Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

anabuko1 16:39, 03 paź 2023

April napisał(a)
Bordo przebarwiają się Penstemony

Moje ulubione zawilce Monte Rose

W tle szałwia Amistad

Coraz więcej kolorów jesieni wkrada się wszędzie.
Twój ogród Jolu wciąż się prezentuje pięknie.
Szalwie , marcinki robią teraz prezentują się świetnie.
Promienie słońca ładnie wchodzą na ścieżkę i aż zapraszają by iść dalej
Piękne zawilce. Ja mam trochę inne !)
April 09:22, 04 paź 2023

TAR napisał(a)
Zjawiskowo

Szkoda że nie umiem robić takich zdjęć jak ty. To dopiero byłoby zjawiskowo
April 09:23, 04 paź 2023

veva napisał(a)

Masz niepowtarzalny ogród. Ja bym chyba tylko w siarczyste mrozy siedziała w domu mając takie cudo

Bardzo ci dziękuję Jakoś zapał z czasem mija i wszystko może się opatrzeć
April 09:26, 04 paź 2023

Gosialuk napisał(a)
Trzcinniki pięknie świecą w słońcu i widać już pierwsze jesienne przebarwienia.
Ten aster Lady in Black to jaki ma kolor kwiatów? Nabyłam sadzonkę i czekam na kwitnienie. Jeśli robi dobrą robotę, to tym bardziej się cieszę, że go mam.
Teraz przynajmniej nie trzeba się zastanawiać, który kot na zdjęcia się załapał, choć pisałaś kiedyś, że panna niezbyt lubi się fotografować.

Gosia, trzcinniki teraz są super. Niestety już zaczynają sypać nasionami, czego nie lubię. Pełno potem tych trawek
Lady i Black polecam baaardzo. Kwiatki białe, może lekko podbite fioletem, z żółtym środkiem. Drobne ale śliczna chmurka. Ja mam tam już z 5 sadzonek bo tak mi się podobały do floksa Blind Lion i sadźca Chocolate.
Co to kotów to dobrze pamiętasz. Kocur ciągle w kadrze, kotka, zwłaszcza że teraz naga, unika fotoreporterów
April 09:28, 04 paź 2023

Magleska napisał(a)
Jola wzdycham z zachwytu brak mi słów i przez Ciebie znowu do koszyka powrzucałam roślinki
muszę ochłonąć -bo zamawiam ,a nie wiem ,gdzie posadzić

Nie no, daj spokój, u ciebie to dopiero super, widziałam fotki. Jakoś już mało piszę ale podczytuję No i kolejne wycieczki. Podziwiam energię. Chyba zabrałaś całą ode mnie bo ja nie mam siły nawet fotek robić. Totalny, rozdeptany kapeć jestem.
A co zamawiasz?
April 09:31, 04 paź 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Przecudnie wygląda ten trzcinnik krótkowłosy. Kwitnących bylin u Ciebie tyle, że niejeden ogród "nieleśny" może się zarumienić ze wstydu.

Haniu, trzcinnik teraz króluje, zwłaszcza że wcześniej niedoceniany, teraz trafił w kilka dodatkowych miejsc i jest bardzo z siebie zadowolony
Ogród zaczął kwitnienie jesienne, sama jestem zaskoczona. Sporo dosadziłam astrów, rdestów trochę zawilców i jakoś tak poszło
Chciałabym zrobić kilka roszad bo widać wielkość roślin ale jakoś energia mi się skończyła i nie ma mnie kto zmotywować do pracy
April 09:33, 04 paź 2023

Magara napisał(a)

Dokładnie taka sama myśl mi przeszła przez głowę

Ty to się ostatnio masz z tymi koleżankami, ciągle ci ktoś myśli kradnie Jakiś firewall by się przydał
Cmok
April 09:33, 04 paź 2023

Helen napisał(a)
Podpisuję się pod wypowiedziami moich przedmówczyń
Pięknie i zjawiskowo

Helen, miło mi niezmiernie
April 09:37, 04 paź 2023

Mary napisał(a)
Pięknie. Judaszowiec płonie.

A co tam kwitnie za judaszowcem jak żurawka?

Jak tam siostra ślicznego rudzielca?

Judaszowiec na razie malusi ale już widzę że ta miejscówka tylko podbije jego urodę, zwłaszcza że teraz jeszcze fioletowe astry dołączyły.
Na biało kwitnie żurawka Chantily, polecam bo kwitnie w takim nieoczywistym dla żurawek terminie. Kwiaty dość niskie, bardzo jasno kremowe. Muszę porobić jej więcej sadzonek, choć dość ciężko i długo się ukorzenia.
Kocica, zwana ostatnio szczurkiem, z racji nagości, jak zwykle unika zdjęć i mnie też. Bardzo ją lubię teraz głaskać, jest taka aksamitna. Ma mnie serdecznie dość
April 09:39, 04 paź 2023

Agatorek napisał(a)
Bardzo ciepłe te zdjęcia . Takie sielskie w odbiorze

Tutaj sobie przysiądę

A zapraszam, choć nie wiem co ocalało po dzisiejszym huraganie, bo jak wychodziłam do pracy było ciemno. U ciebie też był taki armagedon?
Nie było prądu, nawet pies uciekł do domu i trząsł się ze strachu przez pół nocy.