Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 21:37, 01 maj 2022

Coco napisał(a)
Zdjęcia tulipanów jak zwykle robią wrażenie.

Nic dodać, nic ująć, po prostu BOSKIE.

Nooo . Sporo jeszcze w pąkach i nie mogę sie zdecydować czy to dobrze, bo w ogrodzie tulipany będą dłużej, czy niedobrze, bo w większej liczbie robiłyby większe wrażenie .
Judith 21:38, 01 maj 2022

olciamanolcia napisał(a)
A tulipany tradycyjnie-jak to tulipany-pjenkne
U Ciebie to iście różowe bo moja mieszanka różowych to lekką czerwienią trąci

Czerwone bym chciała, ale nie pamietam czy takie sadziłam .
Wiaan 22:05, 01 maj 2022

Tulipany piękne, ładne masz kolorki
tulucy 22:49, 01 maj 2022

Przebiłaś mnie, ja znalazłam jakieś cebulki wczoraj u mnie prawdopodobnie czosnki
Magara 23:36, 01 maj 2022

Judith napisał(a)

Chciałam napisać, ze zawsze z tym żyłam, ale to nieprawda .
Uwaga, będzie wywrotowo! - ja nie czekam aż liście tulipanów zaschną, wycinam, gdy zaczynaja robić się paskudne . EE to nie przeszkadza, kwitną co roku, z innymi odmianami to i tak loteria.

No masz Wywrotowości nie zauważam, ale nadzieję żeby mieć u siebie tulipany - tak Już byłam gotowa z nich całkiem zrezygnować, ale pokazujecie te EE, chwalicie, a Ty jeszcze mówisz, że liście można wycinać Tulipan marzenie Już sobie zapisałam w notatkach na jesień One w biedrze są? Nie wiem czemu nie zwróciłam na nie nigdy uwagi, może żółte na obrazku były???
April 05:47, 02 maj 2022

Tulipany super, piękne kolorki
Że nie kwitną wszystkie na raz to chyba nie tak źle wydłuży się kwitnienie
Ja konkuruję o palmę pierwszeństwa w kwestii nie posadzonych cebul. Mam całe pudło, kilkudziesięciu kamasji, które wykopałam w zeszłym roku i których jeszcze nie posadziłam
Agi2006 10:01, 02 maj 2022

Judith pokazuj do znudzenia tulipanki bo piękne są. Jak tak na nie patrzę to stwierdzam że u mnie bardzo mało kolorowo. Chyba na Jesień kupię cebulki żółtych tulipanów. Mam wrażenie że żółty na wiosnę dodaje energii!
Judith 12:25, 02 maj 2022

Agi2006 napisał(a)
Judith pokazuj do znudzenia tulipanki bo piękne są. Jak tak na nie patrzę to stwierdzam że u mnie bardzo mało kolorowo. Chyba na Jesień kupię cebulki żółtych tulipanów. Mam wrażenie że żółty na wiosnę dodaje energii!

Nie trzeba mnie dwa razy zachęcać . Bedą
Żółty i pomarańczowy - wiosna musowo je mieć
Judith 12:27, 02 maj 2022

April napisał(a)
Tulipany super, piękne kolorki
Że nie kwitną wszystkie na raz to chyba nie tak źle wydłuży się kwitnienie
Ja konkuruję o palmę pierwszeństwa w kwestii nie posadzonych cebul. Mam całe pudło, kilkudziesięciu kamasji, które wykopałam w zeszłym roku i których jeszcze nie posadziłam

April, konkurować możesz, ale zwycięstwo nie wiadomo komu sie należy - ja nawet nie mam pojęcia od jak dawna te moje leżały w domku .
O! I to mi przypomina, ze czas posadzić mieczyki zakupione w tym roku!
Judith 12:29, 02 maj 2022

Magara napisał(a)

No masz Wywrotowości nie zauważam, ale nadzieję żeby mieć u siebie tulipany - tak Już byłam gotowa z nich całkiem zrezygnować, ale pokazujecie te EE, chwalicie, a Ty jeszcze mówisz, że liście można wycinać Tulipan marzenie Już sobie zapisałam w notatkach na jesień One w biedrze są? Nie wiem czemu nie zwróciłam na nie nigdy uwagi, może żółte na obrazku były???

EE są białe (bardzo leciutki krem) wiec nie mogły być na obrazku żółte. I nie były, choć żółte urosły... Niemal wszystkie EE z B. są jakieś oszukane, dosłownie kilka sztuk jest białych... .
Ale - jeśli bedą kwitły co roku - wybaczę .