Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 07:32, 05 lip 2023

Ścieżki coraz mocniej zarastają

Busz na rabacie zachodniej

Znowu Rdest zmienny, teraz ma swoje 5 minut

April 07:35, 05 lip 2023

Przywrotnik u mnie jeszcze ładny

Dzwonki wybujały. Chyba w przyszłym roku będzie Chelsea chop

Dzwonki poszarskiego opanowują teren
April 07:46, 05 lip 2023

coś się zacięło, nie mogę więcej wstawić zdjęć
Makao 08:32, 05 lip 2023

April napisał(a)

No tego zjawiska nie zaobserwowałam. Cisy tak, puszczają nawet ze zdrewniałego pnia. Ale sosna? U mnie zawsze zostaje łyse tam gdzie sosny pogubiły igły. U mnie gubi igły, na potęgę, nie zagęszcza się. Muszę może psiknąć na mszyce, bo takie białe malutkie punkciki ma. Wolałabym niczym nie psikać, nie radzi sobie to trudno. Jest tyle fajnych roślin których nie trzeba tak pilnować.

No sosnom idzie to wolniej ale się regenerują.
Tu sosna himalajska z której formuje niwaki. Co roku wypuści jakiś pęd na starych konarach i muszę usuwać

A tu sosny które musiałam ciąć krótko dwa lata temu bo mi gąsienice co roku tak obiadały że suche badyle sterczały. Stwierdziłam że przytnę. Jak wyrosła gałązki to dobrze a jak nie to i tak do wywalenia i tak. No i zobacz. Na niektórych widać jakie kikuty zostawiałam.
April 10:12, 05 lip 2023

Ania, podziwiam cierpliwość. Chyba jednak mi się nie chce czekać rok na jeden pędzik. No sama nie wiem. na razie stoi w doniczce i nie wadzi, poza masakrycznym wyglądem. Jeszcze zobaczę, może ktoś go będzie chciał do reanimacji, kto lubi się bawić w lekarza
April 10:14, 05 lip 2023

Mam pytanie o opalarki ogrodowe, bo mnie już diabli biorą na chwasty w podjeździe. Jakie wady? na co zwrócić uwagę?

Myślałam o takiej, mobilnej

https://allegro.pl/oferta/palnik-gazowy-wypalarka-ogrodowa-chwastow-4-gazy-12271482044?offerId=12271482044&inventoryUnitId=flE0I_MpJSf1ViKZzVWwPQ&adGroupId=YWEzZGUwYjAtYTY2ZC00ZWQ5LWI0NjUtNTNkMjZlOTUwYWI3AA&campaignId=MTQzMTg0Y2ItODM5Mi00YjM4LWFkY2ItMTIxNjA2M2VhZmRiAA&sig=1c9f5fd9bed5469e688cd875ab36ab70&utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=ads&gclid=EAIaIQobChMI6__f-oz3_wIVmQUGAB2NXwQaEAQYBCABEgJRl_D_BwE
Agatorek 10:28, 05 lip 2023

April napisał(a)

Rdesty ze Skubianki. Nawet jadąc do ciebie wstąpiłam po drodze do nich na zakupy

Muszę się kiedyś tam wybrać. W końcu

Takie tamy świetne. Wproszę się pewnie za jakiś czas do Ciebie . Dam znać z wyprzedzeniem jakby co .

A odnośnie opalarki, to też nad tym myślimy.
Do tej pory wydłubywałam nożykiem. Ostatnio eM kupić sobie taką ”maszynę” do usuwania chwastów z kostki. Jest w fazie testów

mrokasia 10:32, 05 lip 2023

April napisał(a)

O kurka, jak pięknie!!!!!!

Cięłaś IH? Jak? Wszystkie gałązki skróciłaś? O ile? Ja swoich nie ruszałam i trochę mi zaczynają pożerać wszystko dookoła.
TAR 10:41, 05 lip 2023

April napisał(a)
Ania, podziwiam cierpliwość. Chyba jednak mi się nie chce czekać rok na jeden pędzik. No sama nie wiem. na razie stoi w doniczce i nie wadzi, poza masakrycznym wyglądem. Jeszcze zobaczę, może ktoś go będzie chciał do reanimacji, kto lubi się bawić w lekarza

mam to samo, niby te moje suchelce stoja "u lekarza" to nie wiążę z nimi nadzei
niestey mialam na moich sosnach Rndello ten sam problem, mrowki i mszyce, te biale ledwo widoczne (nie byl to welnowiec), wżarły wszystko, nawet pryskanie nic nie dalo. Z kolei na kosodrzewinach mialam welnowce i z tymi w ciagu 2 dni rozprawily sie osy, mimo ze paskudy to jednak pożyteczne. Obylo sie bez opryskow.
Jeśli z kolei nie jest to wina robali, to musiala byc przesuszona i taka odratowac trudno, ze 2 lata najmarniej.

Zarastajace ściezki piekne, dzicz sie robi. Rising Sun bardzo ładnie wpasowany w reszte. Dzwonki w kazdym wydaniu sa zarąbiste. I to bedzie moj pierwszy zakup w nowym sezonie
malgol 11:50, 05 lip 2023

mrokasia napisał(a)

O kurka, jak pięknie!!!!!!

Cięłaś IH? Jak? Wszystkie gałązki skróciłaś? O ile? Ja swoich nie ruszałam i trochę mi zaczynają pożerać wszystko dookoła.

Nie wiem co im u mnie nie pasuje,ze takie jakieś ...niewyględne rosną ,ale w górę a jakoś nie bardzo się zagęszczają. Scięłam wiosną od góry ,ale szału nie ma z gęstością
Co robisz ,że masz takie piękne te IH