Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 09:11, 09 lut 2024

Po wielu perypetiach stwierdzam że wiosna to najlepsze lekarstwo na wszelkie troski. A ponieważ pojawiły się pierwsze jej oznaki to trzeba się nimi cieszyć.
Oczar Feuerzauber, jeszcze w donicy oczekuje na stałe miejsce ale i tak postanowił pokazać frędzle.

Nie wiem co w ogrodzie bo jeszcze nie zwiedzałam odległejszych rabat.
Oczyściłam tylko parę metrów pod samym domem, wycinając suche hakonki.
Dziś znów zimniej więc trudno przewidzieć czy weekend pozwoli na pracę w ogrodzie.
Monika83 10:11, 09 lut 2024

April napisał(a)
Po wielu perypetiach stwierdzam że wiosna to najlepsze lekarstwo na wszelkie troski. A ponieważ pojawiły się pierwsze jej oznaki to trzeba się nimi cieszyć.
Oczar Feuerzauber, jeszcze w donicy oczekuje na stałe miejsce ale i tak postanowił pokazać frędzle.

Nie wiem co w ogrodzie bo jeszcze nie zwiedzałam odległejszych rabat.
Oczyściłam tylko parę metrów pod samym domem, wycinając suche hakonki.
Dziś znów zimniej więc trudno przewidzieć czy weekend pozwoli na pracę w ogrodzie.
Fajne kwiaty ma ten oczar ja nie mam oczara ale może kiedyś jego w końcu kupię U siebie w ogrodzie tajemniczym to myślę że znajdziesz już coś kwitnącego
vita 10:15, 09 lut 2024

Kwitnący oczar w donicy ma dodatkową zaletę, częściej można go wąchać Czy 'Feuerzauber' silnie pachnie?
antracyt 10:26, 09 lut 2024

Czy masz go w zabezpieczonej przed mrozem donicy?
Dopiero w tym roku odkryłam jak mocno i ładnie mój oczar pachnie
April 10:34, 09 lut 2024

Monika83 napisał(a)
Fajne kwiaty ma ten oczar ja nie mam oczara ale może kiedyś jego w końcu kupię U siebie w ogrodzie tajemniczym to myślę że znajdziesz już coś kwitnącego

Monia, w weekend poszukam oznak wiosny. Do tej pory jakoś nie miałam kiedy się udać do ogrodu Mam jeszcze dwa oczary, Jelenę i Westerstede. Zobaczę na jakim są etapie. Ale one raczej późniejsze. Już nie pamiętam
April 10:37, 09 lut 2024

vita napisał(a)
Kwitnący oczar w donicy ma dodatkową zaletę, częściej można go wąchać Czy 'Feuerzauber' silnie pachnie?

Wiktoria, no trudne pytanie, nie mam zwyczaju niczego wąchać, nawet róż Ale sprawdzę, jak mi nie wyleci z głowy bo jakoś pamięć mi szwankuje bardzo.
W donicy, koło tylnego wyjścia, karmiąc psa, akurat go zauważyłam. Korci mnie by oczarowi tylko donicę zmienić na większą i zostawić na razie w tym miejscu. W ogrodzie bym go nie oglądała tak często
April 10:40, 09 lut 2024

antracyt napisał(a)
Czy masz go w zabezpieczonej przed mrozem donicy?
Dopiero w tym roku odkryłam jak mocno i ładnie mój oczar pachnie

Tak, donica zabezpieczona styrodurem. To wielka, murowana donica wzdłuż całego tarasu. Dopiero w nią zadołowany oczar w mniejszej doniczce. Miał być na przeczekanie...
Twój to chyba też Feuerzauber o ile dobrze kojarzę? Muszę zatem koniecznie powąchać. Już robię przypominajkę w telefonie bo inaczej... bez szans na zapamiętanie
Monika83 10:56, 09 lut 2024

vita napisał(a)
Nawet nie wiedziałam że jego kwiaty pachną
TAR 20:15, 09 lut 2024

ale fajnie u mnie zero oznak życia, ja mam Diane. A dzis znowu spadlo to biale badziewie i przymrozilo. ale tak pobieznie w ogrodzie sprawdzilam, ze raczej wiekszosc roslin spokojnie przetrwala zime, nawet palmiaki i judaszowce
vita 20:18, 09 lut 2024

April napisał(a)

Wiktoria, no trudne pytanie, nie mam zwyczaju niczego wąchać, nawet róż Ale sprawdzę, jak mi nie wyleci z głowy bo jakoś pamięć mi szwankuje bardzo.
W donicy, koło tylnego wyjścia, karmiąc psa, akurat go zauważyłam. Korci mnie by oczarowi tylko donicę zmienić na większą i zostawić na razie w tym miejscu. W ogrodzie bym go nie oglądała tak często

Dobry pomysł z tym oczarem w dużej donicy w zasięgu nosa, a i oczu też A ile masz róż?