Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

MilenaP 00:24, 31 sie 2013

Joasiu, wakacje bombowe, a o rośliny się nie martw, bo dadzą radę. U mnie też wszystkie hosty objedzone przez ślimaki. Rozpanoszyły się te wstrętne rude. Są obrzydliwe ale już na nie znalazłam sposób - jak zapada zmrok, wychodzę na łowy i wrzucam je do popiołu po ognisku. Na koniec dokładnie je w nim zagrzebuję. Przejdź się jak będzie się robić szaro i sprawdź co "w trawie piszczy"
Joaska 12:49, 01 wrz 2013

kitek81 napisał(a)
to najważniejsze, że odpoczęliście! akumulatorki naładowane i teraz z większą energią wrócicie do pracy! a Ty masz super rękę do roślin, więc uzdrowisz je raz dwa!
pozdrawiam :*

Kitek oby się te akumulatorki nie rozładowały zbyt wcześnie
A roślinki .... mnie teraz na efekcie nie zależy... byle nie padły
Joaska 12:51, 01 wrz 2013

MilenaP napisał(a)
Joasiu, wakacje bombowe, a o rośliny się nie martw, bo dadzą radę. U mnie też wszystkie hosty objedzone przez ślimaki. Rozpanoszyły się te wstrętne rude. Są obrzydliwe ale już na nie znalazłam sposób - jak zapada zmrok, wychodzę na łowy i wrzucam je do popiołu po ognisku. Na koniec dokładnie je w nim zagrzebuję. Przejdź się jak będzie się robić szaro i sprawdź co "w trawie piszczy"

No te rude sa najgorsze.... ja im sypie takie granulki i niech sobie je jedzą
szałwie widzę że już puszczają nowe listki .. to niezmordowane rośliny... a hosty cóż i tak świetność mają za sobą więc niech tam, w przyszłym roku pójdą do gruntu to będę łapać to dziadostwo a teraz cóż... niech im na zdrowie granulki idą
Debra 12:55, 01 wrz 2013

Oj, piekne wakacyjne zdjęcia i ogrodowe. Miło było pooglądać
Joaska 14:20, 02 wrz 2013

Debra napisał(a)
Oj, piekne wakacyjne zdjęcia i ogrodowe. Miło było pooglądać

Dabra miło mi że wpadłaś Pozdrawiam serdecznie
14:24, 02 wrz 2013
Joasiu poczytałam na ile czas mi pozwolił i to od pierwszej strony..
Masz Ty kochana rękę do roślin,Tobie to nawet podpórka z patyka do roślin by puściła korzonki Jestem pełna podziwu bo to wcale nie takie proste jak się wydaje,biegania i dbania przy donicach jest więcej jak przy roślinach na rabatach.Ja w tamtym roku na jesień wykopywałam co się dało (modernizacja ogródka) i kopcowałam w donicach w warzywniaku,o matko ile to roboty z tym było..
Martwisz się czy rośliny zregenerują się po Waszym wyjeździe na wakacje,nie wyglądają wcale źle,dadzą radę...
Pozdrawiam serdecznie
Joaska 15:38, 02 wrz 2013

Anulka napisał(a)
Joasiu poczytałam na ile czas mi pozwolił i to od pierwszej strony..
Masz Ty kochana rękę do roślin,Tobie to nawet podpórka z patyka do roślin by puściła korzonki Jestem pełna podziwu bo to wcale nie takie proste jak się wydaje,biegania i dbania przy donicach jest więcej jak przy roślinach na rabatach.Ja w tamtym roku na jesień wykopywałam co się dało (modernizacja ogródka) i kopcowałam w donicach w warzywniaku,o matko ile to roboty z tym było..
Martwisz się czy rośliny zregenerują się po Waszym wyjeździe na wakacje,nie wyglądają wcale źle,dadzą radę...
Pozdrawiam serdecznie

Aniu podziwiam za przeczytanie mojeg wątku... wiele tu inspiracji nie ma... jedynie jakies eksperymentalne rozmnażanie z mniejszymi lub większymi sukcesami ...
Oj teraz wiem że przy doniczkach jest baaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dużo roboty....ale mam nadzieję że w przszłym roku większość trafi do gruntu ..
17:16, 02 wrz 2013
I właśnie Joasiu dlatego przeczytałam od pierwszej strony..bo jesteś mistrzynią w rozmnażaniu roślin.Dużo można się od Ciebie nauczyć w tej kwestii.Rośliny masz wychowane praktycznie od patyczka,podziwiam ogrom pracy.Co innego mieć satysfakcję z takiej rośliny a co innego z takiej ze szkółki,radocha większa jak samemu się wyhoduje
Miłego popołudnia
Magda70 22:33, 02 wrz 2013

Piękne te oliwki!! Podoba mi się ich kolor...taki szary...omszony...
Wakacje cudniaste...ah zazdraszczam pozytywnie
grembosia 22:34, 02 wrz 2013

Fajnie te Umbry u Ciebie wyglądają.