Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Agatorek 18:45, 04 lip 2023

Jola, aż się (znów) zarumieniłam, czytając Twoje słowa o moim ogrodzie. Dziękuję ❤️.
Zapraszam ponownie, w tym, czy w przyszłym sezonie

U Ciebie busz . I ta soczysta zieleń. Miodzio

Rdesty kupowałaś w Skubiance?

Magleska 21:27, 04 lip 2023

Jola to może teraz czas na wizytę na Podbeskidziu zapraszam gorąco
po drodze na pewno kilka ogrodów by się znalazło do mnie nocleg też Wam zapewnię

fotki z Twojego ogrodu zawsze wstrzymują mi oddech z zachwytu i nie mogę uwierzyć ,że te młode nasadzenia przy choinach już się tak porozrastały

zazdroszczę tych wojaży
April 07:02, 05 lip 2023

Judith napisał(a)
No świetny ten rdest zmienny. Twoja podpowiedź rdestowa dla mnie wciąż czeka na realizację (czyli zakończenie budowy szopki i uprzątnięcie terenu wokół)

Rdesty są super, wszystkie I zmienny, i himalajskie, i nawet bistorta, choć ten ostatni najmniej bo najkrócej kwitnie. Muszę go też ciągle podlewać bo jednak ma większe wymagania wodne.
April 07:08, 05 lip 2023

Makao napisał(a)

Sosny mają to do siebie że odbijają. Puszczają nowe pędy w miejscach po igłach. Oczywiście lepiej gdy igła jest to mocniej się rozkrzewia po cięciu. Obetnij suche a zostaw to co zielone.
No chyba że na prawdę nie chce Ci się jej ratować i wolisz wywalić.

No tego zjawiska nie zaobserwowałam. Cisy tak, puszczają nawet ze zdrewniałego pnia. Ale sosna? U mnie zawsze zostaje łyse tam gdzie sosny pogubiły igły. U mnie gubi igły, na potęgę, nie zagęszcza się. Muszę może psiknąć na mszyce, bo takie białe malutkie punkciki ma. Wolałabym niczym nie psikać, nie radzi sobie to trudno. Jest tyle fajnych roślin których nie trzeba tak pilnować.
April 07:08, 05 lip 2023

Makao napisał(a)
Ogród oczywiście standardowo obłędnie wygląda.

April 07:10, 05 lip 2023

Agatorek napisał(a)
Jola, aż się (znów) zarumieniłam, czytając Twoje słowa o moim ogrodzie. Dziękuję ❤️.
Zapraszam ponownie, w tym, czy w przyszłym sezonie

U Ciebie busz . I ta soczysta zieleń. Miodzio

Rdesty kupowałaś w Skubiance?

Ja z tych co jak im się podoba to to wyrażają jak się nie podoba to siedzę cicho
Rdesty ze Skubianki. Nawet jadąc do ciebie wstąpiłam po drodze do nich na zakupy
April 07:12, 05 lip 2023

Magleska napisał(a)
Jola to może teraz czas na wizytę na Podbeskidziu zapraszam gorąco
po drodze na pewno kilka ogrodów by się znalazło do mnie nocleg też Wam zapewnię

fotki z Twojego ogrodu zawsze wstrzymują mi oddech z zachwytu i nie mogę uwierzyć ,że te młode nasadzenia przy choinach już się tak porozrastały

zazdroszczę tych wojaży

No ja bardzo chętnie Nie wiem tylko jak czas pozwoli i jak moja ekipa się zbierze Z pewnością jak będę w okolicy to będę się wpraszać No nie ma to tamto
Wojaży nie zazdrość, pakuj się do auta i przyjeżdżaj
Kasya 07:19, 05 lip 2023

April napisał(a)

Rdesty są super, wszystkie I zmienny, i himalajskie, i nawet bistorta, choć ten ostatni najmniej bo najkrócej kwitnie. Muszę go też ciągle podlewać bo jednak ma większe wymagania wodne.

A tennostatni nie jest rozłażący ?
April 07:24, 05 lip 2023

Jeszcze jakieś takie tamy
Judaszek Ruby Fall mocno ucierpiał po zimie a zaczyna jakoś wyglądać

Ivory Halo fajnie rozświetlają las. Cieszę się że je trochę przycięłam wiosną

Hosty Guacamole szaleją, zaraz zakwitnie Anabell

April 07:28, 05 lip 2023

Cercis The Rising Sun ma piękne kolory liści

Jordan

Rdest zmienny