Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

ana_art 17:12, 11 sty 2012

Obejrzałam, wczoraj, obejrzałam dzisiaj... masz CUDOWNY ogród, Nigdy nie widziałam tak bajecznych azali i rodendronów. Mistrzostwo świata. Wszystko tak pięknie skomponowane, każda pora roku w Twoim ogrodzie jest inna, jedna piękniejsza od drugiej. Jesteś mistrzynią nie tylko w pielęgnacji ogrodu ale i fotografii.
hanka_andrus 17:14, 11 sty 2012

Bożenko,musiałam ułożyć coś z sensem,
Rh tanie nie są,a jak bym chciała mieć takie kwiaty,
portfel musi być bardzo bogaty!
Na sponsorów nie czekam,sama kasą rządzę,
a wiadomo na co idą z emerytury pieniądze!
Staram się nie chorować i żyję dość skromnie,
Ukłony dla Ciebie! Pozdrawiam!
Zajrzyj czasem do mnie!

Martek 17:31, 11 sty 2012

Bożenko zauroczona jestem twoim ogrodem od początku .Wizytówka wspaniała .
Dla mnie dodatkowym atutem są zwierzęta .Nie każdy ogrodnik obserwuje ,podgląda przyrodę .Miałam to szczęście ,że jest ktoś taki na forum i można podpatrywać wspólnie
Mam od razu pytanie ,wyszło mi z głowy jak nazywa się ptaszek w odsłonie zimowej, taki za wróbelkami ,a przed odśnieżającym dach mężem ???
Nie mam tak pięknie i w takiej ilości zarejestrowanej przyrody ,ale dzięki twoim zdjęciom łatwiej odkryję co po moim niebie lata ))
Już upewniłam się,że nad domem miałam jesienią żurawie ponieważ kaczki mają krótkie nóżki i to widać na twoich zdjęciach dokładnie .Nie mam jaszczurek ,a żabka zielona była z 10 lat temu i więcej jej nie widziałam
Piękne masz te swoje rh ,a przyznam się ,że nie widziałam jeszcze nigdzie czerwonych ,które u ciebie bardzo ładnie komponują się z brzozami Z daleka wyglądają jak róże
Bogdzia 17:33, 11 sty 2012

ana_art napisał(a)
Obejrzałam, wczoraj, obejrzałam dzisiaj... masz CUDOWNY ogród, Nigdy nie widziałam tak bajecznych azali i rodendronów. Mistrzostwo świata. Wszystko tak pięknie skomponowane, każda pora roku w Twoim ogrodzie jest inna, jedna piękniejsza od drugiej. Jesteś mistrzynią nie tylko w pielęgnacji ogrodu ale i fotografii.

Bardzo dziękuję za pochwały ale już kiedyś pisałam, ze na zdjęciach jest lepiej niż w rzeczywistości. Nie widac tego co akurat przekwitło, albo źle wygląda. Powiedzmy więc że mam jaki taki ogródek.Coś tam nawet może się podobac.
Bogdzia 17:35, 11 sty 2012

hanka_andrus napisał(a)
Bożenko,musiałam ułożyć coś z sensem,
Rh tanie nie są,a jak bym chciała mieć takie kwiaty,
portfel musi być bardzo bogaty!
Na sponsorów nie czekam,sama kasą rządzę,
a wiadomo na co idą z emerytury pieniądze!
Staram się nie chorować i żyję dość skromnie,
Ukłony dla Ciebie! Pozdrawiam!
Zajrzyj czasem do mnie!

Haniu, już nie wiem jak Ci dziękowac za te piękne wiersze. Powiem krótko: Mam wielką nadzieję że sie spotkamy w maju.
Bogdzia 17:46, 11 sty 2012

Martek napisał(a)
Bożenko zauroczona jestem twoim ogrodem od początku .Wizytówka wspaniała .
Dla mnie dodatkowym atutem są zwierzęta .Nie każdy ogrodnik obserwuje ,podgląda przyrodę .Miałam to szczęście ,że jest ktoś taki na forum i można podpatrywać wspólnie
Mam od razu pytanie ,wyszło mi z głowy jak nazywa się ptaszek w odsłonie zimowej, taki za wróbelkami ,a przed odśnieżającym dach mężem ???
Nie mam tak pięknie i w takiej ilości zarejestrowanej przyrody ,ale dzięki twoim zdjęciom łatwiej odkryję co po moim niebie lata ))
Już upewniłam się,że nad domem miałam jesienią żurawie ponieważ kaczki mają krótkie nóżki i to widać na twoich zdjęciach dokładnie .Nie mam jaszczurek ,a żabka zielona była z 10 lat temu i więcej jej nie widziałam
Piękne masz te swoje rh ,a przyznam się ,że nie widziałam jeszcze nigdzie czerwonych ,które u ciebie bardzo ładnie komponują się z brzozami Z daleka wyglądają jak róże

Marto musiałam iśc do wizytówki i zobaczyc o jakiego ptaka chodzi. To co bierzesz za wróbelki to są dzwońce , a na następnym zdjęciu jest grubodziób. Moim zdaniem -cudny. Sama zobacz. Wstawię jeszcze te zdjęcia do wizytówki.

jotka 17:57, 11 sty 2012

Bożenko, najlepszą rekomendacją dla Twojego wspaniałego ogrodu są właśnie te ptaszki, żabki, jaszczurki, ...
Włożyłaś w swój ogród wiele pracy, serca, ale i mądrości, stąd oprócz ludzi chetnie goszczą w nim inne żywe stworzenia.
Podziwiam

Dla Ciebie jak wyraz mojego podziwu

Bogdzia 18:08, 11 sty 2012

Jolu, podziw należy się Tobie i Hani (właśnie u niej byłam) i brak mi słów, zresztą nie tylko mnie.

Dziękuję za piękną różę.

Dzidka 18:43, 11 sty 2012

Bogdziu, gdyby mi pozwolono tylko raz być w Twoim Ogrodzie, to szczerze mówiąc nie potrafiłabym się zdecydować
O każdej porze roku ogród wygląda przepięknie,.
Jest cudowny, cudowny i jeszcze raz cudowny. I nie jest to czcza pochwała, bo i zwierzęta obecne w tym ogrodzie zaświadczają o prawdziwości moich słów.
I wspaniałe jest także to, że pozwalasz nam w nim bywać i cieszyć się jego urokiem.
Bogdzia 18:52, 11 sty 2012

Dzidka napisał(a)
Bogdziu, gdyby mi pozwolono tylko raz być w Twoim Ogrodzie, to szczerze mówiąc nie potrafiłabym się zdecydować
O każdej porze roku ogród wygląda przepięknie,.
Jest cudowny, cudowny i jeszcze raz cudowny. I nie jest to czcza pochwała, bo i zwierzęta obecne w tym ogrodzie zaświadczają o prawdziwości moich słów.
I wspaniałe jest także to, że pozwalasz nam w nim bywać i cieszyć się jego urokiem.

To co napisałaś o moim ogrodzie mogłabym przepisac i napisac o Twoim. Trzeba by jeszcze dodac pochwałę roślin których ja nie mam a u Ciebie są jak rodzyneczki w cieście. Co do zwierząt to myślę że są w każdym ogrodzie tylko nie każdy je fotogfafuje. W każdym razie bardzo dziękuję za miłe słowa.