Irenko dziękuje że zaglądasz
Rozmnażalnik na przyszły rok ląduje juz na mojej działce, częściowo pewnie na docelowych miejscach a częściowo w przechowalni, bo właśnie zaczynam działać budowlanie co oznacza również powstawanie w międzyczasie mojego ogrodu!!!!!!
Gret Star - musze wygooglować i zapamiętać
może nstępnym razem przywioze drzewko oliwne i zobaczymy jak sobie poradzi w naszych warunkach
kurcze a ja nic nie oderwałam .......następnym razem przywioze całą torbę patyczków do sadzonkowania
Pozdrawiam
Kasiu ja tez czekam na te targi, szczególnie na stoisko z trawami
Beatko to włąśnie te targi 13-15.09 szkoda , że nie możesz być!
gusiarz nie słyszałam o takim sposobie, ale wyptóbuje włąsnie na tej grandiflorze która sie tak kładzie jak jej to pomoże to będę stosować do tych niezdyscyplinowanych sztuk
dzięki za radę
Ostatnio mało czasu spędzam na formum bo zaczęliśmy działąć budowalnie i wiadomo teraz trzeba sie zająć domem, a w międzyczasie ogrodem, żeby szybko skończyć dom i zrobić w końcu ogród o na który wszyscy czekamy.
Będę zaglądała w mierę możliwości i śledziła wasze wątki, a jeśli tylko będzie u mnie się działo ogrodowo to na 100% zdam z tego relację .... myślę że niwelacja terenu po kopaniu fundamentów i odwodnień można już zaliczyć o ogrodowych czynności a taka relazcja pojaw się u mnie niebawem ....czyli za około miesiąc .... ha ha ha miesiąc = niebawem....ale życei uczy pokory...jak się lata czeka na początek budowy to potem miesiąc czasu to jak błyskawica
Melduje że horti rosną nie padły, szałwie odbiły od korzeni, a reszta bardzo dzielnie sobie rośnie
Joasiu, przydrepciłam z rewizytą. Ech.. Jak u Ciebie już pięknie... Zdjęcia z początków Waszych zmagań dają mi nadzieję, że nasz krajobraz księżycowy w końcu nabierze ogrodowych kształtów. Jak już skończysz budowlane szaleństwa, wpadnij do mnie czasem na wirtualną kawkę
Na razie u mnie będzie pobojowisko, potem zacznie sie zabawa w nasadzenia ... na razie roślinki dzielnie rosna w donicach i czekają aż je przewiozę na docelowe miejsce
Pozrawiam
Joasiu ciekawy etap w Twoim życiu sie zaczął...budowa domu to nie lada wyzwanie, ale i niesamowita frajda..też przez to przechodziłam...i juz blisko, coraz bliżej do zakładania ogrodu...Joasiu, wspominałaś że pracujesz nad planem swojego ogrodu....pochwalisz się?
Beatko no pracuję pracuję nad planem, w sumie plan rabat i szkiel ogrodu juz jest ustalony, teraz ze względu na różnicę poziomów której bez sznurka i kija nie było tak widać planuję zniwelować za pomocą tworzonych "tarasów" z rabat, placyków ... i obracam ten problem w zaletę ogrodu bo będzie bardziej różnorodny.... nasadzenie w sumie też już mam zaplanowane, chociaż te czasami ulegaja modyfikacjom gdy u jakiejś forumowiczki pojawi się zniewalające zdjęcie ... jak np. u Zety rabata rozchodnikowa,.... no mus ją mieć....
Jak uporam się z naniesieniem róznych murków, na pan to wstawię najnowszą wersję mojego projektu...
A skoro już o planach iprojektach to co lepiej mieć na przeciwko okien w jadalni od okien (do ogrodzenia sąsiada 5 m, i na 2,5 m od ogroidzenia planuje rabatę) mam trzy okna lepiej wiśnię umbra x 3 szt, czy wiśnie hessei szczepione wysoko????, powiem tak podoba mi się to i to