Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Brzozowadzie... 20:26, 11 maj 2023

Jolu ale u Ciebie pięknie, właśnie Kwartet ode mnie wyjechał i będąc wspominał z zachwytem Twój ogród Nie dziwię się, Twój ogród osiągnął master level
Śliczne masz te białe pierwiosnki!
Agatorek 20:30, 11 maj 2023

April napisał(a)

Fajnie że szałwie przezimowały. Ja mam fioletowe, muszę je sprawdzić Jest nadzieja.... Tylko w której doniczce one były.....

Może amethyts Lips? Taką też miałam i ona wygląda mi na umarłą (chociaż Hot Lips też wyglądała z daleka). Jutro będę działać w jej okolicy, to sprawdzę
Agatorek 23:08, 12 maj 2023

Żadna Amethyst Lips nie przezimowała. Hot Lips ma czas do końca czerwca, żeby się wzięła za siebie, dłużej na suchelce z paroma listkami nie będę patrzeć
April 10:14, 15 maj 2023

Bee napisał(a)

Ależ pięknie Aprilku.

Czy ta serduszka potrzebuje dużo wody? Czy wystarczy trochę ziemi z worka, hydrożel w korzenie i sporadyczne czytaj weekendowe podlewanie? Pasowałaby mi do rabaty

Potrzebuje wody ale wydaje mi się że weekendowe podlewanie wystarcza. Ja też nie podlewam częściej. Tyle że ona po kwitnieniu często zanika. Chyba że ma świetne warunki. Jeszcze nie do końca je rozkminiłam. Ale raczej nie są to pancerne rośliny
April 10:16, 15 maj 2023

Kokesz napisał(a)

Pięknie mam podobne pierwiosnki, tylko białe z żółtym oczkiem muszę przymierzyć je pod klona Orange Dream

Białe pierwiosnki mogłyby być fajnym kontrastem dla ognistego Orange Dream. Szkoda że mój OD wypadł jakiś czas temu.
April 10:21, 15 maj 2023

Martka napisał(a)
April, ukoiłaś moje serce. Rozzieleniło się na wszystkie strony. Niebieski i biel - do tej zieleni pasuje idealnie, wszędobylskie niezapominajki słusznie czynią rozsiewając uroki. Nie wychodzę stąd. Martagony są mocno wymagające?

No jakoś tak buchnęło wszystko jak oszalałe. Niezapominajki ciągle kwitną. Jestem zaskoczona że tak długo. Ale myślę że jeszcze z tydzień i będzie akcja pielenia bo inaczej będę musiała zmienić nazwę wątku na niezapominajkowy
Martagony do tej pory to u mnie porażka. W zeszłym roku odniosłam pierwszy sukces. Ale nie wiem czy to była moja wina czy cebulek, które może musiały dorosnąć. Próbuj
April 10:22, 15 maj 2023

mirkaka napisał(a)

Ogród leśny zachwyca ciągle, ale o tej porze roku te klony w donicy wyglądają zjawiskowo
U mnie coś im nie pasuje, po tej zimie wyleciał Shirasawy
Napisz nazwy tych klonów, no nie mogę oderwać od nich oczu

Dziękuję Mirko. Ja też straciłam w sumie chyba z pięć klonów. Tym bardziej cieszą te które są.
Po bokach mam Disectum w odmianach zielonej i czerwonej. A ten w środku bardzo podobny do Orange Dream ale to coś innego. Nie pamiętam. Jak znajdę w notatkach to napiszę.
April 10:26, 15 maj 2023

Kordina napisał(a)

O matko! Szczena na podłodze, a oczu oderwać nie mogę w dodatku fioletki

Tak, fiolety uwielbiam. Zawsze się nad nimi trzęsę że przymrozki zetną ale w tym roku się udało przetrwać. Muszę je przeciąć po kwitnieniu bo zasłaniają Cunningham's White
April 10:28, 15 maj 2023

Makao napisał(a)
Po szale tulipanowym przyszedł czas na rodki.
Śliczne

Mnie szał tulipanowy ominął. Choć z ogromną przyjemnością oglądam je u innych
April 11:05, 15 maj 2023

Kasya napisał(a)
Tojesc niezłe ci szaleje
U mnie w simie tez i zastanawiam się na ile jej pozwalać, komu może zaszkodzić
Amsonia u mnie ledwo ruszyła

Tojeść mnie zaskoczyła. Muszę wzmóc kontrolę.
Też się boję o nowe rośliny bo z pewnością gotowa je zadusić
Amsonia chyba niedługo zakwitnie