Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Madzenka 20:07, 28 lut 2012

W ubiegłą sobotę na widok pierwszych zielonych listków liowców oszalałm ze szczęścia A na depresję zimą polecam wszystkim narty, jesli nie zjazdowe to biegówki. W każdym wieku można ten sport uprawiać a na biegówki nie trzeba nawet górki
Joanka 20:07, 28 lut 2012

A to fakt. Jestem właśnie takim przykładem
Bogdzia 20:09, 28 lut 2012

Nawet spacery juz dużo daja ale jak spacerowac i byc przy kompie?
Juzia 20:21, 28 lut 2012

Bogdzia napisał(a)

Hahaha.... no jak ?

W tamtym roku Ogrodowiska nie znałam, a w swoim ogrodzie to wiecie co mam....
W tym roku deprecha mnie nie dopada...ciekawe czemu ?
AgnieszkaBK 20:21, 28 lut 2012

Bogdzia napisał(a)

Mnie nic tak nastroju nie poprawia, jak jakiś kolorowy kwiatowy akcent, niekoniecznie na parapecie

Moim zdaniem ludzi z depresjami powinni leczyc pokazując piękne ogrody i pozwalajac im popracowac w miare sił w takich ogrodach . Uważam że zieleń i kolory kwiatów to terapia której żadne piguły nie zastapia. Nie powinni tylko oglądac ogrodów po zimie bo wtedy działanie jest odwrotne.

Masz rację Bogdziu.... to świetna terapia..... już samo obcowanie z przyrodą wpływa pozytywnie na człowieka Jak przyjeżdżają do mnie znajomi, którzy nie mają ogrodu to zawsze wyjeżdżając mówią, że odpoczęli i zrelaksowali się

Często zaczynaja myślec jak by tu zdobyc własny ogród.

Oj tak , nieraz..... ale nie wszystkim chce się w ogrodzie pracować..... u Ciebie na pewno jest podobnie...tylko Twoi znajomi doznają dużo większego wrażenia
ircia 20:28, 28 lut 2012

Witam Bogdziu i dołączam do grona marzycielek Lotto Podobno marzenia o milionach są piękniejsze niż sama wygrana. Nie doświadczyłam, ale wierzę w to
Bogdzia 20:39, 28 lut 2012

Juzia_G napisał(a)

Hahaha.... no jak ?

W tamtym roku Ogrodowiska nie znałam, a w swoim ogrodzie to wiecie co mam....
W tym roku deprecha mnie nie dopada...ciekawe czemu ?

Planuj spokojnie grzadkę po grządce i zamiast depresji radosc bedzie Cię rozpierac i wcale nie myśl o tym że musisz miec jakoś wyjatkowo. Kazda zieleń daje radośc i każdy kwiatek też a juz na pewno nie zmuszaj się do żadnych mód tylko rób tak jak lubisz. Patrz jak maja inni i tylko to wykorzystuj co jest w Twoim stylu. Na pewno bedzie dobrze.
Bogdzia 20:53, 28 lut 2012

Agnieszko wszystkie ogrody są piękne.Mnie sie podoba kazdy jeśli widac ze ktoś o niego dba.

Irenko ja też wierzę. Ile by czlowiek bał się złodziei, bandytów gdyby musiał się męczyc z tak wielką kasą.Nigdy nie marzyłam o bardzo dużych pieniądzach, z ochroniarzami za nic nie chciała bym chodzic a do szczęscia starcza mi ogród i rodzina i musi wystarczyc emerytura.Zamiast wielkich restauracji wolę swój obiad o którym wiem że jest czysto zrobiony a hotelowa posciel bardzo mi nie odpowiada.Może ktoś pomyśli że jestem głupia ale mnie tak jest dobrze. Ponieważ mieszkasz w Danii to przypomniało mi sie że jak moja córka tam była to bardziej zwracałam uwagę na wiadomości z Danii i kiedyś napisali że zrobiono w Europie jakieś badania i wyszło że Duńczycy są najszczęśliwsi w Europie. Jak tam pojechałam to uznałam ze po prostu jest sie szczęsliwym jak się za wiele nie wymaga od zycia. Pewnie ze jakiś poziom trzeba utrzymac, ale bez przesady.
hanka_andrus 20:53, 28 lut 2012

O To,to,to!
Święta racja!
Bogdzia 20:56, 28 lut 2012

hanka_andrus napisał(a)
O To,to,to!
Święta racja!

A wiesz ze jak to pisałam to myslałam że pewnie tez bys tak powiedziała.