Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 06:25, 07 mar 2021

Helen napisał(a)

Ja też

Ja "pracuję" w tej kwestii nad moim eMem
April 06:28, 07 mar 2021

Agatorek napisał(a)

Też, troszeczkę
W czapce oczywiście (i też wyjątkowo , do tej pory nie nosiłam czapki, bo wszędzie autem, albo kaptur na głowę, ale w ogrodzie to jednak trzeba ).

Wczoraj to był lekki zefirek. Dziś wichura, chyba nawet czapka nie pomoże. Miał być mróz w nocy ale przez ten wiatr jest w okolicach zera. Niestety odczuwalna to pewnie z -20.
Magleska 07:23, 07 mar 2021

April
świetna ta misa podglądam na bieżąco
kawał dobrej roboty za Tobą ja jeszcze mam wieleee do sprzątania po zimie
Miłej Niedzieli
Gosiek33 07:48, 07 mar 2021

Za trawnik już się wzięłaś? U mnie ziemia jeszcze zmarznięta
Anda 08:21, 07 mar 2021

April napisał(a)
Dumam cały czas nad miejscem na misę. Postawiłam poidełko w planowanym miejscu. Wiem, że 20 razy mniejsze ale pozwala zwizualizować temat. To jest skraj niewielkiej górki, pomiędzy trzema sosnami

Coraz dalsze ujęcia, cofam się w stronę tarasu. Widać jeszcze poidełko? lekko po prawej przy końcu ścieżki

Myślę że będzie fajnie, cały czas jest na osi widokowej z tarasu. Będzie przykuwać wzrok

Jeśli rzeczywiście będzie widać taflę wody i odbicia na wodzie, to fajna miejscówka. Ale trudno tak ocenić po zdjęciu tylko Na zdjęciu wygląda na het het daleko
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasya 08:40, 07 mar 2021

April napisał(a)

Chciałam dmuchnąć ale w międzyczasie ktoś pozazdrościł i mam wichurę. Bez opadów wprawdzie ale sosny gną się niemiłosiernie i chyba dziś nici z prac ogrodowych. Fakt, że po wczorajszym ledwo się przekręcam na łóżku, nie ma tu nic do rzeczy

Co do misy, na razie jeden głos za i jeden przeciw.

Koło misy to trzeba pochodzić trochę bo w płaskim wymiarze zupełnie inny odbior jest
Kasya 08:40, 07 mar 2021

Zawijalas parocje ? Ja nie....
April 08:48, 07 mar 2021

Magleska napisał(a)
April
świetna ta misa podglądam na bieżąco
kawał dobrej roboty za Tobą ja jeszcze mam wieleee do sprzątania po zimie
Miłej Niedzieli

Ja u ciebie też jestem na bieżąco
Ja też potrzebuję jeszcze wielu dni na sprzątanie. Dziś nic z tego, wichura niemal za oknem. Pewnie dzień spędzę na bazgraniu po kartkach i planach umieszczania zakupów popełnionych impulsywnie.
April 08:49, 07 mar 2021

Gosiek33 napisał(a)
Za trawnik już się wzięłaś? U mnie ziemia jeszcze zmarznięta

Gosiu, u ciebie większa wilgotność. U mnie cieplejsza ziemia, drzewa szybko osuszają. Dobrze że wczoraj popracowaliśmy bo dziś masakra jak wieje.
April 08:54, 07 mar 2021

Anda napisał(a)

Jeśli rzeczywiście będzie widać taflę wody i odbicia na wodzie, to fajna miejscówka. Ale trudno tak ocenić po zdjęciu tylko Na zdjęciu wygląda na het het daleko

Het, het to nie ale kilkanaście metrów jednak jest. Nie potrzebuję patrzeć na wodę siedząc na tarasie, na którym i tak siedzę tylko jak goście są. Misa ma przyciągać wzrok, zachęcać do spaceru po ogrodzie. Ja to tak rozumiem. Ale wszelkie pomysły i uwagi mile widziane, może sobie czegoś nie uświadamiam co okaże się ważne