Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 13:19, 05 mar 2021

Kupiłam oczar Jelena

Ma bardzo długie ostatnie przyrosty więc w przyszłym roku pokaże na co go stać

I ciemiernik z LM, ma całą masę pączków

April 13:20, 05 mar 2021

mrokasia napisał(a)
Ja też lubię niebieski, nawet bardzo . A brunnera to mnie zachwyciła w zeszłym sezonie, ten niebieski wcale nie jest jakiś nachalny wg mnie . I liście ma śliczne. Szkoda, że nie mam więcej cienistych miejsc w ogrodzie. A do miodunek jakoś nie mogę się przekonać,no nie gadają do mnie i już.

100% zgodności
April 13:21, 05 mar 2021

Mgduska napisał(a)

No i dobrze - jak to mówią - gdyby wszyscy lubili to samo, to by nie było fabryki musztardy

Musztardę też lubię szczególnie figową

Niebieski lubię nie tylko w ogrodzie. Ciuchy w młodości były też wyłącznie niebieskie
sarenka 14:38, 05 mar 2021

mrokasia napisał(a)
Ja też lubię niebieski, nawet bardzo . A brunnera to mnie zachwyciła w zeszłym sezonie, ten niebieski wcale nie jest jakiś nachalny wg mnie . I liście ma śliczne. Szkoda, że nie mam więcej cienistych miejsc w ogrodzie. A do miodunek jakoś nie mogę się przekonać,no nie gadają do mnie i już.

Też lubię niebieski
Brunnere planuje w tym roku kupić. Mam nadzieję,że uda mi choć parę razy do ogrodniczego pojechać

Kusi mnie ten ciemiernik z LM mimo swojej ceny
TAR 15:30, 05 mar 2021

mrokasia napisał(a)

tez lubie brunnery, odkrylam ich urok w ub. sezonie, jeszcze nie wiem jak kwitna. za miodunkami nie przepadam, ten lisc taki nieprzyjemny w dotyku i piegowaty ale kwiatki ma ładne. jedna miodunka u mnie rosnie w trzmielinie, z ogrodowego sie chyba przyplatala
April 17:42, 05 mar 2021

Czyli osób które lubią niebieski jest równie dużo jak jego przeciwników

Poszalałam i kupiłam 52 buki z gołym korzeniem, na panele żywopłotowe i kostki. Oraz 15 cisów. Ponieważ u mnie teren trudny to posadziłam do doniczek, żeby się ukorzeniły przed sadzeniem. W ten sposób postąpiłam z grabami jakiś czas temu i przyjęły mi się niemal wszystkie. No i mogę sobie spokojnie przygotować miejsce.
Ale dwa dni szarpałam się z doniczkami
Wiem, szaleństwo, ale w tym szaleństwie jest metoda

Było tak:

A jest tak:

Gruszka_na_w... 18:09, 05 mar 2021

April napisał(a)

To ja się wyłamuję, UWIELBIAM NIEBIESKI

Ja też.
Czytam na bieżąco. Podziwiam misę i ogrodowe plany. Trzymam kciuki za ich realizację.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
basia3012 18:15, 05 mar 2021

I ja jestem za niebieskim, szczególnie przy brązach. Dlatego zamierzam wprowadzić trochę niebieskiego do ogrodu. Już farbę kupiłam. Nie żartuję, naprawdę trochę rzeczy pomaluję na niebiesko. Aż się boję o oczy. Oczywiście z tego powodu czy nie będzie ten niebieski zbytnio raził.
A brunnery mam i to wcale niemało. Dla mnie też są OK.

Aprilku, buki na żywopłot. Super. Widziałam i bardzo taki żywopłot mi się podobał. To było u Anitki z "Mój azyl na wichrowym wzgórzu". Przepięknie wyglądał nawet zimą bo listki trzymały się aż do wiosny. I ten piękny bordowy kolor.
A cisy to jaka odmiana?
Wiolka5_7 18:18, 05 mar 2021

Świetne zakupy ! kocham buki i cisy
Kasya 18:20, 05 mar 2021

No widzę ze ty to juz ostro sezon zaczęłaś