Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Martek 23:42, 29 maj 2012

Widokami pocieszyłam się i ja
Pozdrawiam Bożenko
Elfik 23:54, 29 maj 2012

Bożenko, proszę Cię o radę. Z moich 3 rododendronów jeden wegetuje z zasuszonymi kwiatostanami, drugi padł na amen, a trzeci też padł, ale nie "na amen", jest nadzieja, że od ziemi moooże odbije. No i moje pytanie jest takie: czy warto go trzymać, bo na pewno przez 2-3 lata zdobić nie będzie? Czy nie lepiej nabyć nowego? Bo będę musiała te pustostany kapustą utykać...
Buziaczki
Madzenka 06:52, 30 maj 2012

Bożenko poahałam sobie ah i oh nad widokami w Twoim ogrodzie. A wiesz co mnie ponownie zachwyciło? To Twoje piękne wielkie okno, w ktorym ogród wygląda jak obraz... miodzio.
Pozdrawiam porannie w trakcie polewania ogrodu
Tak sobie wzięlam do serca to lanie wodą ogrodu, że mi czasu na cokolwiek innego wystarcza... Ale susza u nas straszna. Gdy leję wodę pod rośliny to odwdzięczają mi się pięknym widokiem.
Bogdzia 08:17, 30 maj 2012

Martek napisał(a)
Widokami pocieszyłam się i ja
Pozdrawiam Bożenko

Marto miło Cię widziec. Pozdrawiam.
Bogdzia 08:21, 30 maj 2012

Elfik napisał(a)
Bożenko, proszę Cię o radę. Z moich 3 rododendronów jeden wegetuje z zasuszonymi kwiatostanami, drugi padł na amen, a trzeci też padł, ale nie "na amen", jest nadzieja, że od ziemi moooże odbije. No i moje pytanie jest takie: czy warto go trzymać, bo na pewno przez 2-3 lata zdobić nie będzie? Czy nie lepiej nabyć nowego? Bo będę musiała te pustostany kapustą utykać...
Buziaczki

Elu rh niestety potrzebują długiego czasu na regenerację, ale może szkoda wyrzucic. Najlepiej przesadzic w lekko cieniste miejsce niezbyt eksponowane i dac mu dużo czasu bo szybko efektów nie bedzie. Jesli ma uschnięte liscie czy gałązki to wszystko obciąc żeby dodatkowo nie obciążac rosliny no a przede wszystkim dużo podlewac i wsadzic do odpowiedniej ziemi.Jeżeli rosną mu nowe przyrosty to teraz nie przesadzaj, dopiero na jesieni.Powodzenia.
Bogdzia 08:24, 30 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Bożenko poahałam sobie ah i oh nad widokami w Twoim ogrodzie. A wiesz co mnie ponownie zachwyciło? To Twoje piękne wielkie okno, w ktorym ogród wygląda jak obraz... miodzio.
Pozdrawiam porannie w trakcie polewania ogrodu
Tak sobie wzięlam do serca to lanie wodą ogrodu, że mi czasu na cokolwiek innego wystarcza... Ale susza u nas straszna. Gdy leję wodę pod rośliny to odwdzięczają mi się pięknym widokiem.

Ja też codziennie podlewam bo niestety opadów już od jesieni prawie nie było a rosliny jeszcze po zimie i przymrozku z 18 maja pouszkadzane więc woda to jedyne lekarstwo dla nich więc leję.Pozdrawiam Marzenko.
Gabriela 10:42, 30 maj 2012

Bogdzia napisał(a)
A u mnie rh w większości juz przekwitają. Kilka zdjęc z dzisiejszego ogrodu.

Fajnie się patrzy teraz na Twoje zdjęcia, jak już doskonale wiem, jak to wygląda naprawdę. Wydaje mi się, że wiele ogrodów lepiej się prezentuje na zdjęciach niż w rzeczywistości, a u Ciebie jest dokładnie odwrotnie. Proszę o dużo, dużo zdjęć.
Czy walczyłaś już z chlebem? Pochwal się.
Przesyłam uściski.
popcorn 10:52, 30 maj 2012

Bogdzia napisał(a)

Karolinko tam najlepiej Ci doradzą a ja z tego co wiem to ten sam gatunek czasem bardziej się wszerz rozrasta a czasem mniej. Zależy to pewnie od oświetlenia, ile mają słońca,ale moje rady niewiele warte bo tam sami fachowcy i szef też zawsze w biurze był jak byłam a już on się zna najlepiej.Napisz co kupicie bo ciekawosc już mnie zżera.

dzięki! dam znać
popcorn 10:53, 30 maj 2012

Ale za taki widok z okna dałabym się pokroić...
Bogdzia 14:49, 30 maj 2012

Gabriela napisał(a)

A u mnie rh w większości juz przekwitają. Kilka zdjęc z dzisiejszego ogrodu.

Fajnie się patrzy teraz na Twoje zdjęcia, jak już doskonale wiem, jak to wygląda naprawdę. Wydaje mi się, że wiele ogrodów lepiej się prezentuje na zdjęciach niż w rzeczywistości, a u Ciebie jest dokładnie odwrotnie. Proszę o dużo, dużo zdjęć.
Czy walczyłaś już z chlebem? Pochwal się.
Przesyłam uściski.

Gabrysiu chleb za 10 minut będzie do wyjęcia ale aż sie boję jak mi wyjdzie. Jesli będzie mozliwy to sie pochwalę a jak nie to będzie cisza w eterze.