Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Majena 21:10, 27 kwi 2015

Agus padłam i długo niewstaneCudniePerfekcjonistka
Malgosik 22:12, 27 kwi 2015

chyba też tak wyżwirkuję placyk, tzn po zdjęciu darni
ale nie porzyszło mi wcześniej do głowy by dać białą gro, będzie ją mniej widać spod żwirku
Borbetka 08:18, 28 kwi 2015

Czyli płyty tarasowe ze względu na mech nie pasują Ci? Mnie ten kolor szczególnie się podoba. Taki ciepły. Oglądam sobie fotki angielskie i tam jest dużo takiego kremowego kamienia, nawet domy są z niego zbudowane.
Wieloszka 08:32, 28 kwi 2015

Jazzy, Iza, Mysza, Joaska, Kokocha, Majenka wiosną to nawet mi się u mnie podoba Graby już całe w liściach i brzozy mają malutkie listeczki!

Tess napisał(a)
Agnieszko, nie za blisko posadziłaś kamasję od bukszpanów? Ona ma duży wiecheć zielonego, jak będzie przylegać do bukszpanów to grzyb może się wdać.
Moje już mają pąki

Zmiany pod grabami świetne.

Tesiu no właśnie wydaje mi się, że coś powoli te kamasje u mnie rosną... Czosnki mają dwa razy większe liście. A u kamasji nawet nie widać pączków To normalne w pierwszym roku, czy jak zwykle za głęboko posadziłam?
Aaa, to przy bukszpanach to czosnki, o których zapomniałam, że tam rosną, kamasje są dalej.
Wieloszka 08:37, 28 kwi 2015

nawigatorka napisał(a)
Jeszcze odnośnie grujecznikow-u mnie takie ok 2 metro kosztują 90 zł. To dobra cena? Dodam że z porządnej szkółki.

Jak z porządnej szkółki, to dobra cena Moje trochę ponad 2m kosztowały 125zł i 80 ten z rabatem na odratowanie

Madżenko, Kamajla, Karabela już się nie mogę doczekać Czyli będziemy tylko oglądać i wzdychać??? Nawet jednego małego kffiatka nie kupimy? Łeeee
Wieloszka 08:50, 28 kwi 2015

Malgosik napisał(a)
chyba też tak wyżwirkuję placyk, tzn po zdjęciu darni
ale nie porzyszło mi wcześniej do głowy by dać białą gro, będzie ją mniej widać spod żwirku

Małgosiu, biała agro i tak się z czasem zabrudzi. Ale jak żwirek się przesunie i odsłoni kawałek, to nie kłuje tak w oczy jak czarna

Borbetka napisał(a)
Czyli płyty tarasowe ze względu na mech nie pasują Ci? Mnie ten kolor szczególnie się podoba. Taki ciepły. Oglądam sobie fotki angielskie i tam jest dużo takiego kremowego kamienia, nawet domy są z niego zbudowane.

Kolor kamienia jest ok i w użytkowaniu również, tylko... teraz wybrałabym coś o bardziej nowoczesnym wyglądzie No i ten mech...
Iwk4 08:50, 28 kwi 2015

Agnieszko, znowu się zachwyciłam twoim ogrodem.
Czy na placyku przy murku coś planujesz , czy ma to być tło dla grujeczników ?
Wieloszka 08:54, 28 kwi 2015

Iwonko do donicy będzie "doklejona" ławeczka, a przy niej ustawione palenisko. Pod grujecznikami będą jeszcze trawki
leon60 08:56, 28 kwi 2015

Wieloszka napisał(a)
Iwonko do donicy będzie "doklejona" ławeczka, a przy niej ustawione palenisko. Pod grujecznikami będą jeszcze trawki

nie mogę się doczekać
Tess 08:58, 28 kwi 2015

Wieloszka napisał(a)

[b]Tesiu
no właśnie wydaje mi się, że coś powoli te kamasje u mnie rosną... Czosnki mają dwa razy większe liście. A u kamasji nawet nie widać pączków To normalne w pierwszym roku, czy jak zwykle za głęboko posadziłam?
Aaa, to przy bukszpanach to czosnki, o których zapomniałam, że tam rosną, kamasje są dalej.

Teraz dopatrzyłam, gdzie te kamasje masz.
No wiesz, wielkiego doświadczenia to ja z kamasjami nie mam, u mnie też dopiero pierwszy rok. Ale nie masz się czym martwic, moim zdaniem. Czosnki zupełnie inaczej ruszają.
Zajrzyj w rozetkę, czy nie widać pąków (pąk jest taki pedzelkowaty).
Dobrze będzie
Ciekawa jestem koloru twojej kamasji. Moja będzie bladoniebieska.