Deski i wąż to tor przeszkód mojej corki i żeby nie było, za każdym razem przechodziłam
Lidko, to niedługo będzie równowaga jak myślisz o odpoczywaniu to już dobry znak
U mnie z planów jeszcze altanka na tarasie, kupiona z LM, bo chce trochę cienia, a żagiel się nie sprawdza.
Hustawka dla dzieci - na razie będzie przeniesiona stara, pomaluje ją tylko na biało, zobaczymy, czy będą w ogóle korzystać.
Altanka w miejscu kurnika wstrzymana, chce zadaszenie na taras w pierwszej kolejności.
Cześć kochana no właśnie u mnie też nie chcą rosnąć, przy tujach może mają za mało wody? Nie wiem, ale żegnam się z nimi.
Sama nie wierzę, że już nie myślę non stop o ogrodzie jak kiedyś
Co to za kolumnowe drzewko takie ładnie zielone już? Ambrowiec Slender Silhouette?
Jaką odmianę kolumnowych grabów wybrałaś? Szybko przyrastają? Od dawna je masz?
Jak Twoje berberysy żyją? Pryskałaś czymś? Mi jesienią coś wszystkie listki zjadło i nie było przebarwień. Ucieszyłam się jak wiosną pokazały się listki, po niedługim czasie jednak coś znowu zaczęło je podjadać.
Jak tak szukacie pergol to może natrafiłyście na ściany takie żaluzjowe/lamelowe? Bo też będę potrzebować na taras. Za silne słońce, a taras mamy od zachodu i kawałkiem chcemy ściankę wstawić by można było sobie ruchem żaluzji manewrować ile światła dociera.
Nie, to grab Fastigiata. Ten gatunek mam też na grabowej. Szybko przyrasta, ale podcinam dwa razy w sezonie. Mam o 2021, kupiłam jakoś na początku, jak zakładałam ogród. Nie choruje, zagęszcza się szybko. Nie jest równomiernie zalistniony, ale widzę, że tam, gdzie było pusto już pojawiają się listki.
Berberysy żyją, są zielone obcięłam je nad ziemią wczesna wiosną. Muszę zrobić oprysk miedzianem właśnie. W zeszłym roku spryskalam i nie miały mączniaka. Także miedzian dziala
Pergole widziałam z żaluzjami, tylko ciut drogie są. Jeszcze nie wiem, na jaką się zdecydujemy. Chciałabym biale zasłonki na tarasie, takie moje marzenie na razie oglądam w necie, w marketach, widziałam też te Asi i Lidki. No nie wiwm, co kupić. Trochę dużo kasy ta pergola ale z drugiej strony na lata.