Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 10:24, 20 mar 2021

Tak, brak śniegu i rośliny. To moje motto na dziś

Idę myć okna. Wymarzona pogoda na taką czynność
sierika 10:30, 20 mar 2021

Przyciąga wzrok zdecydowanie, my tuje tniemy każdego roku przełom czerwca i lipca.
SlonecznyOgrod 11:29, 20 mar 2021

Jest misa

Jestem od początku za Twoim pomysłem, czyli za tą właśnie miejscówką

Jaką średnicę ma misa?
Ja tak sobie pomyślałam, że ja przecież też mam oczko wodne kilkanaście metrów od tarasu i super je widać. Właśnie, że fajnie jest aranżować różne miejsca dodatkami, mebelkami tak właśnie żeby całość ogrodu była urozmaicona a nie wszystko skumulowane w jednym miejscu przy tarasie

edit. Dobra, doczytałam, tak też kojarzyłam 1,5m.
Wielkość podobna jak moje oczko wodne. Będzie widać jak byk!
Joann 12:29, 20 mar 2021

April napisał(a)

Jak raz zaprosisz do siebie naparstnice to już będą, tylko trzeba im pozwolić.
Obejrzałam twoje plany ogrodowe, masz niezłą zagwozdkę z zagospodarowaniem. Ja nie umiem planować ale dziewczyny z pewnością ci pomogą
U mnie też początkowo były falujące rabaty ale ostatecznie odnalazłam się w liniach i kątach prostych

Ale to znaczy, że będą się same później wysiewać? Myślałam, żeby je posadzić w donicy przy murku.
Wpadłam jak burza na forum, myśląc, że od razu wszystko będę wiedzieć co i jak zrobię, że to będzie kwestia kilku dni. Nie wiem nadal, ale odpuściłam już. W tym sensie, że nie jestem taka narwana. Daję sobie czas, a na razie odwiedzam inne ogrody
April 13:07, 20 mar 2021

sierika napisał(a)
Przyciąga wzrok zdecydowanie, my tuje tniemy każdego roku przełom czerwca i lipca.

Z mycia okien nici, może później. Pomyłam podłogi a sierściuchy urządzają sobie wycieczki na taras i z powrotem. Znów mokro i brudno. Biorę się za prasowanie ale najpierw...

O widzisz, cenna podpowiedź z tym cięciem thuj. Może też tak zrobię. Choć to chyba najgorętszy okres pod względem temperatur. Może na urlopie...
April 13:12, 20 mar 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Jest misa

Jestem od początku za Twoim pomysłem, czyli za tą właśnie miejscówką

Jaką średnicę ma misa?
Ja tak sobie pomyślałam, że ja przecież też mam oczko wodne kilkanaście metrów od tarasu i super je widać. Właśnie, że fajnie jest aranżować różne miejsca dodatkami, mebelkami tak właśnie żeby całość ogrodu była urozmaicona a nie wszystko skumulowane w jednym miejscu przy tarasie

edit. Dobra, doczytałam, tak też kojarzyłam 1,5m.
Wielkość podobna jak moje oczko wodne. Będzie widać jak byk!

No jest, na razie roboczo. Teraz już sama jestem w stanie ją sobie ciut przesuwać.
O widzisz, oczko masz takie samo i jest ok. Super informacja, ale już jestem pewna że mi się podoba. Chociaż przyznam że już widzę jeszcze inne miejsca, gdzie mogłaby być. Może druga???? He, he apetyt rośnie. Ale ja nie lubię przeładowania gadżetami. Generalnie w ogóle nie przepadam za dodatkami ogrodowymi u siebie. U innych ok, ale sama się mocno ograniczam.
April 13:16, 20 mar 2021

Joann napisał(a)

Ale to znaczy, że będą się same później wysiewać? Myślałam, żeby je posadzić w donicy przy murku.
Wpadłam jak burza na forum, myśląc, że od razu wszystko będę wiedzieć co i jak zrobię, że to będzie kwestia kilku dni. Nie wiem nadal, ale odpuściłam już. W tym sensie, że nie jestem taka narwana. Daję sobie czas, a na razie odwiedzam inne ogrody

Tak, jak szalone. Bo najczęściej po przekwitnieniu obumiera kępa. Czasem przeżywają, zwłaszcza ostatnie ciepłe lata. Można pozwolić się jej siać gdzie chce lub zebrać nasiona których produkuje miliony, i wysiać tam gdzie chcesz. Tylko żebyś nie wypieliła.
Zmotywowałaś mnie, wysiałam dwie skrzyneczki naparstnic, jedną białą i drugą białą z fioletowo-bordową gardzielą
I jeszcze jedno, najcenniejszą cechą ogrodnika jest cierpliwość
inka74 13:17, 20 mar 2021

Możesz mniejszą setkę dać zaraz przy zejściu tarasu...
Agatorek 14:24, 20 mar 2021

Nawet bez roślin i ze śniegiem, to efekt już jest. Miejscówka misy super .
April 16:12, 20 mar 2021

inka74 napisał(a)
Możesz mniejszą setkę dać zaraz przy zejściu tarasu...

To szaleństwo Nie mogę dać się ponieść