Łucjo, impeditum zmarzł? O zadam to pytanie w wątku Łucji.
Ja wolę świętować. Każda okazja dobra, by otrzymać kwiaty i buziaki, zwłaszcza od męża.
A ja sobie wole sama kupowac kwiaty i prezenty, a dzis też kupiłam 3 róże ( przez internet), właściwie kazałam dołożyc do wcześniejszego zamówienia.Sama najlepiej wiem co chcę dostac, ale mój M też woli sam kupowac.
Wątpliwości z okazji daty spore,ale co by nie mówić,usamodzielnienie się/uniezależnienie się /kobiet tylko nam na dobre wyszło.Dzięki emancypantkom.
A mogłybyśmy chodzić w zawojach jak muzułmanki, nie mieć prawa głosu,czekać na męża,którego wybierze ojciec,rodzić po 18 dzieci,nie mieć udziału w dochodach,i nie dziedziczyć dóbr po przodkach.
Należy się cieszyć,że u nas już tak nie jest i to święto trzeba honorować.
Wszystkiego najlepszego!
Ps.Za modraszki....Buziaczki!
Zawsze powtarzam, że jestem ofiarą emancypacji
Dom, praca iczęsto inne męskie rzeczy na głowie
Ale coś zawsze za coś..... chyba jednak wolę jak jest i każda okazja do życzeń i zrobienia sobie prezentu jest dobra.....
Przy najbliższej oakzji zakupię znów jakeigo kwatka .....i bedzie to na Dzień Kobiet
To jesteśmy takie Zosie samosie które wolą same kupowac.
Bogdzia doczytałam się strasznej rzeczy, ponad 100 do wywalenia straszne, to jakby zaczynać na nowo; co innego 6-10 ale tyle
już milczę, aby nie przysparzać smutku
Bogdzia doczytałam się strasznej rzeczy, ponad 100 do wywalenia straszne, to jakby zaczynać na nowo; co innego 6-10 ale tyle
To na razie głównie wrzośce , równiez z10 rh wygląda kiepsko a może nawet gorzej niz kiepsko ale jeszcze nie wiadomo jak inne bo wogóle nie wychodzę do ogrodu a słońce niszczy ile chce. Trudno ocenic ile azalii japońskich zmarzło ale wiele wyglada bardzo licho.Takiej zimy nigdy nie było jak w tym roku a okolice Łodzi wogóle są do niczego.
To na razie głównie wrzośce , równiez z10 rh wygląda kiepsko a może nawet gorzej niz kiepsko ale jeszcze nie wiadomo jak inne bo wogóle nie wychodzę do ogrodu a słońce niszczy ile chce. Trudno ocenic ile azalii japońskich zmarzło ale wiele wyglada bardzo licho.Takiej zimy nigdy nie było jak w tym roku a okolice Łodzi wogóle są do niczego.
Ja też milczeniem wyrażę mój smutek ....
Może jednak odbiją..... a wrzośce i tak trzeba odmładzać co kilka lat ....bo jak sa stare to brzydkie .....
to z wrzoścami prościej, szybciej rosną i łatwiej wymienić lub czym innym zastąpić; dobrze, że z rh jeszcze nie tak źle, bo u ciebie to okazy już naprawdę dojrzałe. Niby nie takie złe położenie Łodzi, ale w tym roku ta zima i wiosna dziwna, i to chyba przeważa
Ja też milczeniem wyrażę mój smutek ....
Może jednak odbiją..... a wrzośce i tak trzeba odmładzać co kilka lat ....bo jak sa stare to brzydkie .....
Nie martwie się bardzo o wrzośce bardziej o pielenie bo będa rosły chwasty.Wrzosów i wrzośców chyba na razie nie posadzę.
to z wrzoścami prościej, szybciej rosną i łatwiej wymienić lub czym innym zastąpić; dobrze, że z rh jeszcze nie tak źle, bo u ciebie to okazy już naprawdę dojrzałe. Niby nie takie złe położenie Łodzi, ale w tym roku ta zima i wiosna dziwna, i to chyba przeważa
Z rh też kilka całkiem dużych jest na straty a te które śą mniejsze to też stare rosliny tylko gatunki które nie rosną wysoko, o rh napiszę jak się zmieni ta pogoda która ciągle je wykańcza i jak bedzie dokładnie wiadomo jakie są straty ale jedne przykładowe pokażę. Te sa do wyrzucenia i to są te najmniejsze( poza azaliami japońskimi).One w tej chwili sa dwa razy wieksze bo to jest stare zdjecie.