Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaska 15:58, 03 wrz 2013

Anulka napisał(a)
I właśnie Joasiu dlatego przeczytałam od pierwszej strony..bo jesteś mistrzynią w rozmnażaniu roślin.Dużo można się od Ciebie nauczyć w tej kwestii.Rośliny masz wychowane praktycznie od patyczka,podziwiam ogrom pracy.Co innego mieć satysfakcję z takiej rośliny a co innego z takiej ze szkółki,radocha większa jak samemu się wyhoduje
Miłego popołudnia

Ciszę się że mogę się przydać chociaż w kwestii rozmnażania
Teraz czekam na rezultaty rozmnażania w sposób identyczny jak u horti mojej barbuli chyba przyjęło sie 4 sadzonki , no i budeje od mojej teściowej też chyba się ze 2 sadzonki udadzą, tak samo wtykam patyczku tawuł i one tez chyba są nadal zielone, co do reszty to przydałoby się podzielić żurawki ale miejsca brak ... będę dzieliła w przyszłym roku bezpośrednio do gruntu.

Magda70 napisał(a)
Piękne te oliwki!! Podoba mi się ich kolor...taki szary...omszony...
Wakacje cudniaste...ah zazdraszczam pozytywnie

Oj straszna szkoda że oliwki nie rosną w naszym klimacie .... sa to cudowne drzewa ....

grembosia napisał(a)
Fajnie te Umbry u Ciebie wyglądają.

Oj umbry są cudne .... uwielbiam je
ka1sia 15:06, 04 wrz 2013

Asiku, melduję, że się odnalazłam i już jestem cała gotowa na kawowe spotkanko z Wami
Ale miałaś fajowe wakacje buziaczki
ps. niedługo targi! idziemy, nie?
Joaska 15:30, 04 wrz 2013

No baaaa pewnie że idziemy
a kawa koniecznie i to mam nadzieję że niebawem!
ka1sia 15:52, 04 wrz 2013

Joaska napisał(a)
No baaaa pewnie że idziemy
a kawa koniecznie i to mam nadzieję że niebawem!

Asia, tych targów to się już nie mogę doczekać jak dziecko
Milka 17:47, 04 wrz 2013

Joasiu, bardzo fajne zdjęcia z wakacji
Twoje rosliny w niezłej kondycji, rozmnażalnik godny podziwu, a za rok wszystko świetnie odbije
ta druga hortensja podobna do Gret Star, a oliwniki u nas tez zimują; znam osobę u której cudnie rośnie i pięknie kwitnie
co do lawendy, to odmiana Silber, ma inne liście i bardziej srebrzysty kolor, nawet te ich 2 odmiany mam u siebie
ba z wakacji pzrywiozłam wonny jaśminowiec, oderwałam kilka gałązek i 2 się pzryjęły
pozdrawiam ciepło
Joaska 20:20, 10 wrz 2013

Dziewczynki ostatnio działam budowlanie więc czas ograniczony ... pozdrawiam serdecznie buźki
BEATA_S 20:40, 10 wrz 2013

hmm..targi, targi chciałbym.... ale zaraz wyszukam termin

Buziaki Joasiu!

Joasiu czy to chodzi o Jesienne Targi 13-15 .09 na Zakładowej?

Jeśli o te, to ja odpadam, bo wyjeżdzam w sobotę rano... Szkoda
gusiarz 19:26, 11 wrz 2013

Asiu - napasłam oczęta i widokami z wakacji, i roślinkami Twojej produkcji. Wszystko przewspaniałe . Co do pokładania się hortek... ja w przyszłym roku zastosuję się do rady hodowcy hortek, który powiedział, że należy je ciąć !!!! dwa razy w sezonie: w marcu i w maju!!! "Tosz to siok..." ale jak pan twierdził są one wówczas zwarte i nie leżą nawet po deszczach... Na jednej gałązce (lub nawet roślince) można spróbować takiego ekscentrycznego zabiegu. Majowe cięcie opóźni nieco kwitnienie, ale tylko nieznacznie. Pozdrówka
kitek81 22:10, 11 wrz 2013

zajrzałam i zostawiam pozdrowienia
Juzia 09:45, 12 wrz 2013

Joaska napisał(a)
Dziewczynki ostatnio działam budowlanie więc czas ograniczony ... pozdrawiam serdecznie buźki

Oooo! Super!