Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 15:59, 08 mar 2012

irena_milek napisał(a)

Wątpliwości z okazji daty spore,ale co by nie mówić,usamodzielnienie się/uniezależnienie się /kobiet tylko nam na dobre wyszło.Dzięki emancypantkom.
A mogłybyśmy chodzić w zawojach jak muzułmanki, nie mieć prawa głosu,czekać na męża,którego wybierze ojciec,rodzić po 18 dzieci,nie mieć udziału w dochodach,i nie dziedziczyć dóbr po przodkach.
Należy się cieszyć,że u nas już tak nie jest i to święto trzeba honorować.
Wszystkiego najlepszego!
Ps.Za modraszki....Buziaczki!

Haniu wizja którą przedstawiłaś jest straszna i już bez oporów mogę obchodzic to swięto mimo że nadal dużo jeszcze jest do zmienienia. Więc wszystkiego najlepszego Tobie i wszystkim Ogrodowiskowym Koleżankom z okazji Dnia Kobiet.A na prezent dzisiejszy kwiczołek który jeszcze sie objada ale jest strasznie płochliwy.

podpisuję się pod powyższym

a kwiczołek piękny, ale wygląda jak osiołek, któremu dano w jeden owies w drugi siano nie może się zdecydować

To samo pomyślałam o tym zdjeciu.
Bogdzia 16:03, 08 mar 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Łucjo, impeditum zmarzł? O zadam to pytanie w wątku Łucji.

Ja wolę świętować. Każda okazja dobra, by otrzymać kwiaty i buziaki, zwłaszcza od męża.

A ja sobie wole sama kupowac kwiaty i prezenty, a dzis też kupiłam 3 róże ( przez internet), właściwie kazałam dołożyc do wcześniejszego zamówienia.Sama najlepiej wiem co chcę dostac, ale mój M też woli sam kupowac.
Bogdzia 16:04, 08 mar 2012

asc napisał(a)

Wątpliwości z okazji daty spore,ale co by nie mówić,usamodzielnienie się/uniezależnienie się /kobiet tylko nam na dobre wyszło.Dzięki emancypantkom.
A mogłybyśmy chodzić w zawojach jak muzułmanki, nie mieć prawa głosu,czekać na męża,którego wybierze ojciec,rodzić po 18 dzieci,nie mieć udziału w dochodach,i nie dziedziczyć dóbr po przodkach.
Należy się cieszyć,że u nas już tak nie jest i to święto trzeba honorować.
Wszystkiego najlepszego!
Ps.Za modraszki....Buziaczki!

Zawsze powtarzam, że jestem ofiarą emancypacji
Dom, praca iczęsto inne męskie rzeczy na głowie
Ale coś zawsze za coś..... chyba jednak wolę jak jest i każda okazja do życzeń i zrobienia sobie prezentu jest dobra.....
Przy najbliższej oakzji zakupię znów jakeigo kwatka .....i bedzie to na Dzień Kobiet

To jesteśmy takie Zosie samosie które wolą same kupowac.
Milka 16:33, 08 mar 2012

Bogdzia doczytałam się strasznej rzeczy, ponad 100 do wywalenia straszne, to jakby zaczynać na nowo; co innego 6-10 ale tyle
już milczę, aby nie przysparzać smutku
Bogdzia 16:38, 08 mar 2012

irena_milek napisał(a)
Bogdzia doczytałam się strasznej rzeczy, ponad 100 do wywalenia straszne, to jakby zaczynać na nowo; co innego 6-10 ale tyle

To na razie głównie wrzośce , równiez z10 rh wygląda kiepsko a może nawet gorzej niz kiepsko ale jeszcze nie wiadomo jak inne bo wogóle nie wychodzę do ogrodu a słońce niszczy ile chce. Trudno ocenic ile azalii japońskich zmarzło ale wiele wyglada bardzo licho.Takiej zimy nigdy nie było jak w tym roku a okolice Łodzi wogóle są do niczego.
Mala_Mi 16:47, 08 mar 2012

Bogdzia napisał(a)

To na razie głównie wrzośce , równiez z10 rh wygląda kiepsko a może nawet gorzej niz kiepsko ale jeszcze nie wiadomo jak inne bo wogóle nie wychodzę do ogrodu a słońce niszczy ile chce. Trudno ocenic ile azalii japońskich zmarzło ale wiele wyglada bardzo licho.Takiej zimy nigdy nie było jak w tym roku a okolice Łodzi wogóle są do niczego.

Ja też milczeniem wyrażę mój smutek ....
Może jednak odbiją..... a wrzośce i tak trzeba odmładzać co kilka lat ....bo jak sa stare to brzydkie .....
Milka 16:47, 08 mar 2012

to z wrzoścami prościej, szybciej rosną i łatwiej wymienić lub czym innym zastąpić; dobrze, że z rh jeszcze nie tak źle, bo u ciebie to okazy już naprawdę dojrzałe. Niby nie takie złe położenie Łodzi, ale w tym roku ta zima i wiosna dziwna, i to chyba przeważa
Bogdzia 16:59, 08 mar 2012

asc napisał(a)

Ja też milczeniem wyrażę mój smutek ....
Może jednak odbiją..... a wrzośce i tak trzeba odmładzać co kilka lat ....bo jak sa stare to brzydkie .....

Nie martwie się bardzo o wrzośce bardziej o pielenie bo będa rosły chwasty.Wrzosów i wrzośców chyba na razie nie posadzę.
bogumila 17:16, 08 mar 2012

W moim maleńkim ogródku też będzie dużo szkód po zimie.
Bogdzia 17:16, 08 mar 2012

irena_milek napisał(a)
to z wrzoścami prościej, szybciej rosną i łatwiej wymienić lub czym innym zastąpić; dobrze, że z rh jeszcze nie tak źle, bo u ciebie to okazy już naprawdę dojrzałe. Niby nie takie złe położenie Łodzi, ale w tym roku ta zima i wiosna dziwna, i to chyba przeważa

Z rh też kilka całkiem dużych jest na straty a te które śą mniejsze to też stare rosliny tylko gatunki które nie rosną wysoko, o rh napiszę jak się zmieni ta pogoda która ciągle je wykańcza i jak bedzie dokładnie wiadomo jakie są straty ale jedne przykładowe pokażę. Te sa do wyrzucenia i to są te najmniejsze( poza azaliami japońskimi).One w tej chwili sa dwa razy wieksze bo to jest stare zdjecie.