Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

makkasia 14:16, 27 kwi 2015

Ja tylko pomilczę ... nie mam słów na taką perfekcję Kostki mnie rozwaliły !!!
ściskam
Wieloszka 14:44, 27 kwi 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Wieloszko, wyprostowałaś podjazd?
Kostki, kulki. Formy smukłe i luźne. Wszystko doskonale utrzymane, rośliny lubią Twoje nożyczki.

Dziękuję Rośliny nie mają wyjścia
Nie wyprostowałam podjazdu, niestety. To moje marzenie, ale bardzo kosztowne. Więc obsadzę teraz tak, żeby już mnie nie denerwowało Bez jałowców już i tak jest lepiej.
Wieloszka 14:49, 27 kwi 2015

Efffa napisał(a)
Wieloszko znalazłam te kosodrzewiny u Ciebie , rzeczywiscie śliczne,od dawna śledzę Twój wątek, ale nic nie piszę,bo Ty taka doświadczona ogrodniczka.A ochy i achy to u mnie w domu słychać na temat Twojego ogrodu, a ostatnie zdjęcia to mistrzostwo-pieknie , chyba depresji dostanę.

Przestań z tą depresją kobieto! Przecież wiadomo, że gorszych miejsc nie pokazuję, a pisałam już dzisiaj, że nieźle się muszę nagimnastykować, żeby nie uchwycić tych mało mistrzowskich miejsc

makkasia napisał(a)
Ja tylko pomilczę ... nie mam słów na taką perfekcję Kostki mnie rozwaliły !!!
ściskam

O ja cieee! Bez przesady Ale miło się czyta
MiraR 14:49, 27 kwi 2015

Wieloszka napisał(a)

Miro z tego co pamiętam podjazd wysypany jest klińcem granitowym, pod nim jest zagęszczony piasek, a wzdłuż podjazdu ułożona jest duża kostka granitowa. Jeśli potrzebujesz więcej szczegółów muszę dopytać M.

To dopiero pierwszy sezon kamasji u mnie, ale mam nadzieję, że nie zrobią numeru i od razu zakwitną To te małe kępki przed tujami. Przy bukszpanach posadziłam czosnki i już mnie ich liście denerwują, bo zasłaniają kuleczki

Wieloszko to bardzo bym prosiła o podpytanie M jaka jest proporcja zagęszczonego piasku,jaka gruba jest warstwa tego utwardzenia i jaka warstwa klińca? Czy wjeżdżają Wam na posesję duże ciężkie auta czy raczej tylko osobówki?

Odnośnie kamasji to zastanawiam się czy przesadzić je na jesień do czosnków.Ciekawe czy ich kwitnienie by się zbiegło w jednym terminie
Wieloszka 14:52, 27 kwi 2015

bleebla napisał(a)
Aga, super jest
Rewolucja pod grabowa bardzo mi się podoba.
Grujeczniki niech rosną zdrowo

Dziewiątego o dziewiątej będę

Grujeczniki malusie, w porównaniu z tym u Twojej mamy, no i na jeden dostałam rabat, bo miał dużo suchych gałęzi. Mam nadzieję, że szybko się zagęszczą

Szykuje się duża ekipa! Fajnie, że wiosną jest tyle okazji do spotkań
MiraR 15:09, 27 kwi 2015

Wieloszka napisał(a)
Bukszpany już calutkie w świeżych przyrostach Uwielbiam ten moment!

Bukszpany jak spod igiełki
A ja znów od strony technicznej Bardzo mi się podobają te płyty na tarasie Jak jest z ich impregnacją? Jak z fugowaniem? Który sezon już je masz?
Wieloszka 15:10, 27 kwi 2015

Mira napisał(a)

Wieloszko to bardzo bym prosiła o podpytanie M jaka jest proporcja zagęszczonego piasku,jaka gruba jest warstwa tego utwardzenia i jaka warstwa klińca? Czy wjeżdżają Wam na posesję duże ciężkie auta czy raczej tylko osobówki?

Odnośnie kamasji to zastanawiam się czy przesadzić je na jesień do czosnków.Ciekawe czy ich kwitnienie by się zbiegło w jednym terminie

Miro, podjazd robiła firma i M.pamięta tylko tyle, że na zagęszczonym piasku są 2 warstwy klińca - najpierw drobnego, a na wierzchu grubszego (frakcja 10-30mm). Na działkę czasem wjeżdżają ciężkie auta.

A jeśli chodzi o kamasje - właśnie na to liczę, że zakwitną razem z czosnkami
Wieloszka 15:15, 27 kwi 2015

Mira napisał(a)

Bukszpany jak spod igiełki
A ja znów od strony technicznej Bardzo mi się podobają te płyty na tarasie Jak jest z ich impregnacją? Jak z fugowaniem? Który sezon już je masz?

Na tarasie mam płyty Libet Torino, układane na zagęszczonym piasku. Nie były nigdy impregnowane, myję 2 razy w roku, a fugi są tylko na schodach. Tam gdzie ich nie ma od 2 lat wyrasta mi mech Po 5 latach mają może ze 2 pęknięcia. Z bliska nie wyglądają na takie czyste i są jakby lekko poprzecierane... 2 raz bym takich nie położyła
MiraR 15:28, 27 kwi 2015

Dziękuję ślicznie za odpowiedzi.Wszytko sobie zanotuję
Miłego dnia
jazzy 15:39, 27 kwi 2015

Powiem Ci, że nawet ładnie u Ciebie