Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Gruszka_na_w... 15:00, 20 lip 2023

TAR napisał(a)
Ja nie cielam wielosilow calych tylko gałęzie z przekwitłym kwiatostanem, doły zostawialam, raz przycielam cala sadzonke i sie nie odbudowala

Robiłam tak samo. Rósł pięknie przez 3 sezony, a w czwartym się nie pokazał. Wyczytałam, że to bylina krótkowieczna. Można ją odzyskać z siewek, ale te chyba skutecznie wypieliłam.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 16:04, 20 lip 2023

Ten mój to taka odmiana, która kwitnie całą kępą a nie wypuszcza kilka łodyg z kwiatami. Wielosił rozesłany.
Magara 22:47, 20 lip 2023

mrokasia napisał(a)

Bo przekwitły .

To dobre wytłumaczenie Ale nie kumam czemu cięłyście tak radykalnie??? On ma ładne listki przecież
Kasya 08:04, 21 lip 2023

Jola czy ty masz może rdesta bistorta ?
April 08:30, 21 lip 2023

Agatorek napisał(a)
Tak, Incisa kupiłam. Piękny pokrój i spodobał mi się nawet bardziej niż mercedes .

Bravo ty. Dobry wybór.
April 08:35, 21 lip 2023

Magleska napisał(a)
Normalnie kusicie tymi wszystkimi drzewami i krzewami co wygogluję ,to mi się chciejstwo włącza -masakra a nie mam już miejsca na drzewa -chociaż taki mercedesik może i by się zmieścił -tylko boję się ,że mojej gliny by nie wytrzymał

ostatnio stałam nad cersisami -takimi maluszkami po 135 zeta ( patyczki jak mój najmniejszy palec ) ....i już witałam się z gąską ....ale myślę -pojadę do ogrodu i pomyślę ,gdzie by mi pasowały ....no i nie znalazłam godnej miejscówki ....więc narazie odpuściłam

Jesteś dzielna, ja bym nie dała rady. A potem stałby trzy lata w doniczce. Niestety, jestem doniczkową królową
Ale taki malutki akurat by urósł zanim bym mu znalazła miejsce.
A mają może Eternal lub Alley Cat? W takiej cenie kupiłabym nawet maluszka. Albo Sweet Carolina. Mają ofertę w necie?
Magleska 08:39, 21 lip 2023

Jak będę w szkółce to napiszę do Ciebie i wyślę fotki co mają - jeśli jeszcze będą te maluchy

Mają stronę internetową , ale sprzedaż tylko na miejscu
April 08:43, 21 lip 2023

Właśnie napisałam ci priv.
No jestem uzależniona
April 08:50, 21 lip 2023

Margo2 napisał(a)
Już naprawiłam sprawę avatarka
Może mnie teraz nie zgubisz.
Byłas u Szmita?
Szkoda, że nie zboczyłaś trochę na południe do mnie. To tylko godzina jazdy.
ja się wybieram z sąsiadką w sobotę. Ona nigdy tam nie była.
Czytałam o przygodzie kocurka. Dlatego ja się nadal boję spuścić swojego ze smyczy.
A pastucha do tej pory nie rozłożyliśmy.
Mam pytanie o bodziszka Dark Eyes. Czy nadal ci kwitnie? Kupiłam u Przemka chyba własnie tego. Nie zwróciłam uwagi, że na doniczce nie ma nazwy. U mnie niestety już przekwitł, obcięłam do ziemi i nie wiem czy dobrze zrobiłam. Kupię chyba jeszcze ze 2, bo ma zarąbisty kolor, tylko, że u mnie bodziszki tego typu wegetują, ale spróbuję jeszcze raz.

No sorry, śpieszyliśmy się. A do ciebie to trzeba mieć przynajmniej pół dnia. Może w sierpniu się uda.
Dark Eyes jestem na razie rozczarowana. Nie kwitnie ponownie. Ja wycięłam tylko pędy kwiatowe. Może kup Patrycję, ten sam kolor a sadzonki bardziej wigorne. Ja kupiłam jedną na próbę. Dumam gdzie posadzić.

A koty, no cóż, chodzą własnymi ścieżkami. Ja wyluzowałam. Co ma być to będzie.
April 08:55, 21 lip 2023

TAR napisał(a)
a ja mam przez Ciebie serraty

Taaaa, w ilości hurtowej