Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Brzozowadzie... 21:58, 03 mar 2021

April napisał(a)

To kolejne epimedium na listę. Sprawdzę jak sobie radzi u mnie. Lubię epimedia i bardzo bym chciała żeby nam się udało
Brunnery mam od niedawna i od razu jest chemia między nami Za to miodunka jakoś mnie nie zauroczyła. Ale nigdy nie mów nigdy. Jak dasz przekonywującą fotkę to kto wie
Na mureczki zapraszam, nawet na kawę na mureczku

Miodunki też są ok, mają ładniejsze kwitnienie niż brunnery, moim zdaniem, ja nie przepadam za nachalnym niebieskim, jak ruszą to coś wrzucę, bo z zeszłego roku słabe foty mam
basia3012 20:24, 04 mar 2021

Jak nie ma co pokazywać? Jest, i to jeszcze jakie cudne rabaty. Aż kipią kolorem i bujnością. Witam się więc w przepięknym ogrodzie. Będę zaglądać.
Mgduska 21:57, 04 mar 2021

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Miodunki też są ok, mają ładniejsze kwitnienie niż brunnery, moim zdaniem, ja nie przepadam za nachalnym niebieskim, jak ruszą to coś wrzucę, bo z zeszłego roku słabe foty mam

Też tak mam, że nie lubię niebieskiego I chyba żadnych kolorów wprost - lubię kwiaty, które mają kolory złamane, mieszanki i półtony, dlatego uwielbiam takie gatunki jak irysy i róże, bo one właśnie mają milion odcieni
Gdyby brunnera kwitła na różowo miałaby może szanse - jak np. niezapominajki, które u mnie są trzykolorowe i zgrywają się z miodunkami
A, i zamówiłam epimedia, na próbę
April 12:28, 05 mar 2021

Kasya napisał(a)
Przyznam się ze juz nie nadążam to co to będzie w sezonie... ech

W sezonie to ja pewnie utknę w ogrodzie nie na forum. Zaplanowałam za dużo robót. Dziś kolejne doniczki przyszły

jolanka napisał(a)
Ale szalejecie dziewczyny, chyba zaczynam zazdrościć

Nie ma co zazdrościć ale trzeba dołączyć
April 12:30, 05 mar 2021

lilarose napisał(a)

ja też kiedyś za brunnerami nie przepadałam- dopóki ich nie zobaczyłam w Ogrodzie Holenderskim w Łazienkach. Wtedy wpadłam po uszy. Staram sie sprawdzać tamtejsze nasadzenia kilka razy w roku, dla takiego laika jak ja, to jest super lekcja.

Podrzuć jakieś fotki. Masz?
April 12:31, 05 mar 2021

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Zobaczymy, pożyjemy, może mi się gust zmieni
April 12:32, 05 mar 2021

basia3012 napisał(a)
Jak nie ma co pokazywać? Jest, i to jeszcze jakie cudne rabaty. Aż kipią kolorem i bujnością. Witam się więc w przepięknym ogrodzie. Będę zaglądać.

Zapraszam
Byłam u Ciebie, też masz super. Zazdroszczę powojników
April 12:34, 05 mar 2021

Mgduska napisał(a)

Też tak mam, że nie lubię niebieskiego I chyba żadnych kolorów wprost - lubię kwiaty, które mają kolory złamane, mieszanki i półtony, dlatego uwielbiam takie gatunki jak irysy i róże, bo one właśnie mają milion odcieni
Gdyby brunnera kwitła na różowo miałaby może szanse - jak np. niezapominajki, które u mnie są trzykolorowe i zgrywają się z miodunkami
A, i zamówiłam epimedia, na próbę

To ja się wyłamuję, UWIELBIAM NIEBIESKI
mrokasia 13:07, 05 mar 2021

Ja też lubię niebieski, nawet bardzo . A brunnera to mnie zachwyciła w zeszłym sezonie, ten niebieski wcale nie jest jakiś nachalny wg mnie . I liście ma śliczne. Szkoda, że nie mam więcej cienistych miejsc w ogrodzie. A do miodunek jakoś nie mogę się przekonać,no nie gadają do mnie i już.
Mgduska 13:16, 05 mar 2021

April napisał(a)

To ja się wyłamuję, UWIELBIAM NIEBIESKI

No i dobrze - jak to mówią - gdyby wszyscy lubili to samo, to by nie było fabryki musztardy