Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

sylwia_slomc... 10:07, 01 gru 2017

Coś na wiosnę pokombinujemy, nie martw się W końcu w kamieniach wprawę mam
abiko 10:11, 01 gru 2017

Eee nie mam zamiaru się martwić, mam większe zmartwienia niż skarpa osiedlowa
Posadzę kosówki, ułożę kamienie przesadzę to co tam teraz jest w ładne grupy, nie wiem czy czegoś nie wywalę i będzie sobie rosło.
sylwia_slomc... 10:27, 01 gru 2017

Właśnie
Mala_Mi 12:49, 01 gru 2017

abiko napisał(a)

Chyba nikt nie przeczytał, że skarpa nie jest moja
Strasznie ładnie wyglądają takie schodki jak pokazała Ania, fajnie byłoby wejść sobie i spokojnie ciąć te pęcherznice czy chociaż plewić nie martwiąc się, że skręcę nogę, tylko czy ja dam radę to tak ułożyć bezpiecznie.

Schodki sobie odpuść, chodziło mi o nasadzenia i o układ kamieni
sylwia_slomc... 13:04, 01 gru 2017

Gratuluję ślicznej wizytówki
13:22, 01 gru 2017
abiko napisał(a)
Nie mam Sylwia, obszukałam, ale nie. Ja wiem, że fajnie jakbym tam duże kamole dała, ale trzeba je kupić i ułożyć - znowu ja. Jednolite rośliny pewnie też byłyby fajne - oczywiście najprościej irgę, ale to nie mój styl, choć wygodne.
Muszę zrobić coś z niczego prawie a raczej z tego co mam pod ręką. Albo zostawić jak jest i mieć gdzieś.. w końcu tylko mi jej wygląd przeszkadza przecież.

Chyba nikt nie przeczytał, że skarpa nie jest moja
Strasznie ładnie wyglądają takie schodki jak pokazała Ania, fajnie byłoby wejść sobie i spokojnie ciąć te pęcherznice czy chociaż plewić nie martwiąc się, że skręcę nogę, tylko czy ja dam radę to tak ułożyć bezpiecznie.

ja przeczytałam i dlatego pomysły Anki wydały mi sie za pracochłonne musza byc posadzone tam jakies niskie krzewinki co nie wymagaja roboty i zachodu ...irge dziewczyny sadza . navigatorka tak obsadziła swoje skarpy ....zapytaj jej o odmiany jakich uzyła ....bo sa rózne te irgi. moze pospolite ale ładnie wyglada

ja osobiscie jestem zwolenikiem niskich drobnolistych azali/RH takich półzimozielonych to pewnie bym je tam w jakijs rozsypce sadziła a dołem zadarniacz jakis zeby nie pochłonął za jeden sezon azali

kiedys koło moich azali miałam żółte oregano i ono potrafiło zawalic azalię ...ale nie zadarniało własciwie ziemi chwast przez niego przerastał jak chciał ...nie polecam
Anda 13:35, 01 gru 2017

To jeszcze dorzucę jedną propozycję. Mam w ogrodzie Veronica teucrium Knallblau, to przetacznik pagórkowaty. Pięknie zadarnia rabaty. Na moje rabaty aż za pięknie Muszę go co roku ujarzmiać, żeby nie zadarnil wszystkiego Po kwitnieniu warto go obciąć, wtedy kwitnie ponownie, tylko już nie tak obficie. Niestety nie jest zimozielony. Zimozielona jest ożanka lśniąca, ale rośnie w kępkach i nie zadarnia.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
abiko 13:39, 01 gru 2017

Mala_Mi napisał(a)

Schodki sobie odpuść, chodziło mi o nasadzenia i o układ kamieni

wiem, wiem.. kamienie ułożę jakoś może wyjdzie sensownie
abiko 13:39, 01 gru 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Gratuluję ślicznej wizytówki

proszę Cię..
abiko 13:42, 01 gru 2017

eee_taam napisał(a)

ja przeczytałam i dlatego pomysły Anki wydały mi sie za pracochłonne musza byc posadzone tam jakies niskie krzewinki co nie wymagaja roboty i zachodu ...irge dziewczyny sadza . navigatorka tak obsadziła swoje skarpy ....zapytaj jej o odmiany jakich uzyła ....bo sa rózne te irgi. moze pospolite ale ładnie wyglada

ja osobiscie jestem zwolenikiem niskich drobnolistych azali/RH takich półzimozielonych to pewnie bym je tam w jakijs rozsypce sadziła a dołem zadarniacz jakis zeby nie pochłonął za jeden sezon azali

kiedys koło moich azali miałam żółte oregano i ono potrafiło zawalic azalię ...ale nie zadarniało własciwie ziemi chwast przez niego przerastał jak chciał ...nie polecam

widziałam, ale sama irga mnie nie pociąga
tam musi być coś żelaznego, co glinę, brak słońca, czasami wody i koty wytrzyma... dlatego się uczepiłam tych kosodrzewin+ reszta..tam rosną piękne floksy szydlaste.. mają idelanie chyba bo rosną jak głupie oraz dąbrówka i czyściec