Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród długi

Ogród długi

An_na 18:59, 19 kwi 2026

Cuuudo
Moja Gienka jeszcze w pąkach, ma ich mnóstwo. Nie mogę się doczekać kiedy sie rozwiną
Narsilia 19:38, 19 kwi 2026

Zapisana na liście chciejstw jeszcze idealna bo rośnie kolumnowo cudo
Judith 20:47, 19 kwi 2026

Gienka przecudna .
Opowiadaj, jakie masz pomysły . Będą zmiany?
LIDKA 21:10, 19 kwi 2026

Moja magnolia też chyba nie zakwitnie. Mam Susan.

Asia pokazuj i opowiadaj co u Ciebie. Jakie plany. Bo ja już tylko drobne tetrisy.
olciamanolcia 08:02, 20 kwi 2026

Joann napisał(a)
Hej, witam wiosennie, w tym roku znów mnóstwo planów, chęci są i działam. Zostawiam na pamiątkę ślicznotkę

No w końcu odezwała się po prawie roku
kasiab 12:39, 20 kwi 2026

Asiu jak fajnie, że jesteś! Czekam na więcej fotek wiosny z Twojego ogrodu
Joann 04:09, 26 kwi 2026

Narsilia napisał(a)
Zapisana na liście chciejstw jeszcze idealna bo rośnie kolumnowo cudo

Nie, nie rośnie kolumnowo, to zasługa ciecia. Co roku koryguję ją, żeby nie rozrosła się, bo nie mam tam miejsca.
Joann 04:11, 26 kwi 2026

An_na napisał(a)
Cuuudo
Moja Gienka jeszcze w pąkach, ma ich mnóstwo. Nie mogę się doczekać kiedy sie rozwiną

Gienka potrafi błyszczeć lubię ja bardzo, chyba bardziej od Suzan, a może dlatego, że w tym roku ta druga zawiodła. O! Deszcze słyszę! Aż nie wierzę
Joann 04:18, 26 kwi 2026

Judith napisał(a)
Gienka przecudna .
Opowiadaj, jakie masz pomysły . Będą zmiany?

Oj, zmieniło się, muszę foty porobić. Stoją już dwie altany, wczoraj skręciliśmy meble i zasłonki mam już kupione, jupii!
Poza tym tetrisow nie robię, o dziwo, czas to zmienić, nie wchodziłam na O., więc chyba się trochę z tego wyleczyłam, ale wystarczy, że poodwiedzalam Was trochę i jakaś ochota mnie nachodzi, heheh
Cały czas robię, od wiosny, drobne prace remontowe. Pomalowałam plot betonowy na czarno, bo farba już pryszczyla, plotek zaczęłam, schody na taras i przed wejściem do domu też walnęłam na czarno. A! I drzwi zewnetrzne będę malować, już kupiłam farbę, w tym tygodniu się za to wezmę. Plot muszę też odswiezyc, kostkę umyć, trawnik poniańczyć, ehh...robót, choć przyjemnych, jest na wiosnę sporo.
Joann 04:28, 26 kwi 2026

LIDKA napisał(a)
Moja magnolia też chyba nie zakwitnie. Mam Susan.

Asia pokazuj i opowiadaj co u Ciebie. Jakie plany. Bo ja już tylko drobne tetrisy.

Moja Suzan nie zawiązała ani jednego pączka jesienią. Wydaje mi się, że miała za sucho, a nie rozpieszczalam jej podlewaniem. Rośnie na patelni, więc biedna w tym roku się zbuntowala. Teraz podlewam ja obficie, dałam obornik, kompost, fusy z kawy i zawiązałam dwa druciki na dwóch pienkach.
U mnie zmian trochę, mam dwie altany wreszcie się doczekalam, M z kolegą zrobili z drewna, jesienią,i teraz jeszcze, malowalismy. Dzis były ostatnie ruchy pędzlem. To największe zmiany, poza tym robię drobne prace remontowe: ploty maluję, nawet schody sobie pomalowałam na czarno (a co!). Trochę farby i od razu ładniej się zrobiło, odświeżone, bez szału, ale przyjamniej nie patrzę na te zacieki na stopniach. Drzwi zewnetrzne będę malować w tym tygodniu na czarno ofkors