Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

SlonecznyOgrod 21:44, 11 mar 2021

Wszędzie zimno, u mnie nie lepiej, pada i wieje...

Bardzo pasują tam u Ciebie brunery, hakonki i hosty

Alija 21:55, 11 mar 2021

"Czasoumilacze"bardzo udane. Z przyjemnością obejrzałam. Dziękuję!
Agatorek 22:09, 11 mar 2021

Alija napisał(a)

Podpisuję się pod tym

Twój ogród, Aprilku, doskonale wtapia się w leśny klimat Twojej działki. Wszystko wygląda bardzo naturalnie .

Brakuje tylko jakiejś sarenki wyglądającej zza krzaka .
malgol 09:26, 12 mar 2021

April napisał(a)

Odkąd poznałam ogród Ursy, też odkryłam potencjał w moich sosnach Muszę tylko nad nimi popracować

A pogoda mnie dobija, zwłaszcza że kominek ciągle w naprawie. Zdjęta szyba i oddana do renowacji. Do wymiany uszczelek, piaskowania i malowania bo przepalone wszystko. Jeszcze z tydzień...czyli akurat jak się zima skończy.

Ja tej zimy wycięłam 2 sosny.Z bólem serca ,ale z drugiej strony liczę na odrobine więcej światła w ogrodzie. Sosny poszły pod topór bo jedna rosła zbyt blisko granicy i rozsadzała ogrodzenie a drugą wiatr złamał w połowie i fatalnie wyglądała. Jestem rozgrzeszona ?
Żeby tylko tak na trawnik igłami nie sypały to bym je kochała miłością nieograniczonąA tak ...ograniczoną
TAR 09:49, 12 mar 2021

w moim ogrodzie akurat igly od lasu sypia sie na rabate jalową z beznadziejna ziemia. moze to i dobrze, podsypie tam lepszej ziemi, wymieszam dodam kompostu, przekopie z trawa. moze zrobi sie lepsza gleba i roslinnosc tam troche bujnie.
anabuko1 09:54, 12 mar 2021

Oj u mnie też pogoda pogoda dziwna.
Pokazała się wiosną na trochę. A ostatnie dni jakby do zimy się zbliżają . Wczoraj to ostro kurzyło śniegiem. Dobrze,że nie zostało.
Ale ogólnie pogoda do prac w ogrodzie jeszcze nie zachęca.
Te Czasoumilacze bardzo miłe i ładne, energetyczne.
Hortensję ,hosty same piękne roślinki.
Swiecznica piękna. Mam ją dopiero w planach.

Brzozowadzie... 10:57, 12 mar 2021

Cześć! Nowa rabata cienista miodzio. Piękną tą świecznicę masz!
Mi baaardzo podoba się miejsce, które wybrałaś na misę, będzie do czego podchodzić, no i ta ławeczka Ewentualnie krzesełko Ja mam misę daleko, krzesełka obok misy i powiem Ci, super spojrzeć na dom i ogród z zupełnie innej perspektywy. Tak, że super kombinujesz, moim zdaniem.
odnośnie mis mam jedno ale - u mnie latem lęgły się w niej na potęgę komary. Musiałam wylać całą wodę, jak zobaczyłam tę masę larw. Zimą poczytałam, że są jakieś biologiczne środki, które zatrzymują rozwój tych larw, więc temat do przemyślenia na ten rok, bo w zeszłym byłam lekko rozczarowana.
April 17:09, 13 mar 2021

sierika napisał(a)
Jak udało Ci się dołek wykopać, u mnie kamień zamiast ziemi, nie ma mowy o wbiciu szpadla. Dalej leży snieg a ostatnie dwie noce po -9.

Ja już szaleję w ogrodzie. U mnie ziemia nie jest zmarznięta. Dziś poszalałam, w przygotowane wcześniej dołki posadziłam grujecznika, brzozę, przesadziłam klona Jordan i drugiego NN oraz dwa cisy. Jestem zmęczona i szczęśliwa
April 17:14, 13 mar 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Wszędzie zimno, u mnie nie lepiej, pada i wieje...

Bardzo pasują tam u Ciebie brunery, hakonki i hosty

Dzisiaj już się trochę poprawiło więc popracowałam uczciwie
Hakonki kocham od jakiegoś czasu a brunery odkryłam dwa lata temu. I myślę że już zostaną na zawsze. Na razie mam tylko dwie odmiany ale chcę jeszcze inne przetestować. Różnią się wysokością i ilością srebra na liściach.
A ty w tym Słonecznym Ogrodzie masz miejscówkę na brunery?
April 17:16, 13 mar 2021

Alija napisał(a)

To ja dziękuję za odwiedziny Na razie nic ciekawego nie mam do pokazania więc odgrzewam kotleciki