Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaska 13:32, 12 wrz 2013

Juzia_G napisał(a)

ka1sia 13:37, 12 wrz 2013

Asiku, to dużo tej manny życzę i trzymam kciuki za spełnienie marzeń ja Cię znam i wiem, że będzie pięknie! już Ty nie odpuścisz do zobaczonka w sobotę
Joaska 13:43, 12 wrz 2013

No wiem że nie odpuszczę i Żon mój Rafaello też to wie i chyba załamany troche z tego powodu jest bo będzie ostro, ale cóż taką mnie ma i taką ma kochać
a domek .... musi się szybko wybudować bo ja już widzę moje tarasy i rabaty i drzewka .....
do zobaczenia w sobotę!
a manny im więcej tym lepiej
ka1sia 13:49, 12 wrz 2013

Joaska napisał(a)
No wiem że nie odpuszczę i Żon mój Rafaello też to wie i chyba załamany troche z tego powodu jest bo będzie ostro, ale cóż taką mnie ma i taką ma kochać
a domek .... musi się szybko wybudować bo ja już widzę moje tarasy i rabaty i drzewka .....
do zobaczenia w sobotę!
a manny im więcej tym lepiej

Rafaello za to Cię kocha najbardziej... mówię Ci...
Joaska 13:54, 12 wrz 2013

ale za to kochanie to mu siwizny chyba troche przybędzie
musi dobrze być a dom planuję (ja) kończyć (jeszcze nie zaczęłam) w tempie ekspresowym
czyli przyszły rok (najlepiej połowa) przeprowadzka
ka1sia 13:59, 12 wrz 2013

Joaska napisał(a)
ale za to kochanie to mu siwizny chyba troche przybędzie
musi dobrze być a dom planuję (ja) kończyć (jeszcze nie zaczęłam) w tempie ekspresowym
czyli przyszły rok (najlepiej połowa) przeprowadzka

no i tego planu się trzymaj lekko szpakowaty M będzie jeszcze przystojniejszy
makkasia 17:53, 12 wrz 2013

Witam, przejrzałam, poczytałam, pozdrawiam i trzymam kciuki
beta 18:55, 12 wrz 2013

Joaska napisał(a)

Beatko no pracuję pracuję nad planem, w sumie plan rabat i szkiel ogrodu juz jest ustalony, teraz ze względu na różnicę poziomów której bez sznurka i kija nie było tak widać planuję zniwelować za pomocą tworzonych "tarasów" z rabat, placyków ... i obracam ten problem w zaletę ogrodu bo będzie bardziej różnorodny.... nasadzenie w sumie też już mam zaplanowane, chociaż te czasami ulegaja modyfikacjom gdy u jakiejś forumowiczki pojawi się zniewalające zdjęcie ... jak np. u Zety rabata rozchodnikowa,.... no mus ją mieć....

Jak uporam się z naniesieniem róznych murków, na pan to wstawię najnowszą wersję mojego projektu...
A skoro już o planach iprojektach to co lepiej mieć na przeciwko okien w jadalni od okien (do ogrodzenia sąsiada 5 m, i na 2,5 m od ogroidzenia planuje rabatę) mam trzy okna lepiej wiśnię umbra x 3 szt, czy wiśnie hessei szczepione wysoko????, powiem tak podoba mi się to i to

ok...w takim razie czekam cierpliwie i nie ponaglam...choć ciekawa jestem bardzo

a co do drzewek to oba sa śliczne...też by mi było ciężko się zdecydować...ale chyba wybrałabym Umbrę, a to za jej piękną, okrągłą koronę...
kitek81 19:23, 12 wrz 2013

to powodzenia przy budowie i serdecznych ludzi oraz dobrych ekip życzę ani się obejrzysz a zamieszkacie na swoim pozdrawiam :*
Milka 13:45, 13 wrz 2013

Manna, fajnie
jak zrobisz planik, bo w głowie to już masz wszystko, popatrzę