Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Mala_Mi 14:39, 11 lut 2012

Na ostudzenie zapędów zakupowych....najlepiej iść i umyć okna
Teraz będzie sesja foto ostra jak brzytwa
Eve 14:42, 11 lut 2012

Bogdzia napisał(a)

Dzięki Bogdziu Właśnie przed chwilą to znalazłam, tzn. wujek google mi znalazł
Znalazłam i przepadłam, rany jakie tam cudeńka......

Cieszę się że Ci sie podoba. Tylko uważaj na kasę.

Postaram się, choć trudno tam zachować rozsądek, hortensje, fuksje i pelargonie.. miodzio. Ciekawe czy ktoś u nich kupował. Jaka jest jakość wielkość sadzonek?

Bogdzia 15:10, 11 lut 2012

Eve napisał(a)

Dzięki Bogdziu Właśnie przed chwilą to znalazłam, tzn. wujek google mi znalazł
Znalazłam i przepadłam, rany jakie tam cudeńka......

Cieszę się że Ci sie podoba. Tylko uważaj na kasę.

Postaram się, choć trudno tam zachować rozsądek, hortensje, fuksje i pelargonie.. miodzio. Ciekawe czy ktoś u nich kupował. Jaka jest jakość wielkość sadzonek?

Wiele osób ich chwali, czytałam szczególnie u tych co przyszli z innego portalu. Mój brat też kupił u nich. Wygladają na solidną firme.
Sebek 15:56, 11 lut 2012

Bogdzia napisał(a)
Dziś wyszłam do ogrodu po bardzo długiej w nim nieobecności. Powitały mnie sierpówki, które kilka dni temu goraco ze soba romansowały a dziś chyba po kłótni małżenskiej bo kazda na innej gałęzi, choc na tym samym drzewie.

Bardzo ciekawe ptaszyny - podoba mi się ich...kolor
Bogdzia 16:01, 11 lut 2012

To prawda są po prostu perłowe.
Martek 16:39, 11 lut 2012

Bogdzia napisał(a)

Jak zwykle ciekawe ostre sceny w galerii

No staram sie nie zostac w tyle za Tobą, te bazanty, wróbelki , dziecioły i to coś jeszcze nie rozpoznane. Ja też nie umie rozpoznac bo na tym zdjeciu nie widac wcale tego żółtego, cały jest szary.

Nie mam dodatkowego obiektywu ,a aparat bierze sobie ostrość na co chce )) Dość wysoko te ptaki na modrzewiu dzięcioły się cały czas wierciły ,a ten siedział grzecznie ,ale mały był za duża odległość Bażanty chodziły po naszej trawie i udało mi się nie spłoszyć otwieraniem okna .Jednak tajemnica w ich odwiedzinach tkwi w jabłkach jakie im podrzucam ))))))))))))
Dziękuję Bożenko to mnie daleko,daleko do twoich artstycznych ,mega spotkań z przyrodą
agniecha973 16:50, 11 lut 2012

Ja dzisiaj pospacerowałam po ogrodzie i podglądałam czy coś podjada moje słoninki. Ptaków jakoś tak mniej niż zwykle. Widziałam jednego kosa na kompostowniku, sójkę na dzikiej róży i sikorkę na słonince. Gatunków sporo, ale wszystko pojedyncze sztuki. Mam tylko automat, więc ciężko zrobić zdjęcie ptaka wśród gałęzi. Przydało by się ręczne ustawianie ostrości...

Bogdziu, gdzie oglądasz zdjęcia tej dziewczyny z Łazienek? Chętnie popatrzę.
Bogdzia 18:18, 11 lut 2012

Martek napisał(a)

Jak zwykle ciekawe ostre sceny w galerii

No staram sie nie zostac w tyle za Tobą, te bazanty, wróbelki , dziecioły i to coś jeszcze nie rozpoznane. Ja też nie umie rozpoznac bo na tym zdjeciu nie widac wcale tego żółtego, cały jest szary.

Nie mam dodatkowego obiektywu ,a aparat bierze sobie ostrość na co chce )) Dość wysoko te ptaki na modrzewiu dzięcioły się cały czas wierciły ,a ten siedział grzecznie ,ale mały był za duża odległość Bażanty chodziły po naszej trawie i udało mi się nie spłoszyć otwieraniem okna .Jednak tajemnica w ich odwiedzinach tkwi w jabłkach jakie im podrzucam ))))))))))))
Dziękuję Bożenko to mnie daleko,daleko do twoich artstycznych ,mega spotkań z przyrodą

Marto, ja też nie mam dodatkowego obiektywu i też jakoś zachecam ptaki do przyjścia blizej (Jedzenie, picie) i nawet aparat mam dośc kiepski i moje zdjecia też kiepskie, ale cieszę się że je robie bo wtedy mogę sie ptakom dokładniej przyjrzec, więc nie przejmuj się jak cos nie wychodzi, ja mnóstwo zdjęc też wyrzucam bo są całkiem do niczego a te które zostawiam jako ilustracje do książek sie nie nadają ale do sprawiana przyjemności mnie a nawet innym bardzo się nadają więc robię.Sprawdź jaki masz w aparacie zoom optyczny (instrukcja) i czy możesz robic zdjęcia seryjne tzn kilka zdjec w ciągu sekundy, bo to jest najbardziej potrzebne oprócz chęci które masz przecież.. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 18:27, 11 lut 2012

agniecha973 napisał(a)
Ja dzisiaj pospacerowałam po ogrodzie i podglądałam czy coś podjada moje słoninki. Ptaków jakoś tak mniej niż zwykle. Widziałam jednego kosa na kompostowniku, sójkę na dzikiej róży i sikorkę na słonince. Gatunków sporo, ale wszystko pojedyncze sztuki. Mam tylko automat, więc ciężko zrobić zdjęcie ptaka wśród gałęzi. Przydało by się ręczne ustawianie ostrości...

Bogdziu, gdzie oglądasz zdjęcia tej dziewczyny z Łazienek? Chętnie popatrzę.

Agnieszko jesli chodzi o robienie zdjec to poczytaj co pisałam przed chwila do Marty i sprawdź swój aparat. Jeśli chodzi o ilośc ptaków to one muszą się przyzwyczaic do tego że u Ciebie znajdą jedzenie i wtedy bedzie ich wiecej wiec trzeba karmic systematycznie. O różnych porach dnia też sa ich różne ilości więc może byłas akurat o tej złej porze. A jesli chcesz obejrzec te najpiękniejsze zdjęcia robione w Łazienkach to wpisz w Google: Ula Frydrych. Tylko wtedy juz nie bedziesz chciała oglądac moich kiepskich zdjec.
agniecha973 19:06, 11 lut 2012

Będę, będę. Zaglądamy tu wszyscy. Młodemu czytałam bajkę o zającach. Mężowi pokazuję zdjęcia ptaków (u Ani asc, Marty i Marzeny też) i czytamy opisy. Można się ciekawych rzeczy dowiedzieć.
Ptaków nie dokarmiamy na stałe, tylko jak już śnieg zasypie, bo kiedyś rozmawialiśmy z człowiekiem, który się w tej dziedzinie kształcił i przekonał nas do tego, że robimy krzywdę im i przyrodzie dokarmiając je gdy pokarm jest dostępny w naturze.
Moje obserwacje przez okno w różnych porach dnia jednak potwierdzają teorię, że ptaków jest mniej.
Instrukcja do aparatu gdzieś jest lecz nie wiadomo gdzie