanowiłam nie wykopywać pozostałych. Jest szansa, że jednak przezimowały

Geishę sprawdzę, mam nadzieję że nie zapomnę. I tak muszę się w tym miejscu zatrzymać i odebrać paczkę. Wczoraj nie zajrzałam. Mam taki syndrom że im bliżej domu, tym szybciej jadę i zapominam co miałam po drodze załatwić
Jak nie załatwię w Warszawie to potem ciężko
Fajnie że szałwie przezimowały. Ja mam fioletowe, muszę je sprawdzić Jest nadzieja.... Tylko w której doniczce one były.....
April 11:11, 10 maj 2023

Fotki niedzielne, kwitną rodki majowe Blue Tit i Cunningham's White.

April 11:14, 10 maj 2023

Było pochmurno ale niektóre rośliny i tak świecą, np hosty

Zakwitło Epimedium rubrum

Niezapominajki mam wszędzie
April 11:18, 10 maj 2023

Kalina japońska za momencik

Lilie też wielkie

Tojeść rozesłana już wymaga pilnowania

Brunnera biała i niebieska
April 11:21, 10 maj 2023

Zawilce na tle fenkułu, fenkuła...

Trudno złapać ostrość telefonem ale na żywo wygląda to słodko

April 11:26, 10 maj 2023

Serduszka okazała

Rdest bistorta w blokach startowych

Amsonia nadreńska ma piękny ciemny kolor

Martagony wyszły, bardzo się cieszę
April 11:30, 10 maj 2023

Klony palmowe bez słońca nie mają tego czegoś

Judaszek Vanilla Twist będzie miał sporo kwiatów

Na koniec takie ufo w hoście
TAR 12:50, 10 maj 2023

hosta-karczoch

cuda wianki psze Pani

mus u mnie kilka kulek iglakow i jakichs pendul, bo zima smutne klepiskao bedzie
Bee 12:53, 10 maj 2023

TAR napisał(a)

no wlasnie ja mam taka tajemnicza miejscowke gdzie staram sie zjrzec kilka razy w roku, trafiam tam na perelki, bardzo tanio kupilam swierka Formanka takiego solidnego, Acrocona i Rydala. Jak ktos lubi iglaki to dosć tanie sa tam Bialoboki i Glauca Globosy i Inversy (tej zapomnialam wziac). Dokupilam tam modrzewia pendula w cenie jakiej mialam nadzieje kupic a nie x 4 jak widzialam ostatnio. I byly ładnie szczepione Brilliantisimum na 2-3 metry w cenie ok. 70 zł.Chyba sie tam jeszcze raz wybiore po cisy Hicksi, kilka jodelek balsamicznych i wlasnie moze cos jeszcze dobiore ze sredniego pietra.

TAR a mogłabyś się podzielić namiarem na priv, ja też jestem z Trójmiasta