Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 09:48, 27 kwi 2015

nawigatorka napisał(a)
Wszystko zachwyca.kostki super a trybuny to już nie powiem. Napisz proszę co ile masz posadzone te grujecznikow bo też nad nimi myślę ale boję sienjakie szerokie one podrosna. A czy można je ciąć? Pozdrawiam

Grujeczniki rosną bardzo blisko siebie (metr). Rosną duże (do 12m wysokości), ale zamierzam je ciąć, bo mi zależy na ich szerokości. Mają choć częściowo zasłonić ławeczkę, która będzie przy donicy.
Wieloszka 09:54, 27 kwi 2015

Malgosik napisał(a)
A ja dumam jak mam urządzić wyżwirowany placyk by się nie narobić.
Zdjęłaś darń, dałaś białą agro, pewnie przyszpiliłaś i sypiesz żwirek?
A siatka na krety też jest?
Czy na kreta wystarczy agrowłóknina?

Zdjęłam darń, przykryłam agro, wysypię żwirek. Bez siatki na kreta, bo (tfu, tfu, tfu ) nie mam z nimi problemów (1szt. w ciągu 5 lat). Pod grujecznikami nie będzie agro, na pozostałej części tak, bo tam nie będzie roślin. Nie mam pojęcia, czy agro jest jakąś przeszkodą dla kreta
Wieloszka 09:55, 27 kwi 2015

leon60 napisał(a)
Zmiany zachwycające i ta perfekcja wow ! Pięknie na froncie i te grujeczniki wypasione wpasowały się idealnie

Olu, grujeczniki kupiłam 2 ostatnie, wcale nie wypasione Na jednego dostałam nawet zniżkę na odratowanie, bo ma dużo suchych gałązek... Będę więc ratować
Wieloszka 10:02, 27 kwi 2015

Kasia-siakowa wielkiego porządku u mnie nie ma. Nawet nie wiesz, ile miejsc omijam szerokim łukiem, żeby się nie załapały w kadr

Borbetka napisał(a)
Ale różnica pomiędzy tymi kostkami a jałowcami. Tym bardziej się cieszę, że tyle ich usunęłam. Teraz jest elegancja na tym podjeździe. I sobie wyobrażam, co tam wymyślisz dalej.
Aga, masz fajny kolor kostki na schodach. Ja bym cały podjazd u siebie wymieniła. Ale w totka musiałabym wygrać .

Monia te jałowce to był plan 4-roletni Tylko albo brakowało pomysła na tą olbrzymią rabatę, albo kasy na realizację pomysłów Rok temu posadziłam graby, w tym roku usunęłam jałowce i posadziłam bukszpany. To, co będzie pomiędzy nimi dosadzę pewnie za rok, bo ilości potrzebnych roślin przerażają
Kostka na schodach? Ha, ha ... a ja bym wymieniła
Wieloszka 10:04, 27 kwi 2015

Luki napisał(a)
Co tu powiedzieć żeby się nie powtarzać Uwielbiam ten porządek na rabatach i w całym ogrodzie, a pomysł z kostkami w miejscu jałowców genialny

Los kostek był zagrożony Jak przyjechały bukszpany i przyszło do sadzenia M. chciał kulki, ale kto by kulkował kolejne 50szt.??? Więc stanęło na moim
kasia_w 11:30, 27 kwi 2015

Jest pięknie !
Pszczelarnia 12:04, 27 kwi 2015

Wieloszka napisał(a)
Bukszpany już calutkie w świeżych przyrostach Uwielbiam ten moment!

Królowa kulkowania! Wieloszko, buzia się śmieje do takiego IDEAŁU!
Pszczelarnia 12:08, 27 kwi 2015

Wieloszko, wyprostowałaś podjazd?
Kostki, kulki. Formy smukłe i luźne. Wszystko doskonale utrzymane, rośliny lubią Twoje nożyczki.
Efffa 12:20, 27 kwi 2015

Wieloszko znalazłam te kosodrzewiny u Ciebie , rzeczywiscie śliczne,od dawna śledzę Twój wątek, ale nic nie piszę,bo Ty taka doświadczona ogrodniczka.A ochy i achy to u mnie w domu słychać na temat Twojego ogrodu, a ostatnie zdjęcia to mistrzostwo-pieknie , chyba depresji dostanę.
bleebla 12:30, 27 kwi 2015

Aga, super jest
Rewolucja pod grabowa bardzo mi się podoba.
Grujeczniki niech rosną zdrowo

Dziewiątego o dziewiątej będę