Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 21:30, 10 lut 2012

weronika77 napisał(a)
Przyszłam znów popatrzeć na Twoje piękne kwiaty, ogrody. A przy okazji zerknęłam na zimowe podpatrywanie ptaszków.

Bardzo mi miło Weroniko że do mnie zajrzałaś.Zimą nie można zajmowac sie roślinami a ptaki fajnie obserwowac.
Bogdzia 21:35, 10 lut 2012

asc napisał(a)
Dzieki Bogduś... Dzięciołki na ziemi Muszę dzięciołkami oczy nacieszyć u Ciebie i Marzenki (widziała ś jak jej sie udało fajne fotki pstryknać, widać czyja szkoła..ja też Twoja szkoła, teraz Marzenka ) bo u mnie nie ma w pobliżu lasu i o dzięciołkach mogę zapomniec.... Za to rozszyfrowaliśmy....u mnie nie ma wron tylko gawrony.... prawie pewne..... Wracam d oporzdkowania zdjeć, bo tego mam dużo....... i też strzelam z tym czasowym..... Fajnie się potem ogląda, bo to jak w starym filmie..widać ruch

Jesteś jednak trochę za miastem to i dzieciołek może przyleciec tylko musi zauważyc że u Ciebie taki dobry wypas a to może trochę potrwac. Co do pierogów to nie masz sie czego obawiac jak Ty tyle cwiczysz i stale w ruchu jesteś.No to porządkuj te foty. Ja też co jakiś czas próbuje ale to żmudna robota.
Mala_Mi 11:02, 11 lut 2012

Dziś dzień dobroci dla domu Ale zaglądam co chwilę To chyba kolejny nałóg.
Do późna segregowałam zdjecia ptaków...... ale się tego uzbierało. Na razie zrobiłam pierwszy odsiew tych złych.... a napstykane setki... Najlpeiej sie je oglada na szybko po kolei...bo aparat ustawiony na seryjny i z "braketingiem"..... Zupełnie jak w starym kinie.... najbardziej jednak uśmiałam się oglądając takie kino jak wróbelki albo grubodzioby próbują dziobać ziarno z siatek jak sikorki..... Nie potrafią się uczepić jak one i trwa walka.......
A na dzięciołka czekam..może do nas też przyleci.... aby nie zadomowił sie na ocieplonej ścianie jak u szwagierki....całą elewację zniszczył i musiała robić na nowo
wanda7 11:10, 11 lut 2012

Dzień dobry, Bogdziu. Dzisiaj piękna słoneczna pogoda, to pewnie i ptaszki będą bardzo ożywione i gdy tylko wyjdziesz z aparatem na zewnątrz, z pewnością złowisz je w swój obiektyw.
Pozdawiam i życzę miłęgo weekendu
Bogdzia 12:25, 11 lut 2012

asc napisał(a)
Dziś dzień dobroci dla domu Ale zaglądam co chwilę To chyba kolejny nałóg.
Do późna segregowałam zdjecia ptaków...... ale się tego uzbierało. Na razie zrobiłam pierwszy odsiew tych złych.... a napstykane setki... Najlpeiej sie je oglada na szybko po kolei...bo aparat ustawiony na seryjny i z "braketingiem"..... Zupełnie jak w starym kinie.... najbardziej jednak uśmiałam się oglądając takie kino jak wróbelki albo grubodzioby próbują dziobać ziarno z siatek jak sikorki..... Nie potrafią się uczepić jak one i trwa walka.......
A na dzięciołka czekam..może do nas też przyleci.... aby nie zadomowił sie na ocieplonej ścianie jak u szwagierki....całą elewację zniszczył i musiała robić na nowo

Zamiast opowiadac mogła bys Aniu pokazac te zdjęcia z walki, przecież to bardzo ciekawe.Co do zdjęc seryjnych masz rację jest jak w starym kinie.
Bogdzia 12:31, 11 lut 2012

wanda7 napisał(a)
Dzień dobry, Bogdziu. Dzisiaj piękna słoneczna pogoda, to pewnie i ptaszki będą bardzo ożywione i gdy tylko wyjdziesz z aparatem na zewnątrz, z pewnością złowisz je w swój obiektyw.
Pozdawiam i życzę miłęgo weekendu

Miło mi Wandziu że do mnie wpadłaś. No trochę zdjęc robiłam ale niewiele bo stale te same ptaki to nie ma sansu robic bez końca. Zawsze pod koniec stycznia cos tam już przylatywało a w tym roku ciagle ich nie ma. Zrobiłam tylko kosa, kwiczoła i sikorki ach i jeszcze sroke ale już mi sie nudzi wkoło to samo robic. Nawet bażanty w tym roku nie przychodzą. Nie ma sniegu to łatwiej im znaleźc pożywienie i mojego nie potrzebują.Dzięki za życzenia miłego weekendu. Będą wnuczki to bedzie miło choc pracowicie. Zyczę również miłej soboty i niedzieli.
hanka_andrus 12:32, 11 lut 2012

Podglądam wasze rozmowy o ptakach,Ja co najwyżej mewy w locie mogę podejrzeć,jak buszują nad dachami.....
monteverde 12:41, 11 lut 2012

Śliczny ten dzięciołek, mam nadzieję,że kocury nim się nie zaopiekowały
Bogdzia 12:46, 11 lut 2012

hanka_andrus napisał(a)
Podglądam wasze rozmowy o ptakach,Ja co najwyżej mewy w locie mogę podejrzeć,jak buszują nad dachami.....

Mewy też bardzo ciekawe Haniu, ale i kaczki kiedyś pokazywałaś i łabędzie. A w miescie łatwo zrobic zdjecia kawkom i wronom czy gawronom. One same może nie są zbyt ładne ale za to można je złapac w bardzo ciekawych sytuacjach jak zdobywaja pożywienie. No i łatwiej je fotografowac niż ptaki na wsi bo są do ludzi przyzwyczajone. Często wchodzę na strony zawodowych fotografów fotografujących ptaki i mam ulubioną jedną dziewczynę której zdjęcia są cudowne, a ona nie biega nigdzie po polach i lasach tylko głównie fotografuje w Łazienkach w W-wie. Ma o wiele łatwiej niż inni i często ciekawiej od nich.Tak że wszystko przed Tobą.
Bogdzia 12:48, 11 lut 2012

monteverde napisał(a)
Śliczny ten dzięciołek, mam nadzieję,że kocury nim się nie zaopiekowały

Jak ptaki dostaną jeśc to bardzo pilnujemy, własciwie trzymamy przez okno wartę.Ptaki też robia alarm jak koty idą.