Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 19:18, 11 lut 2012

Co do tego ze ptaków jest coraz mniej od razu się zgadzam. Bardzo rozpanoszyły się koty i ptaki drapiężne a tych drobnych jest coraz mniej dlatego uważam że trzeba je dokarmiac by były w dobrej formie przed okresem legowym i zakładac budki.Poza tym przy tak niskich temperaturach ptaki jak i inne istoty żyjące mają większe zapotrzebowanie na kalorie. Ludzie zimą siedzą w ciepłych domach a też wiecej jedzą i zimą prawie każdy mówi że przytył to ptaki które marzną na mrozie tym bardziej potrzebują kalorycznego pokarmu a ludzie co lepsze zbiorą z pól dla siebie.No ale każdy ma prawo miec swoje zdanie.Miło mi że obiecujesz nadal tu zaglądac.
agniecha973 19:24, 11 lut 2012

Ptaków drapieżnych rzeczywiście widać sporo, kiedyś to był rzadki widok.
Mala_Mi 19:50, 11 lut 2012

Tak, tak...poidełko i budki lęgowe już są w planach...
Jutro zamawiam kolejne 10 kg karmy..ta już poszła
I jabłek też ileś kg No z tego ja z 1 kg zjadłąm...walcząc z M o pierwszeństwo... Dostałam od kolegi worek orzechów i teraz też idą nadokarmianie. 'Dziś M zazyczył sobie dosadzenia jakiejś jabłoneczki z małymi jabłuszkami..bo to też lubią ptaki......
I teraz pytanie do znawczyń....jaka odmiana bedzie łądnie wyglądać a i ptakom tez da odrobinę przyjemności?
Takie plany miałam na dzisiaj, jak zwykle siedzę na ogrodowisku .. tylko zupka i moczenie stroczyków...... połowa już wymoczona.....
Muszę popatrzeć jeszcze na rh co zamówić i nie mam czasu.....
Torfu t chyba od Ciebie sobie przywiozę tzn tego Łochowa co sprzedają u Ciebie.... wrzuce na dno worki z torfem, a na wierzch poukładam rh
najgorzej że M chce jak tylko puści zima przesadzać nasze rh do góry na podwyższone grządki.... a u nas tego trofu nie ma
EPODLAS 19:57, 11 lut 2012

A ja mam teraz taki pęd do robienia zdjęć, że robiłabym fotki wszystkim ,kto by tylko chciał. Ptaszki na razie nie chcą ze mną współpracować. Ale może mi się kiedyś uda. Nawet moja Misia na mnie dziwnie patrzy, jak schlam się do niej z aparatem. Pewnie myśli, co ta pani ma w ręku i wywija mi tym cudem przed nosem. Ale Misi już zrobiłam parę fotek.
Bogdzia 20:02, 11 lut 2012

asc napisał(a)
Tak, tak...poidełko i budki lęgowe już są w planach...
Jutro zamawiam kolejne 10 kg karmy..ta już poszła
I jabłek też ileś kg No z tego ja z 1 kg zjadłąm...walcząc z M o pierwszeństwo... Dostałam od kolegi worek orzechów i teraz też idą nadokarmianie. 'Dziś M zazyczył sobie dosadzenia jakiejś jabłoneczki z małymi jabłuszkami..bo to też lubią ptaki......
I teraz pytanie do znawczyń....jaka odmiana bedzie łądnie wyglądać a i ptakom tez da odrobinę przyjemności?
Takie plany miałam na dzisiaj, jak zwykle siedzę na ogrodowisku .. tylko zupka i moczenie stroczyków...... połowa już wymoczona.....
Muszę popatrzeć jeszcze na rh co zamówić i nie mam czasu.....
Torfu t chyba od Ciebie sobie przywiozę tzn tego Łochowa co sprzedają u Ciebie.... wrzuce na dno worki z torfem, a na wierzch poukładam rh
najgorzej że M chce jak tylko puści zima przesadzać nasze rh do góry na podwyższone grządki.... a u nas tego trofu nie ma

No nie wiem, ale ja bym absolutnie bez torfu nie przesadzała. Może uda mu się kupic gdzieś w okolicy a jak nie to bym już poczekała do jesieni z tym przesadzaniem.Co do jabłoneczki widziałam u kogos na watku Danusia komuś jakas doradzała ale juz nie pamiętam gdzie to było, wiec moze ją poproś.
Mala_Mi 20:02, 11 lut 2012

Mego M nie przebijesz ...... nawt mi cykał foty jak okno myłam, chyba mnie pomylił z sikorką lub gawronem
Bogdzia 20:06, 11 lut 2012

EPODLAS napisał(a)
A ja mam teraz taki pęd do robienia zdjęć, że robiłabym fotki wszystkim ,kto by tylko chciał. Ptaszki na razie nie chcą ze mną współpracować. Ale może mi się kiedyś uda. Nawet moja Misia na mnie dziwnie patrzy, jak schlam się do niej z aparatem. Pewnie myśli, co ta pani ma w ręku i wywija mi tym cudem przed nosem. Ale Misi już zrobiłam parę fotek.

Misia madra jak prawie każdy pies to się dziwi że Pani nagle nie rozstaje się z aparatem, ale my będziemy zadowoleni jak bedziesz stale coś pokazywac, wiec rób fotki Bozenko.
Mala_Mi 20:58, 11 lut 2012

Czy masz Schneekrone?????
Bogdzia 21:09, 11 lut 2012

asc napisał(a)
Czy masz Schneekrone?????

Nie mam.
Bogdzia 21:11, 11 lut 2012

asc napisał(a)
Mego M nie przebijesz ...... nawt mi cykał foty jak okno myłam, chyba mnie pomylił z sikorką lub gawronem

Ale się uśmiałam , ale Ciebie z sikorka mozna pomylic bo równocześnie wszędzie jesteś. No szkoda że tych zdjec nie mozna zobaczyc.