Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

MiraR 07:09, 27 kwi 2015

Wieloszka napisał(a)
Bukszpany już calutkie w świeżych przyrostach Uwielbiam ten moment!

Jak spod igły dosłownie..myślałam,że to fotomontaż Idealnie w każdym calu.
nawigatorka 07:12, 27 kwi 2015

Wszystko zachwyca.kostki super a trybuny to już nie powiem. Napisz proszę co ile masz posadzone te grujecznikow bo też nad nimi myślę ale boję sienjakie szerokie one podrosna. A czy można je ciąć? Pozdrawiam
MiraR 07:15, 27 kwi 2015

Wieloszka napisał(a)
I na bylinowej wszystko ruszyło. Ostróżki, tawuły, orliki miałam wywalić, ale nie wiem gdzie i póki co tak sobie rośnie wszystko razem z docelowymi kamasjami

Kulkowisko

Czy kamasje kwitły Ci w pierwszym sezonie? Czy one rosną przy bukszpanach czy koło tuj? Bo liście mylące
Malgosik 07:18, 27 kwi 2015

A ja dumam jak mam urządzić wyżwirowany placyk by się nie narobić.
Zdjęłaś darń, dałaś białą agro, pewnie przyszpiliłaś i sypiesz żwirek?
A siatka na krety też jest?
Czy na kreta wystarczy agrowłóknina?
leon60 08:00, 27 kwi 2015

Zmiany zachwycające i ta perfekcja wow ! Pięknie na froncie i te grujeczniki wypasione wpasowały się idealnie
siakowa 08:03, 27 kwi 2015

Nigdy nie wyjdę z podziwu jak mozna taki wielki ogród utrzymac w tak wielkim porządku !!!
Borbetka 08:14, 27 kwi 2015

Ale różnica pomiędzy tymi kostkami a jałowcami. Tym bardziej się cieszę, że tyle ich usunęłam. Teraz jest elegancja na tym podjeździe. I sobie wyobrażam, co tam wymyślisz dalej.
Aga, masz fajny kolor kostki na schodach. Ja bym cały podjazd u siebie wymieniła. Ale w totka musiałabym wygrać .
Luki 09:19, 27 kwi 2015

Co tu powiedzieć żeby się nie powtarzać Uwielbiam ten porządek na rabatach i w całym ogrodzie, a pomysł z kostkami w miejscu jałowców genialny
Wieloszka 09:39, 27 kwi 2015

Krysiu, Sebek, Madżenko, Ewo, Polinko dziękuję Wiosną wszystko cieszy, nawet mlecze w trawniku
W Waszych ogrodach jeszcze piękniej się dzieje
Wieloszka 09:45, 27 kwi 2015

Mira napisał(a)

Wieloszko w jaki sposób masz zrobiony podjazd? Czy kamyki (czy to są kamyki czy jakiś inny materiał?) wysypane są na jakieś utwardzenie (piasek+cement) czy bezpośrednio na ziemię z agrowłókniną? Jak gruba warstwa? Czy ograniczki z boku to ułożona kostka czy krawężniki?

Miro z tego co pamiętam podjazd wysypany jest klińcem granitowym, pod nim jest zagęszczony piasek, a wzdłuż podjazdu ułożona jest duża kostka granitowa. Jeśli potrzebujesz więcej szczegółów muszę dopytać M.

Mira napisał(a)

Czy kamasje kwitły Ci w pierwszym sezonie? Czy one rosną przy bukszpanach czy koło tuj? Bo liście mylące

To dopiero pierwszy sezon kamasji u mnie, ale mam nadzieję, że nie zrobią numeru i od razu zakwitną To te najmniejsze, ciemnozielone kępki przed tujami. Czosnki to te wielgachne liście. Przy bukszpanach też posadziłam czosnki i już mnie ich liście denerwują, bo zasłaniają kuleczki