Tak, brąz i niebieski pasują do siebie bardzo. W sypialni mam brązowe ściany i do tego niebieskie elementy takie jak zasłony, grzejnik i luksfery do łazienki. Bardzo to fajnie wygląda
Ale w ogrodzie elementy niebieskie, poza kwiatami oczywiście, nie sprawdziły mi się. Przeszłam na szarości. Jednak za duży kontrast.
Znam ogród Anitki, piękne ma te buki u siebie
Cisy to baccata.
Cisów już mam całkiem sporo, teraz powiększam zasoby bukowe. Chcę jak najwięcej zimozielonych i liściastych. Przy moich sosnach to konieczne, żeby nie było tylko brązu w lesie.
Rododendronów już więcej nie będę sadzić. Te kilkanaście które mam, wystarczą. Za to bergenie kocham, wszędzie dosadzam. Świetnie wyglądają z hakone i z paprociami.
Misa będzie między trzema sosnami. A pomiędzy sosnami chcę dosadzić sumaka laciniata i klona srebrzystego Laciniatum bardzo fajny, roztrzepany jak klon palmowy.
Świecznice też mam, uwielbiam je. Jedną mam gigantyczną, niemal 2 metrową.
SZok
ile Ty już odwaliłaś roboty w ogrodzie...
już tak ciepło masz ?
u mnie jeszcze strasznie mokro w ogrodzie
jedynie byliny dzisiaj przycięłam i tym samym otworzyłam sezon ogrodowy
Ja jestem wzrokowcem. Lubię mieć a potem dopiero szukać miejsca. Oczywiście wstępna koncepcja zawsze jest. Ale i tak potem pewne zmiany wprowadzam i upewniam się dopiero jak widzę po wizji lokalnej
No i nie wiem czy takie kopane z gruntu dałyby radę po posadzeniu od razu na rabacie. Mogłabym ich nie upilnować. A tak, są większe szanse.