Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

vita 20:22, 09 lut 2024

Monika83 napisał(a)
Nawet nie wiedziałam że jego kwiaty pachną

'Diane' pachnie silnie, tak trochę korzennie i owocowo. Dobry ogrodowy afrodyzjak w środku zimy. Warunkiem jest wyciszenie, skupienie i oddychanie nosem
Magara 22:35, 09 lut 2024

Jola, fajnie że się budzisz do forumowego życia
Rok w rok, jak pokazujecie kwitnące oczary, obiecuję sobie, że będzie i u mnie Nawet był czas, że szukałam, ale nie znalazłam, bo albo nie taki albo za drogi - wiadomo kwitnie to i cena w gorę Później przychodzi wiosna i się o oczarach zapomina bo trzeba "orać"
A potem znowu kolejne przedwiośnie, forumowe oczary i kłopotliwe pytanie: "dlaczego nie mam???"....
Muszę wpisać w tym roku w telefonowe przypomnienia ale chyba najpierw ogarnąć czy mam miejsce w pobliżu domu albo przynajmniej w zasięgu wzroku z okien
ewsyg 21:17, 12 lut 2024

Jak znajdę miejsce ( jak coś większego wykopię), to posadzę oczar.
April 17:51, 14 lut 2024

Monika83 napisał(a)
Nawet nie wiedziałam że jego kwiaty pachną

To jesteśmy dwie nieświadome. Ja nie mam zwyczaju wąchania kwiatków.
April 17:59, 14 lut 2024

TAR napisał(a)
ale fajnie u mnie zero oznak życia, ja mam Diane. A dzis znowu spadlo to biale badziewie i przymrozilo. ale tak pobieznie w ogrodzie sprawdzilam, ze raczej wiekszosc roslin spokojnie przetrwala zime, nawet palmiaki i judaszowce

Zima nie była jak do tej pory mroźna, nie powinno być strat. U mnie też spadł śnieg ale bardzo szybko zniknął. Potem parę dni padało ale było ciepło. Dziś cudne słońce choć rześko.
U mnie jeszcze Oczar Jelena kwitnie
Podobny do Feuerzauber, bardziej pomarańcz.

Słabo widać na tych brązowych igłach.

Igieł w tym roku masa. Po prawej wyczyszczone, po lewej gruba kołderka jeszcze leży

April 18:02, 14 lut 2024

vita napisał(a)

Dobry pomysł z tym oczarem w dużej donicy w zasięgu nosa, a i oczu też A ile masz róż?

Róż mam coraz mniej bo sobie nie radzą. W szczycie było 130, teraz może z 80. Może kiedyś policzę. Zdecydowanie przestały być w kręgu moich zainteresowań.
April 18:03, 14 lut 2024

vita napisał(a)

'Diane' pachnie silnie, tak trochę korzennie i owocowo. Dobry ogrodowy afrodyzjak w środku zimy. Warunkiem jest wyciszenie, skupienie i oddychanie nosem

To ciekawe
anpi 18:07, 14 lut 2024

Poszłam sprawdzić jak kwitną moje oczary i nawet cyknęłam fotkę, a powąchać znowu zapomniałam
Twój to większy okaz, moje młodziaki, dodatkowo wyprowadzam na pień, więc przycinam.
April 18:07, 14 lut 2024

Magara napisał(a)
Jola, fajnie że się budzisz do forumowego życia
Rok w rok, jak pokazujecie kwitnące oczary, obiecuję sobie, że będzie i u mnie Nawet był czas, że szukałam, ale nie znalazłam, bo albo nie taki albo za drogi - wiadomo kwitnie to i cena w gorę Później przychodzi wiosna i się o oczarach zapomina bo trzeba "orać"
A potem znowu kolejne przedwiośnie, forumowe oczary i kłopotliwe pytanie: "dlaczego nie mam???"....
Muszę wpisać w tym roku w telefonowe przypomnienia ale chyba najpierw ogarnąć czy mam miejsce w pobliżu domu albo przynajmniej w zasięgu wzroku z okien

Zdecydowanie najpierw miejscówka. Z daleka nie widać kwiatów.
Ja podobnie jak ty zazdrościłam oczarów aż się zawzięłam i teraz mam trzy. I wystarczy. Najpiękniej i tak wyglądają na zdjęciach
April 18:09, 14 lut 2024

ewsyg napisał(a)
Jak znajdę miejsce ( jak coś większego wykopię), to posadzę oczar.

Są ładne ale trochę przereklamowane. Więc tylko jak masz nadmiar miejsca