Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Gabriela 17:49, 06 sty 2012

A mój mąż to chciałby mieć samą trawę w ogrodzie. No może jakieś drzewa też, ale chyba niekoniecznie, bo trzeba je omijać przy koszeniu. Na moje kwiatki mówi pieszczotliwie "te twoje chabaziki". Nie lubi róż, zwłaszcza przy tarasie, "bo zawsze się o nie kłuje".
Ale nigdy nie odmówił pomocy w cięższych pracach i syna naszego jedynego też zagoniliśmy, w tym roku sam kopał dużo dołków pod tujki, pomagał sadzić, przerzucał kompost, przekopał ziemię na nową rabatę i nawet bardzo nie jojczył, że musi. W ten sposób zaoszczędziłam jesienią na naszym panu Staszku, który nam pomaga ale nie za darmo.
an_tre 17:55, 06 sty 2012

Gabriela napisał(a)
A mój mąż to chciałby mieć samą trawę w ogrodzie. No może jakieś drzewa też, ale chyba niekoniecznie, bo trzeba je omijać przy koszeniu. .
O...Marzenko to tak jak mój kiedyś machał kosą i wszystkie młode drzewka mi skracał, ile brzózek mi w ten sposób zlikwidował a teraz ma kosiarę i z nią się rozbija
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
marzena 17:58, 06 sty 2012

tak, koszenie to tez nie moja sprawa... ale chyba będę musiała się za to zabrać trochę, aby było przy rabatach tak skoszone, jak chcę...
Bogdzia 18:11, 06 sty 2012

Gabriela napisał(a)
A mój mąż to chciałby mieć samą trawę w ogrodzie. No może jakieś drzewa też, ale chyba niekoniecznie, bo trzeba je omijać przy koszeniu. Na moje kwiatki mówi pieszczotliwie "te twoje chabaziki". Nie lubi róż, zwłaszcza przy tarasie, "bo zawsze się o nie kłuje".
Ale nigdy nie odmówił pomocy w cięższych pracach i syna naszego jedynego też zagoniliśmy, w tym roku sam kopał dużo dołków pod tujki, pomagał sadzić, przerzucał kompost, przekopał ziemię na nową rabatę i nawet bardzo nie jojczył, że musi. W ten sposób zaoszczędziłam jesienią na naszym panu Staszku, który nam pomaga ale nie za darmo.

Dobrze że jeszcze syna masz w domu bo jak pójdzie w świat to tylko na M można liczyc. No jeśli chodzi o koszenie to u mnie też linie faliste muszą byc dostosowane do kosiarki, a jak nie to do poprawki.
Gabriela 18:39, 06 sty 2012

No bo życie i współżycie to sztuka kompromisu, czyż nie?
Bogdzia 18:45, 06 sty 2012

Gabriela napisał(a)

I dobrze jest jak się ten kompromis umie znaleźc, choc czasem nie jest to proste. U mnie 43 lata cwiczenia .
barbara_kraj... 19:22, 06 sty 2012

Bogdzia napisał(a)

U mnie 43 lata cwiczenia .

U mnie podobnie, i ciągle jestem czymś, nie tylko pozytywnym, zaskakiwana
Bo najbardziej drażni mnie odkładanie 'na później'. A przyroda nie lubi czekać!
an_tre 19:24, 06 sty 2012

barbara_krajewska napisał(a)

U mnie 43 lata cwiczenia .

U mnie podobnie, i ciągle jestem czymś, nie tylko pozytywnym, zaskakiwana
Bo najbardziej drażni mnie odkładanie 'na później'. A przyroda nie lubi czekać!
...i w takiej sytuacji słyszę; jesteś w gorącej wodzie kąpana
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 19:45, 06 sty 2012

Ktoś kiedys powiedział że chłopcy całe życie pozostają chłopcami.Niektórzy nawet uważają że to ich urok.
Gabriela 21:42, 06 sty 2012

Bogdzia napisał(a)

I dobrze jest jak się ten kompromis umie znaleźc, choc czasem nie jest to proste. U mnie 43 lata cwiczenia .

A u mnie 20 będzie w tym roku, w czerwcu. Ale nie zamieniłabym na nikogo innego