Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Narsilia 21:29, 15 gru 2025

Ichigo napisał(a)
Uwielbiam podglądać sikorki zimą. Nawet dokarmiałam je u siebie na balkonie, dopóki nie ochrzaniła mnie sąsiadka z piętra niżej, że jej ptaki brudzą. I tak się skończyło moje dokarmianie .

Magda rozumiem cię doskonale mieszkałam 10 lat w mieście i ciągle coś ludziom nie pasowało nie każdy ma taka możliwość ale ja bym dalej zwariowała w mieście jestem wdzięczna że mam ten kawałek świata tylko dla siebie
Ichigo 11:15, 16 gru 2025

Klaudia, ktoś mądry kiedyś powiedział, że wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka. Mogę mieć tylko nadzieję, że kiedyś też zamieszkam na własnym kawałku ziemi.

Super babeczki Wam wyszły, ale nie ma co się dziwić, z takim pomocnikiem .
Narsilia 16:56, 16 gru 2025

No bardzo mądre słowa , ale wiesz jak jest w tych czasach czasem to ludzie lubię sobie problemy z powietrza robić i ten dystans to czasem tak dużo i jednocześnie tak mało aby być szczęśliwym

No tego ci życzę ,aby wszystko się dobrze potoczyło i abyś miała ten kawałek świata na wyłączność i na codzien
Dorota321 19:03, 21 gru 2025

Pięknie zagospodarowałaś sobie działkę i masz bardzo ładne zachody słońca. Ja mam las z trzech stron, więc o ładnym zachodzie mogę sobie pomarzyć.
ajka 17:14, 22 gru 2025

Narsilia napisał(a)

Ania to u ciebie podpatrzyłam te kuliste drzewa tylko że ty masz wiśnie ubraculiferia a ja akacje no zobaczymy co pokażą w nowym sezonie

Cieszę się, że mogłaś zainspirować się moim ogrodem
LIDKA 20:36, 28 gru 2025

Klaudia zdrowia i pomyślności na Nowy Rok

Jakie plany ogrodowe?
Narsilia 15:00, 29 gru 2025

Lidka wzajemnie wszystkiego naj w nowym roku , no tradycyjnie powiększanie rabat
Ale muszę niestety oddać rodzica krzewy aronii, malin bo u mnie nie owocują a robią gaszcz
Patrycja_KG_Lu 16:53, 29 gru 2025

Może zanim dodasz to sypniesz im nawozu wiosną i dasz jeszcze jedną szansę? Albo im składników albo wody brakuje.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Narsilia 17:03, 29 gru 2025

Wodę mają bo podlewanie kropelkowe, ale rosną w rogu ogrodu po sąsiedzku jest ugór i pomimo agtowlokniny tak silnie zarastają je chwasty , dodatkowo mają tyle odrostów pomimo podcięcia wiosennego że nie ogarniam , obok wsadziłam maliny ,nie pomyślałam i teraz to wszystko się przerasta wzajemnie , na dodatek kiedyś w tym samym rogu obok posadziłam śnieguliczke malutka sadzonkę wyrósł Wielki krzak którego już ciężko mi opanować
LIDKA 17:11, 29 gru 2025

Klaudia jak nie owocują to może to maliny takie co na dwuletnich pędach są owoce.
Jak co coś nie gra to wywalaj bez żalu. Szkoda czasu na robotę przy roślinach co nas denerwują.

Ja będę byliny tetrisować bo niskich carexów, czyśców i innych nie widać w gąszczu na kortowej.
Coś tam będę mieć do podziału to się skontaktuje. Ale to myśle że kwiecień/maj będzie dopiero.
Najpierw wiosenne porządki. Roboty huk bo jesienią palcem nie kiwnełam

Które rabatki będziesz powiększać? I co posadzisz?