Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 12:00, 04 lip 2023

W rolach głównych Rdest zmienny

Za klonem tatarskim

Z Pink Anabel, widać jaki wielki
TAR 12:19, 04 lip 2023

Jola dzieki za taka laurke ale troche na wyrost, duuuzo jeszcze pracy przede mna by choc w polowie osiagnąć takie cudo jak u Ciebie czy Kwarteta. Ale nie to najważniejsze a towarzystwo, bylo nam szalenie milo i oczywiscie zapraszam kiedy chcecie nawet bez okazji.

Sprostuje tylko towarzystwo nie Ania Żuławianka byla a Kasia z Borów i Dorii

I jak pokazujesz teraz te dudowne kadry swojego raju to znowu w głowce mloteczek uderze: rob, rob, rob Pieknie.

Co to za buk z jasnymi listeczkami? Franken czy jakis inny?
ElzbietaFranka 12:35, 04 lip 2023

April napisał(a)
Lilie na tle dogorywającej sosny

Zapach bezcenny

Młoda Laguna po prawej. Po lewej Claire Marshall

Ogród wydaje się prawie w cieniu a tak ładnie wszystko rośnie u ciebie.

Chciałam się pokajać za nie dotrzymanie obietnicy traw Jolu, ale obiecuję że w przyszłym roku wiosna wszystko nadrobię. Ta wiosna w tym roku w naszym klimacie była nietypowa najpierw nie rosło później bujneło i za późno do sadzenia.
Za to dla róż ten rok wyjatkowy są piękne i deszcze im nie szkodza. Jednak susza duza

Widzę, że masz "rajzyfiber", ale co na oczy zobaczysz to twoje. U mnie ciągła praca jak nie sadzenie to przycinanie, pielenie, koszenie rozdrabnianie gałęzi, podlewanie i tak wkoło ciągle czasu brak.
Patrzyłam na fotki od Agatarek ogród piękny.

Jolu pozdrawiam
April 12:37, 04 lip 2023

antracyt napisał(a)
Ale fajna porcja zdjęć, szczególnie tych różanych
Super miałaś tour po ogrodach Takie wizyty całkowicie zmieniają odbiór wstawianych przez dziewczyny zdjęć. No i te osobiste rozmowy - to chyba najcenniejsze

Tak, było super A biorąc pod uwagę że najbliższa sobota w podobnym stylu Nic tylko się cieszyć
April 12:38, 04 lip 2023

Kasya napisał(a)

Ja bym wolała żeby był troszkę mniejszy
Mój, nie twój

A do Wrocławia się nie wybierasz ?

U mnie wysoki nie przeszkadza, przeciwnie
A do Wrocławia po co?
April 12:41, 04 lip 2023

TAR napisał(a)
Jola dzieki za taka laurke ale troche na wyrost, duuuzo jeszcze pracy przede mna by choc w polowie osiagnąć takie cudo jak u Ciebie czy Kwarteta. Ale nie to najważniejsze a towarzystwo, bylo nam szalenie milo i oczywiscie zapraszam kiedy chcecie nawet bez okazji.

Sprostuje tylko towarzystwo nie Ania Żuławianka byla a Kasia z Borów i Dorii

I jak pokazujesz teraz te dudowne kadry swojego raju to znowu w głowce mloteczek uderze: rob, rob, rob Pieknie.

Co to za buk z jasnymi listeczkami? Franken czy jakis inny?

Już poprawiłam, nie wiem skąd mi się to wzięło. Za mocne drinki podawałaś
No Franken, podpisałam

To ja mam kaca po wizycie u ciebie i po obejrzeniu tej kolekcji. Tylko gdzie ja te chciejstwa wcisnę....
April 12:45, 04 lip 2023

ElzbietaFranka napisał(a)

Ogród wydaje się prawie w cieniu a tak ładnie wszystko rośnie u ciebie.

Chciałam się pokajać za nie dotrzymanie obietnicy traw Jolu, ale obiecuję że w przyszłym roku wiosna wszystko nadrobię. Ta wiosna w tym roku w naszym klimacie była nietypowa najpierw nie rosło później bujneło i za późno do sadzenia.
Za to dla róż ten rok wyjatkowy są piękne i deszcze im nie szkodza. Jednak susza duza

Widzę, że masz "rajzyfiber", ale co na oczy zobaczysz to twoje. U mnie ciągła praca jak nie sadzenie to przycinanie, pielenie, koszenie rozdrabnianie gałęzi, podlewanie i tak wkoło ciągle czasu brak.
Patrzyłam na fotki od Agatarek ogród piękny.

Jolu pozdrawiam

Elu, spokojnie i bez presji
Wiesz z jak wieloma rzeczami ja się nie wyrobiłam wiosną? Lista dłuuuuga.
Praca w ogrodzie nieprzerobiona i zawsze taka będzie. Więc nie czuję się winna i dalej podróżuję Warto było obejrzeć każde z opisanych miejsc. Choć zdjęć nie robiłam, albo robiłam takie "dla siebie" to pamięć zostaje i zawsze fajniej odwiedza się w wątkach ogrody, które poznałam na żywo.
Judith 16:21, 04 lip 2023

No świetny ten rdest zmienny. Twoja podpowiedź rdestowa dla mnie wciąż czeka na realizację (czyli zakończenie budowy szopki i uprzątnięcie terenu wokół)
Makao 18:20, 04 lip 2023

April napisał(a)

Nie mam pojęcia. Wykopałam, Wsadziłam do doniczki na tarasie. Nie chce mi się ratować. Podlewam i tyle. Ale chyba spalę przy okazji najbliższego ogniska. To warelka na pniu. Bida z nędzą.

Sosny mają to do siebie że odbijają. Puszczają nowe pędy w miejscach po igłach. Oczywiście lepiej gdy igła jest to mocniej się rozkrzewia po cięciu. Obetnij suche a zostaw to co zielone.
No chyba że na prawdę nie chce Ci się jej ratować i wolisz wywalić.
Makao 18:21, 04 lip 2023

Ogród oczywiście standardowo obłędnie wygląda.