Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 16:23, 07 sty 2012

Czasem jednak jest tylko słoninka wisząca na nitce i wtedy sójka musi pomyślec jak ją dostac , szczególnie wtedy , gdy nitka jest długa i nie można jej dosięgnąc dziobem.Sójka dobrze obejrzała słoninkę i wpadła na sprytny pomysł. Dziobem łapie za nitkę, podciąga ją i przydeptuje łapą. W pewnym momencie straciła równowagę i by ja odzyskac musiała pomóc sobie skrzydłem.Nitka jest coraz krótsza a słoninka coraz bliżej i w końcu sukces. Ma swoją zdobycz.

an_tre 16:25, 07 sty 2012

Bożenko jak zwykle piękne zdjęcia i opowiadanie Fotki ptaszków w Twoim wydaniu zawsze mnie zachwycają
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 16:30, 07 sty 2012

Kiedyś obserwowałam kowalika jak wisiał na gałązce głową w dół by sięgnąc do słoninki. Jednego dnia przeskoczył z gałęzi na słoninkę i objadał sie juz jak sikorki wiszac na niej. Ale to zdarzyło sie tylko jeden raz.Kowalik zdecydowanie woli jak słoninka jest na pieńku. Wtedy albo próbuje ją połknąc w całości jeśli jest to mały kawałek. albo wpycha za korę na pieńku i wyjada małymi kawałkami.

Bogdzia 16:35, 07 sty 2012

Kiedyś opisywałam jak sroka zrywa słoninke wiszącą na nitce. A jeśli słoninka jest na pieńku - łapie jej jak najwięcej i ucieka ze zdobyczą.

Wszystko z drzewa obserwuje krogulec, ale dziś chyba nie jest głodny bo nie próbuje polowac na ptaki.

Bogdzia 16:40, 07 sty 2012

an_tre napisał(a)
Bożenko jak zwykle piękne zdjęcia i opowiadanie Fotki ptaszków w Twoim wydaniu zawsze mnie zachwycają

Aniu dziękuje ale tym zdjeciom niestety daleko do profesjonalnych. Mimo to mozna trochę ptaki popodglądac, wiec fotografuję.
maria_kalino... 17:11, 07 sty 2012

Bożenko, piękne te Twoje ptasie fotki. Ja też lubię podglądać ptaki.
an_tre 17:22, 07 sty 2012

Bożenko w styczniu ub. roku zamierzyłam się z aparatem na ptaszki, a co mi z tego wyszło zobacz kilka w moim wątku, zaraz wstawię uchwyciłam kilka sikorek i wróbli, ale daleko i w krzakach
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
aldonaz 17:44, 07 sty 2012

Bogdziu, w "Ogrodach na świecie" zamieściłam wątek "Balloch Castle Country Park". Wiem, że uwielbiasz rododendrony, więc polecam obejrzenie zdjęć z okazami ze Szkocji. Pozdrawiam
Bogdzia 19:01, 07 sty 2012

aldonaz napisał(a)
Bogdziu, w "Ogrodach na świecie" zamieściłam wątek "Balloch Castle Country Park". Wiem, że uwielbiasz rododendrony, więc polecam obejrzenie zdjęć z okazami ze Szkocji. Pozdrawiam

Byłam jest pięknie. Polecam wszystkim wchodzącym na mój wątek.Dzięki.

Jeszcze jedno, jeśli ktoś mieszka lub bywa w Świeradowie to tam dopiero sa wielkie okazy Rh . Mam zdjęcia na papierze ale nie ja je robiłam więc nie mogę pokazac. Olbrzymy.
Bogdzia 19:02, 07 sty 2012

maria_kalinowska napisał(a)
Bożenko, piękne te Twoje ptasie fotki. Ja też lubię podglądać ptaki.

Marysiu a zdjęcia próbowałaś robic?