Miałam na myśli właśnie to, że patrząc na odbicia we wodzie, jakieś przebłyski, promyki... chcesz tam pójść i zobaczyć co to Masz taras lekko podwyższony, więc chyba będzie to możliwe.
Takie szczegóły to wg mnie tylko wizja lokalna może zdecydować Na zdjęciach stanowczo brakuje trzeciego wymiaru.
Miejscówka na misę mi się podoba, tylko wg mnie ważne by nie obsadzić misy szczelnie na około, nie utopić w roślinach. Chodzi o to by była częściowo widoczna i kusiła by do niej podejść. A myślałaś może o jakimś siedzisku w pobliżu?
Parocji nie owinęłam, klonów też nie, zresztą niczego nie owinęłam...
No to zapraszam na wizję lokalną
Misa jest na tyle duża, 150cm, że z pewnością przyciągnie wzrok Zwłaszcza jeżeli uda mi się wokół niej zrobić ciekawe nasadzenia. A z tym już mam pewien problem.
Ta część między trzema sosnami to połowa wąskiej rabatki, jakieś 3,5 metra. Dalej w prawo, kolejne 3,5 metra, planuję buki Franken sztuk dwa i buk Silbertaler podsadzone Anabelkami. Teraz jednak zastanawiam się czy te dwie części jednej rabaty będą do siebie pasować.
O siedzisku nie myślałam... Jakoś sobie tam nie wyobrażam ale może warto to przemyśleć.
Z tym utopieniem w roślinach też myślałam. Chciałam żeby z jednej strony rośliny do niej dochodziły ale z drugiego boku żeby było coś płożącego co podkreśli kształt misy. Jakieś rozchodniki niziutkie....np ostry.
Przyjeżdżaj, eM zrobi dobrą kawę i coś do kawy i będziemy dumać Tylko niech się cieplej zrobi.